Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Ogród Tosi 23:20, 29 lip 2013

Do góry
Tess napisał(a)

??? Osiemnastkę synusia? Czy ja dobrze czytam?
Pinokiu jeden, albo ściemniasz, albo fotka w awatarku przechodzona
Dawaj aktualne zdjęcie

Fotka w awatarku jak najbardziej aktualna a syńcio najmłodszy
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 23:14, 29 lip 2013

Do góry
Urlop dopiero przed Tobą? Myślałam, że wątek osierocony, bo urlop...
No ja nie pomogę, za daleko

U mnie dziś "ugotowały się" hortensje ogrodowe. Te rosnące w ziemi, nie w doniczkach. Wczoraj je podlałam bardzo obficie, co oznacza, że nie z braku wody, lecz od gorącego powietrza.
Niech już się ochłodzi wreszcie.

A zdjęć się nie mogę doczekać
BB 23:08, 29 lip 2013

Do góry
Tess napisał(a)
U mnie wczoraj w południe nie było nawet cienia chmurki, żadnych grzmotów - blisko czy daleko - a pomimo tego nagle z nieba lunęło. Jak w tropikach dosłownie. Padało może z 10 - 15 minut, gwałtownie, i równie nagle, jak zaczęło - się skończyło.
A po deszczu wręcz czuć było, jak grzyb się cieszy Naprawdę.
Natychmiast - tam, gdzie się dało czyli nie w bezpośrednim słońcu - obleciałam topsinem. A wieczorem - resztę. Pryskałam jeszcze po ciemku, dobrze, że latarnie świecą. Było co nieco widać.

Fajny jest taki ciepły letni deszcz ale bez grzyba cieszącego się.. sporo roślin jednak nie wytrzymuje takiej pogody...
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 22:43, 29 lip 2013

Do góry
Ozzi, co słychać w balkonowym buszu?
Dla odmiany czas na zmiany... 22:33, 29 lip 2013

Do góry

quote=wiunia napisał(a)]Witam Cię Beato, podczytuję u Ciebie od czasu do czasu i jak bardzo identyfikuje się z Tobą w ostatnich rozterkach dotyczących ogrodu to tylko ja wiem mam takie same odczucia i przemyślenia, więc myślę sobie, że to taki moment, który wszystkich kiedyś dopada, szczególnie jak nie ma tzw. "możliwości" żeby zamówić wykonanie aranżacji ogodu od A do Z, ale wieksza frajda jak samemu "tymi ręcami" wszystko od A do Z w ogrodzie- prawda? Choć często nie wszystko wychodzi jakby się chciało to i tak satysfakcja jest - no powiedz sama? Pozdrawiam i lecę do kilku stron wstecz u Ciebie, bo przez prace "słoikowe" mam zaległości

Witaj Wiuniu...fajnie, że znalazłaś czas żeby do mnie zajrzeć....tym bardziej teraz sezon ogórkowy...niestety już tak jest, że chęci to jedno a możliwości finansowe drugie...ale cóz począć...można co prawda siąść na czterech literach i nic nie robić, i tym samym nic nie mieć, ale można też tak jak my, własnymi ręcyma...jest to długa droga, czasami okupiona wieloma wyrzeczeniami, ale nie narzekam...no, może czasami...

pozdrawiam

ewa004 napisał(a)
Dobra Beata koniec sentymentów ,cycki do przodu i ....sadzimy dalej

całe szczeście, że humorek Ci wrócił i zapał do pracy...buziaki

Anita1978 napisał(a)

A co do sadzenia, to trzeba mieć też czas, żeby się nacieszyć tymi nasadzeniami, także nie wszystko naraz....może i jest na forum wiele ogrodów dokończonych i takich jak z katalogu, ale mnie podobają się takie swojskie, mające w sobie "to coś", nie muszą wszystkie być jak spod igły....
A najważniejsze, że ogród ma nam dać relaks, spokój, wyciszenie....

Ja w tym roku sporadycznie coś dosadzam, dzisiaj 4 trawki, bo były z przeceny i takie bidule, że je odreanimuję . A tak ro wrzuciłem na luz i cieszę się z tego, co już mam

hej Anitko...Ty masz piękny ogród i wszystko u Ciebie rośnie jak szalone,tylko się cieszyć...przedemną jeszcze masę pracy i obawiam się, że będzie to proces długi i żmudny...ale nie narzekam....grunt to odnaleźć w tym wszystkim siebie...ja też wrzucam na luz, choć może nie powinnam

ewa004 napisał(a)
Anitko ja też sadze etapami ,bo po pierwsze nie mam koncepcji na całość, a po drugie nie stać mnie na to
Cieszę się z każdej nowej roślinki,ale problem jest taki że nie ma konkretnego planu

Ewa, jak to nie masz planu?...no przecie u ciebie plany rozbiórkowe, a potem nasadzeniowe...plan jest tylko wszystko by się chciałało tu i teraz...pozatym Tobie to chyba plan nie potrzebny, zobacz jak fajnie , spontanicznie i bez większego planu wyszła Ci ta rabata różana...masz wyczucie, zazdraszczam tego...pozdrawiam

Tess napisał(a)

No, za a pewien ogród to kawalerka by nawet była

to prawda, że niektóre ogrody na tym forum warte są tyle co mieszkania...pozdrawiam Tess
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:06, 29 lip 2013

Do góry
Przecież Danusia nie bierze udziału w tym konkursie
Kubusiowo II 22:05, 29 lip 2013

Do góry
Zazdroszczę Ci Aniu tego deszczu.
Ja czekam i czekam. Też bez burz, samą wodę poproszę.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:04, 29 lip 2013

Do góry
Tess napisał(a)
My tu gadu gadu, a nowy konkurs ogłoszono!
Madżen, wygraj go
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3566-zasady-konkursu-w-skrocie

Tessiu ja mam gorszą kopię danusiowych inspiracji.... T się nie liczy - bialo- czarno- żółtawo u mńie.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:03, 29 lip 2013

Do góry
My tu gadu gadu, a nowy konkurs ogłoszono!
Madżen, wygraj go
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3566-zasady-konkursu-w-skrocie
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 21:56, 29 lip 2013

Do góry
O, na Szczelińcu byłam jako kolonijne dziecko, muszę się znowu wybrać. Piękne zdjęcia, Elu.
I latorośle udane bardzo

Co z tym ogródeczkiem począć 18:27, 29 lip 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Oooooo, to porównanie mogłaś sobie darować Zaraz ja doła złapię

Tess. Może lody waniliowe sobie zjemy ?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:24, 29 lip 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Marzenko, widzę że masz jeszcze kwiatostan bergenii. Zostawiasz na zimę, dla urody ogrodu? Bo ja wycinam...
Ten upał mnie wykończy
Buziaki

Tess ciągle te kwiaty wyrastają co wytnę nowe wyrosną w weekendy wycięłam znów wszystkie !
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 17:00, 29 lip 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Przepisy poczytam, dzieki, ale chwilowo chyba nie będę robić, bo mam słoikowstręt. Od poniedziałku do niedzieli przerobiłam na dżemy prawie trzydzieści kilo moreli. W dodatku w sobotę, ledwie skończyłam robić morele, sąsiadka dała mi 5pięć kilo wiśni.

A ja nie mogę się wogóle zabrać za słoiki!....no ale jutro ma być chłodnej, więc już muszę chyba, bo ogórki się skończaą...
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:58, 29 lip 2013

Do góry
Tess, a wiesz może jak nazywa się ta morela?
BB 15:38, 29 lip 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Piękne!
Moje zmagania ogrodowe 15:38, 29 lip 2013

Do góry
O rany, jakie piękne grzyby! To już? Jesień będzie?
BB 15:34, 29 lip 2013

Do góry
U mnie wczoraj w południe nie było nawet cienia chmurki, żadnych grzmotów - blisko czy daleko - a pomimo tego nagle z nieba lunęło. Jak w tropikach dosłownie. Padało może z 10 - 15 minut, gwałtownie, i równie nagle, jak zaczęło - się skończyło.
Natychmiast - tam, gdzie się dało czyli nie w bezpośrednim słońcu - obleciałam topsinem. A wieczorem - resztę. Pryskałam jeszcze po ciemku, dobrze, że latarnie świecą. Było co nieco widać.
Nasz przydomowy ogródek 15:08, 29 lip 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
A rozdzielnik mnie trochę zmartwił.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:07, 29 lip 2013

Do góry
To drzewo rośnie w ogródku Babci Danusi, jest obecnie w połowie moje. W tym roku był niesamowity urodzaj na morele.
No wiem, że to przechodzi Chwilowo tylko mam dość słoikowania
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:53, 29 lip 2013

Do góry
Karolina, Pszczółka, pozdrawiam.

Tess, to Twoje drzewo tyle daje owoców? Niesamowite! Nie dziwię się, że Ci się nie chce. Ale to przechodzi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies