Witaj Ago. Nie zrażaj się, bo musiałam usunąć inspiracje jako zdjęcia nie twojego autorstwa (wolno wklejać linki do takich zdjęć). No i oczywiście własne zdjęcia wolno wklejać a nawet trzeba Na pewno uzyskasz pomoc i powstanie piękny ogród.
Ja także w miarę możliwości pomogę.
Wklej zdjęcia z ogrodu a nawet plan ogrodu, będzie łatwiej doradzać.
O kotce Loli/Szajce myślę. Miałam za tydzień dostać dwa malutkie kociaczki Jednak stało się nieszczęście, nie powiedziano mi jakie, ale koteczki chyba się otruły Na wsi były. Miała być szylkretka i biały kotek w szare łatki. Ale nie będzie. Tak sobie myślę, poczekam, może ktoś podrzuci
Dziękuję
Następnych ogrodów dla nas nie przewiduję, albowiem ten ogród jest już "na zawsze", choć to strasznie brzmi, ale tutaj mi starczy miejsca na długo Aby tylko sił nie zabrakło, wtedy zrobię szkółkę
Szczepiony jest na 1,6 m. W zeszłym roku posadziłam go w odległości 3,5 m od tuj, czy tyle wystarczy? Wstawię zdjęcie żeby zobrazować tą rabatę. Z góry przepraszam, za chwasty
Tak myślałam, żeby przy końcu jeszcze ją trochę jednak poszerzyć, ale niestety bardzo nie mogę bo zaraz jest piaskownica.
Obok mam 7 m rabatę ze szpaleru hortensji Melba, 3 miłorzębów Mariken, 8 rozplenic Hameln, jeżówek i na końcu obwódka zrobiona z berberysa Kobold. Z jednej strony mogłabym przedłużyć hortensje i rozplenica ale tak szczerze to chciałąbym jednak coś innego, żeby nie było zbyt monotonnie.
Wtedy jeszcze jej nie widziałam, gdy tworzyłam ten wątek, ale zdjęcia przeraziły mnie. Potem w "Mojej Anglii' zaatakowała mi jedną kulę i bonsai. Udało się opanować Spintorem. Witek opryskał jednak wszystkie bukszpany.