Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 09:49, 17 lis 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Trawy pieknie powiązane
Trochę mi szkoda ale trzeba zdążyć przed śniegiem

Wczoraj ostatnie powiazalam juz sie lamaly wiec trzeba bylo wiazac.
Ptasi gaj 09:47, 17 lis 2018

Do góry
Cd

Wierzba ma jeszcze liscie zolta czapeczka, ale one tak maja ostatnie z drzew ktorym tak pozno liscie opadaja. Sa drzewa jak buki, graby i niektore deby ktoym liscie opadaja dopierowiosna.

Ptasi gaj 09:41, 17 lis 2018

Do góry
Dzisiaj oszronilo -3 u mnjena wsi. Piekna sceneria, sloneczko swieci.
Dzisioj okopczykuje roze. W kompostowniku mam jeszcze robote. Siatke z oczka usunac i takie tam tegi.

Ukojenie 09:40, 17 lis 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Brzozom nic nie bedzie. Kazdego roku trzymam samosiejki wdoniczkach przez zime i wszystko Ok. Mam jeszcze deba do posadzenia i tam tamie rozne na przechowanie.
Dzisiaj piekna sceneria wszystko oszronione u mnie rano o 6.30 -3 nie jest tak najgorzej. Kiedys musialo oszronic.

Pozdrawiam Zoju

Dziekuje za podniesienie na duchu z brzozami eM mnie straszyl ze zmarzly i po co sadzic...

Ja to nawet ciesze sie na zime, tylki wolalabym ten przymrozek dopiero jutro jak juz brzozy beda w gruncie siedzialy

Pozdrawiam
Ukojenie 09:36, 17 lis 2018

Do góry
Brzozom nic nie bedzie. Kazdego roku trzymam samosiejki wdoniczkach przez zime i wszystko Ok. Mam jeszcze deba do posadzenia i tam tamie rozne na przechowanie.
Dzisiaj piekna sceneria wszystko oszronione u mnie rano o 6.30 -3 nie jest tak najgorzej. Kiedys musialo oszronic.

Pozdrawiam Zoju
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:30, 17 lis 2018

Do góry
U mnie na wsi -3 o 7.00 rano o 3 nad ranem 0 stopni. Zapowiada sie sloneczny dzien.
Okopczykuje roze dzisiaj.
Miłkowo - sezon 2016-2022 23:39, 16 lis 2018

Do góry
Milka napisał(a)

Milus tez w tym roku przycinalam brzozy bardzo wyrosly. W przyszlym roku trzeba by bylo juz podnosnik z koszem zamowic, a nie ma jak wjechac.
Mialam takich 2 sprawnych chlopakow i po przycinali. Mjelilam w rozdrabniarce przez 3 dni. Wrzucilam do kompostu. Czesc zostawilam na podsypke.
Lisci tez duzo tez dalam do kompostu zmieszalsm z trawa.

Milus czy to dalie takie piekne poznaje po liscisch, bo piszesz o rudbekiach moze zle zrozumialam.
Jaka nazwa tej dalii/rudbekii bardzo ladna.

Na wiosne wg wskazan hakome posadze i bede podlewala, chociaz moje sa podlewane nie wiem dlaczego tak powoli rosna. Zienie im miejsce i bede podlewac.

A co to za drzewo to dab? Taki ogromniasty. Nie podcinsliscie od dolu i takie sa efekty. Roboty od groma z tymi przycinkami.

Pozdrawiam
Za drzwiami do ogrodu... 23:24, 16 lis 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Dorotko mi związane trawki wygladają na flakoniki ,czy wazoniki z trawkami
Dziękuję za pochwałyFirany moje ulubione i choć dobrze się prasują ,to jak sobie pomyślę że już przydałoby się prać i potem prasować te 12 m bieżących przed świętami to...

Prasowanie firan to najgorsza praca w domu. Tez mam duze okno i sporo metrow biezacych razy wysokosc 2,7 m. Malo gego mam 3 takie duze okna prania 1 dzien prasowanie 2 dzien. Rece bola od wieszania. Ale ja zawsze wyprasuje i potem je psikam Ługa wiec co nie wyprasowane to sie po kilku dniach wyprostuje.

Bez prasowania wieszac nie da rady.
Za drzwiami do ogrodu... 23:17, 16 lis 2018

Do góry
anpi napisał(a)

Dużo zajęć ,to i organizacja lepsza i więcej się zrobi.Mnie przeziębienie trochę rozleniwiło, robię to co konieczne,a to co zaplanowane w miejscu stoi.Ale jak już zaczęłam czytać,że tu dziewczyny już o przystrajaniu domu na święta myślą to może i ja się jakoś zmobilizuję do działania i ruszę coś z tymi moimi planami( choć jeszcze nie świątecznymi).

Tez chcialam jutro zawiesic lampki zanim deszcz nie pada. Zawsze kazdego roku swirk taki na 4 metry przystrajam, ale eM ma dopiero pozniej przyjechac a sama sie boje musi ktos drabine trzymac. Jak bym sie wywalila nie mialby mnie kto pozbierac.
Jeszcze ma byc cieplo wiec nie ma co panikowac.
U mnie teraz 0 stopni nad ranem pewnie bedzie wiecej na minusie.

Pozdrawiam cieplo
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:10, 16 lis 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Serio???

Tak serio wiem co pisze.
Ogród Małej Mi 2017 22:39, 16 lis 2018

Do góry
Aniu ogladam i oczom nie wierze, jeszcze narzekalas, ze sie nie wyrabiasz a tu takie rewolucje, zmiany na calego, przerzedzasz przeswietlasz.
Dostalas werwy, widzisz ladna pogoda bala i wszystko nadgonilas.
Nieraz trzeba sie czegos pozbyc. Na jednej focie masz takiego niskiego iglaczka chyba kosodrzewina bardzo ladny wyrzucilas go szkoda, ale jak mus to mus.

Zycze krzepy. Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:31, 16 lis 2018

Do góry

Serio???
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:30, 16 lis 2018

Do góry

Nie ma sensu zbierac, czy rozgarniac u nas ryja na potege. W zeszlym tygodniu tez EM przed koszeniem zbieral bo u mnie takie kopce na pol taczki.
Dzisiaj przyjechalam i znowu to samo jeszcze wiecej. Nie wolno otworow zasypywac bo powietrze im nie dochodzi.

Bez rozgarnięcia nie miałby jak kosić bo kosiarka się wieszała i kółka w powietrzu kręciły To były kopce jak Kasprowy
Ogród Małej Mi 2017 21:11, 16 lis 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Aż się uśmiałam z tych zmian, bo obie znowu na tym samym etapie, tylko ja mam bardzo pod górkę i nie do porównania ile tego...
Im starszy ogród, tym więcej pracy, stale ci to mówiłam. Ale trzeba to wszystko robić, aby był doświetlony, miał przewiew i generował, jak najmniej pracy. Dla pocieszenia, jestem w nieustannym toku prac, może do lutego skończę więc za wiosną nie tęsknię póki, co

To prawda co rok wiecej roboty. Tego ciecia tyle, ze nie wyrabiam. Tne roze przed zima wywiozlam 4 taczki pedow rozanych. Rece poklote przez zime zmarzna zdrewnieja, i palenie. Tydzien temu spalilam resztki po przycietych brzozach, mieczykach i innego badziewia i znowu kupa po rozach.
Wiosna znowu ciecie iglakow, trawy, hortensje i niedobitki roz i tak non stop.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:53, 16 lis 2018

Do góry
Podobało mi sie to szlo na składzie , nie było drogie, wzięłam, ale coś mi nie leży, chyba wyleci

Bardzo ladna kompozycja Sylwio. Te mule szklane dodaja efektu.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:48, 16 lis 2018

Do góry
Chyba na wyścigi z nami. EM w sobotę przed koszeniem porozgarniał, a na dziś jest jeszcze więcej. Trudno do wiosny tak będzie, nic nie poradzimy. Wiosną w większości same się wynoszą jak zaczynamy kosić.
Guncię dziś poobcinałam i nakryłam jej własnymi liśćmi, na razie to powinno wystarczyć. W sobotę może piony wkopiemy nim grunt zamarznie.

Nie ma sensu zbierac, czy rozgarniac u nas ryja na potege. W zeszlym tygodniu tez EM przed koszeniem zbieral bo u mnie takie kopce na pol taczki.
Dzisiaj przyjechalam i znowu to samo jeszcze wiecej. Nie wolno otworow zasypywac bo powietrze im nie dochodzi.
Sezon 2017 u Hanusi 22:30, 15 lis 2018

Do góry
Haniu witam. Juz pewnie po grzybach u mnie juz dawno. Trzeba czekac do przyszlego roku.
Widze, ze jestes Haniu tylko nie na swoim, ale paskudna pogoda i juz taka gleboka jesien nie ma czego pokazywac a chcialo by sie.

Pozdrawiam Hanniu
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 22:20, 15 lis 2018

Do góry
U mnie tez duzo bazantow. Maja u nas raj bo chodza na wolnosci, siedza na drzewach zima dokarmiane owsem i slonecznikiem. Bardzo im smakuja mlode tulipany i to mnie martwi. Sarenki tez sa w pobliskim zagajniku.
Ogród w mieście-ogrodzie 13:57, 15 lis 2018

Do góry
Witam Andrzej jestem pierwszy raz. Przepiękny ogród jesienny. Kocham sosny masz ich dużo pewnie i maślaków pełno.

80 arów to sporo mam 40 więc wiem ile to pracy. Fascynujące te murki i zawieszenia. Robię przymiarki do drewnianych bali w ten sposób zrobionych, ale ciągle brak czasu.
A w jakim rejonie taki piękny ogród się znajduje?

Pozdrawiam
Bylinowa łąka 23:55, 14 lis 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Śliczne te chryzantemki.
A te czerwona szczególnie.
Dobrze zrozumiałam ,że ona ci zimowała ?
Trawy ladniuchne.
Ale fajny duecik tej jasnota z dąbrówką.

Aniu zimowała bez okrycia. Mam jeszcze taką krzaczastą białą i nie krzaczastą różową. Na wiosnę robię wymianę sadzonek z koleżanką z pracy, to kolorów przybędzie. Lubię chryzantemy, teraz w Rzeszowie wszystkie kwietniki nimi obsadzone i podoba mi się to. W tym roku dzięki takiej pogodzie wyjątkowo długo cieszą.

koliber napisał(a)

Gosia, u mnie również takie dziury sugerują obecność nornic niestety Co roku dziady jedne wpraszają się do mojego ogrodu Jak tak można?!

Anetko nie wiem. Nikt się o zgodę nie pyta. Najbardziej mi szkoda wygryzionych korzeni krzewów, bo bylin wszystkich nie są w stanie skonsumować.

Pszczelarnia napisał(a)

Ależ glina, na pewno trudna w obróbce. Podziwiam kopanie.

Jest ciężko. Trzeba trafić z odpowiednią wilgotnością, co przy weekendowym użytkowaniu nie jest takie proste. Ale tobie kamieni też nie zazdroszczę. I susza też nie dała mi się tak we znaki, jak niektórym. To prawie tak jak z urodą - mamy to czym nas obdarzono. Aha pamiętam o nasionkach dla ciebie. Muszę je tylko przetransportować do Rzeszowa. Dam wtedy znać.

Elu chryzantema zimuje u mnie bez okrycia. Zaraz wstawię jeszcze zdjęcia.
Ogrodziłam jagodnik jak go zaczęłam nazywać, owocki wolałabym zjeść sama. Sarny nie są tak szkodliwe, na wiosnę najwięcej szkód robią. Gorsze dziki. Dobrze, że ich u nas nie ma.
Bukowy las, to ze szlaku zdjęcie. U mnie graby rosną.
Lilie rosną. jak tak ciepło będzie to jeszcze zakwitną.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies