Zrób wizytówkę, cofam się i cofam żeby znaleźć jak Ci wyszedł ogródek i kicha
w sprawie cisów - ten ostatni to kolumnowy chyba nie bedzie, nie wiem jak się zwie ale u mnie rośnie jak goopi. Jakbym wiedziała to bym z niego żywopłot zrobiła.. ech
pozdrawiam!
Ja też ma 6 malutkich cisków na żywopłocik posadzonych - taki mały, tak po łuku posadzone i chyba za duże odstępy porobiłam albo niefachowo je tne bo nie chca sie zageszczac...i słabo rosną. Może ja niecierpliwa jestm i trzeba im dac troche czasu....albo ziemia tam licha bo obok mam żywopłocik bukszpanowy..i też słabo przyrasta. Na wiosne im obu (cisom i buksikom) dam oryginalnego nawozu - mam zadołowany jesieniąkurzy i bydlęcy - to może ruszą...
Dziwny cis wyleci z rabaty i może gdzieś kupię Wojtka wyższego to będzie rozmiarowo pasował do trzech pozostałych.
Toszka 35-40 cm to nie za duże odstępy??
Te niskie żywopłoty nie mają nic przysłaniać, mają być takimi zielonymi, długimi i niskimi akcentami w kostce granitiwej. Nie będzie to dziwnie wyglądać jeśli będą miały tak duże odstępy od siebie?
Ja myślałam aby je posadzić jeden obok drugiego...tylko boję się czy one z czasem zagęszczą się od dołu, tzn. czy utworzą taką zwartą ścianę jak hilli?