Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

Basilikum 21:09, 16 sty 2019

Elu tak doladnie nazwa firmy dokladnie tlumaczona to Izba z kubkami i torbami. Kubki oczywiscie boleslawieckie. Wyslalam juz propozycje do znajomego. To logo ma byc na wizytowki, prospekty, moze kiedys na jakis plakat. No i na chalupie sobie powiesze
Basilikum 21:21, 16 sty 2019

U nas bylo dzis slonecznie i od raz serce sie wyrwalo do ogrodu
Nasz owce sie opalaly

ciemierniki jeszcze nigdy ne mialy tyle pakow i kwiatow

Kalina juz sie szykuje

i wrzoscce

ElzbietaFranka 23:05, 16 sty 2019

No i dobrze. U nas cały dzień lało teraz 6 stopni na plusie bezwietrzna pogoda.
Taka huśtawka pogodowa źle wpływa na samopoczucie. Słońca od kilku tygodni nie ma jakieś minimalne przebłyski.
Milka 13:41, 17 sty 2019

Szok, jak wiosennie, niby tyle śniegu było, breja zeszła i wiosna a ciemierniki masz wypasione Izuś...owce wiosnę czują, jak moje psiaki, też już się do słońca garną, tylko go brak buziaki
gogo 17:44, 17 sty 2019

Chętnie pogrzałabym się na słoneczku w towarzystwie Twoich owieczek
" Jeziorko " widziałam, dobrze, że już zniknęło.
U mnie woda nigdy nie stoi, nawet przy ulewnym deszczu.
W takich sytuacjach kamienista ziemia jest zaletą.
Jak tam pracy, jednej i drugiej?
Basilikum 18:32, 17 sty 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
No i dobrze. U nas cały dzień lało teraz 6 stopni na plusie bezwietrzna pogoda.
Taka huśtawka pogodowa źle wpływa na samopoczucie. Słońca od kilku tygodni nie ma jakieś minimalne przebłyski.

brak slonca tez mi dokucza ale ostatnie dwa dni troche nam sie pokazalo

Irenko ciemierni w tym roku zaszalal.. Mam go od 3 lat ale pierwszy raz ma tyle pakow. Troche brzydkich lisci mu wyrwalam.

Grazynko fajnie,ze przeschlo juz, u mnie glina od spodem wiec szczegolnie w zimie stoi ale takiego jeziora jeszcze nie mialam. W pracy ok. Musze sie troche przystosowac jeszcze. No i na szycie mam wreszcie wiecej czasu

gogo 21:57, 17 sty 2019

To dobrze, bo Twoje uszytki są wspaniałe, stale się nimi zachwycam.
Sam proces szycia to nie problem, ale wymyślić projekty to już mistrzostwo
Gratuluję
pestka56 11:57, 18 sty 2019

Szycie też wymaga i umiejętności, i cierpliwości, żeby było starannie i proste ściegi. Maszyna tego za szwaczkę nie zrobi.

Super ta czerwono szara seria
gogo 12:54, 18 sty 2019

Pestko, masz rację, szyć też trzeba porządnie, ale tego da się nauczyć.
Ale, żeby wymyślić projekt, to trzeba mieć to " coś ".
Ja tego nie mam, choć " szyć " umiem.
Anda 08:17, 20 sty 2019

Basilikum napisał(a)
ta jest sliczna babcina

dalej nie pada. Dzis jak wychodzilam z pracy to padalo ale praca jest 20 km od domu, po 10 km sie skonczyl deszcz u nas tylko kilka kropli spadlo.
Troche w ogrodzie znow pokopalam, posadzilam Eucomis i nerine. Dynie tez i ustawilam tipi na fasole. Ciut podlalam ale malo, licze, ze w nocy bedzie padac.

Izabelo, jak wyglądały latem Twoje Eucomis i Nerine? Posadzilaś je do gruntu czy do donic?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies