Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:40, 22 sty 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
Zrób wizytówkę, cofam się i cofam żeby znaleźć jak Ci wyszedł ogródek i kicha
w sprawie cisów - ten ostatni to kolumnowy chyba nie bedzie, nie wiem jak się zwie ale u mnie rośnie jak goopi. Jakbym wiedziała to bym z niego żywopłot zrobiła.. ech
pozdrawiam!

Karola, wizytówka najwcześniej jesienią 2017 r. póki co mogę pokazać jedną rabatę. Daleko mi jeszcze do ogrodu w pełnym znaczeniu tego słowa

To chyba mamy podobnego tego dziwnego cisa, u mnie też rośnie jak oszalały. Ale to nic, mam na niego już pomysł
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:37, 22 sty 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
hehe Robusta? Myślałam że o kawie rozmawiacie

Piję tylko Inkę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:36, 22 sty 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mało domyślna jestem ... . z imieniem w nazwie .... ???

Ewka, napiszę na pw bo za chwilę nic nie dostaniemy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:36, 22 sty 2016

Do góry
Toszka napisał(a)

Powiem ci, ze on nawet nie jest maczugowaty (maczugę tworzą pionowe pędy w naturalny sposób zakończone kolejnymi, nowymi pionowymi przyrostami) - wygląda mi wręcz na baccata, bo nawet na hicksii lub hilli patrząc na zdjęcie ma zbyt poziome gałązki. Jeśli dobrze widzę to ma jeden solidny pieniek - mozna by go przerobić na lizaka (kulkę na pniu)
Ja bym tego delikwenta, cisa, nie sadziła z pozostałymi. Ewidentnie różni się pokrojem i zawsze będzie to widać. Można go też prowadzić w pionową bryłę.

Też mam taką jedną "Robustę". Kupowane były razem, a po 2 latach wyraźnie zaczęło być widać, że to coś innego - duuuże przyrosty i kolor inny.

Czy Robustę, czy wojtka ja bym posadziła co 35-40cm. Aczkolwiek, to mają być przepierzenia i zielone akcenty i chyyyyba aż tak szczelnego przesłonięcia na juz nie potrzebujesz?
Czy potrzebujesz?

Dziwny cis wyleci z rabaty i może gdzieś kupię Wojtka wyższego to będzie rozmiarowo pasował do trzech pozostałych.
Toszka 35-40 cm to nie za duże odstępy??
Te niskie żywopłoty nie mają nic przysłaniać, mają być takimi zielonymi, długimi i niskimi akcentami w kostce granitiwej. Nie będzie to dziwnie wyglądać jeśli będą miały tak duże odstępy od siebie?
Ja myślałam aby je posadzić jeden obok drugiego...tylko boję się czy one z czasem zagęszczą się od dołu, tzn. czy utworzą taką zwartą ścianę jak hilli?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:29, 22 sty 2016

Do góry
Tusiala napisał(a)
WOW Ale żeś się na przemieniała bo co nieco pooglądałam Cudowne te Twoje wrześniowe trawy, rabaty i w ogóle... ach

Martuś ale fajnie, że jesteś

A takie małe rewolucje trawkowe sobie zrobiłam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:03, 22 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

A może kilka zdjęć? Dawno już chyba bukszpanowy nie był tak zasypany

Od razu nie zrobiłam, ale może jutro. Jednak tak przysypany ogród jest ładny przez jeden dzień, potem wszystko zaczyna się zniekształcać
Moja codzienność - ogród Oli 14:46, 22 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
dzięki
a powiedz mi jeszcze bo robiłaś obwódkę z bukszpanu swojej lipie to moze masz pojecie ile potrzebowałabym sadzonek na zrobinie takiej skarpety?
https://pl.pinterest.com/pin/166422148708476452/
mi wyglada na 2x2 albo moze 1,5x1,5...

Sadziłabym chyba co 12-15cm jedna od drugiej (jak obwódki), zależy jakie sadzonki i jak szybko chcesz uzyskać efekt.
Polinka ma skarpetki z buksików może powie dokładniej co i jak
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:22, 22 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

A jeden jest właśnie taki maczugowaty:

O co chodzi??

I pytanie najważniejsze jak ciąć tego ostatniego cisa?

Powiem ci, ze on nawet nie jest maczugowaty (maczugę tworzą pionowe pędy w naturalny sposób zakończone kolejnymi, nowymi pionowymi przyrostami) - wygląda mi wręcz na baccata, bo nawet na hicksii lub hilli patrząc na zdjęcie ma zbyt poziome gałązki. Jeśli dobrze widzę to ma jeden solidny pieniek - mozna by go przerobić na lizaka (kulkę na pniu)
Ja bym tego delikwenta, cisa, nie sadziła z pozostałymi. Ewidentnie różni się pokrojem i zawsze będzie to widać. Można go też prowadzić w pionową bryłę.

Też mam taką jedną "Robustę". Kupowane były razem, a po 2 latach wyraźnie zaczęło być widać, że to coś innego - duuuże przyrosty i kolor inny.

Czy Robustę, czy wojtka ja bym posadziła co 35-40cm. Aczkolwiek, to mają być przepierzenia i zielone akcenty i chyyyyba aż tak szczelnego przesłonięcia na juz nie potrzebujesz?
Czy potrzebujesz?
Ogród Mirelli 07:14, 22 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Hmmm... to mój ogród to nie ogród
Nie lubię róż i na wiosnę dwóch ostatnich będę się pozbywać...

Eeeee Poli Twój ogród to piękny ogród, nawet bez róż
Szkoda, że się pozbywasz róż. Gdybym bliżej mieszkała to bym je chętnie przygarnęła
Typografia ogrodu 23:47, 21 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Możecie zdradzić w jakich cenach jest Karl? Mogą być widełki Cały czas myślę czy zamiast gracka nie dać molinii 2 metrowej

kolo mnie po 5,50
Typografia ogrodu 23:08, 21 sty 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

9-12zł

Dzięki Ola. Całkiem ok.
Typografia ogrodu 22:49, 21 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Możecie zdradzić w jakich cenach jest Karl? Mogą być widełki Cały czas myślę czy zamiast gracka nie dać molinii 2 metrowej

9-12zł
Typografia ogrodu 22:47, 21 sty 2016

Do góry
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:44, 21 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Sadź blisko siebie.

Danuś, jeśli je posadzę jeden obok drugiego i od początku będę ostro cięła jest szansa, że po jakimś czasie zarosną te wolne przestrzenie u podstawy i zrobi się jednolity ekran?
Typografia ogrodu 22:39, 21 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Na razie mysle o molini edith wlasnie.carl za wysoki raczej.jeszcze jest ten paul... ale nie mam go zbadanego.nawet liczylam kiedys ilosc sadzonek i chyba wyszlo mi 1500 szt

Będziesz miała najpiękniejsze pole moliniowe. Aż się rozmarzyłam
Typografia ogrodu 22:35, 21 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Będzie CZADOWO !

Masz już jakąś konkretną trawę zaplanowaną?

Na razie mysle o molini edith wlasnie.carl za wysoki raczej.jeszcze jest ten paul... ale nie mam go zbadanego.nawet liczylam kiedys ilosc sadzonek i chyba wyszlo mi 1500 szt
Typografia ogrodu 22:34, 21 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Kasiu, kochanie ale to akurat w ogrodnictwie wielki komplement

Byle czym się nie zadowolisz

Typografia ogrodu 22:34, 21 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Zgadza sie

Będzie CZADOWO !

Masz już jakąś konkretną trawę zaplanowaną?
Typografia ogrodu 22:32, 21 sty 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Phi ...foch

Kasiu, kochanie ale to akurat w ogrodnictwie wielki komplement

Byle czym się nie zadowolisz
Typografia ogrodu 22:27, 21 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
W tamtym roku szukałam brzozy wielopniowej. Jak usłyszałam 550 zł za 180 cm to miałam ochotę postukać się w czoło

Asia myślałam, że Ty szukasz drzew na tą wielką część z trawami...A teraz piszesz, że tylko 3 szt. potrzebujesz Nie wiem o co chodzi

W tej samej szkolce za doorenbosy tez tyle.

Juz tlumacze.polowe dzialki maja zajac pasy jednorodnej trawy.takie szerokie pasy.w kazdym planowalam posadzic (w roznych miejscach) jedno drzewo-w kazdym pasie takie samo.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies