Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Żurawka - Heuchera 14:57, 24 lut 2014

Do góry
Moje zdanie na temat tych odmiane. Jak 'ok' to w słońcu wytrzymuje
duża częśc z żurawek wytrzymuje mocne nasłonecznienie, ale jak zawsze podkreślam muszą mieć wilgotne podłoże, jedynie większość żółtych żurawek na słońcu się pali

AUTUMN LEAVES - przypala się i nie wygląda efektownie pod koniec sezonu, pomarszczone liście,
BERRY SMOOTHIE -ok
BALCK BEAUTY- ok
CAFE OLE- ok
CHERIES JUBILEE - nie wiem
FIRE CHIEF - źle u mnie rośnie, ale wytrzymuje słońce
GIEORGIA PEACH -ok
GREEN SPICE -ok
LIPSTICK -nie wiem
MAHOGANY -bardzo dobrze
MARMALADE - ok
MIDNIGHT BOYOU ok
MIDNIGHT ROSE ok
MILAN ok
MYSTERIA - u mnie w cienu, więc nie wiem
OBSIDIAN - ok
PEACH FLAMBE - ok
PURPLE PETIICOATS - nie wiem
RAVE ON - ok
SASHAY - ok
SHANGHAI -ok
SPARKLING BURGUNDY - ok
Żurawka - Heuchera 14:51, 24 lut 2014

Do góry
Pomarańczowe do słońca to Marmelade lub Kasandra Radzą sobie bardzo dobrze na tak zwanej patelni Pamiętać trzeba jednak o podlewaniu w upały, a starsze listki zawsze mogą się troszke przypalić.
Kasandra po tegorocznych upałach oberwana z kilku przypalonych listków, słońce do 17. Ta po lewej
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:55, 23 lut 2014

Do góry
Brązowy jest przeuroczy, taka mała latająca kluseczka
Oj ten tydzień musi być dobry, a najbardziej wtorek Dziękuje.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:48, 23 lut 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
Ja też, niestetywysłąłam-ale nie jestem pewnaale Łukasz, czy mogę już Florowitkiem żuraweczki podlać?

Miałem też do jedenj wątpliwości, ale znalazłem swoje zdjęcie tej odmiany i teraz jestem na 99,9% pewny Z podlewaniem żurawek nawozami jeszcze bym się powstrzymał ja zaczynam nawożenie w połowie marca

Marzena2007 napisał(a)
Ja juz przy pierwszej zielonej zwątpiłam

Przy zielonej można się łatwo pomylić, trzeba ją znać 'na żywo' Nie ukrywam, że było dość łatwo bo poza 1 wszystkie u mnie rosną

danuta_szwajcer napisał(a)

Ale slodziaki) Przekochane, co jeden to ładniejszy Uwielbiam takie slodziaki Moja "panienka" podobna:") Pozdrawiam serdecznie

Szkoda tylko, że takie malutkie nie zostają
Pozdrawiam również
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:44, 23 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ewo przesdtawiam pieski
Jedyna pozostała panienka

Reszta to panowie.
Mój ulubieniec, gdybym mógł to by ze mną został... ma aspiracje na ogrodnika

Te dwa są zarezerwowane do wtorku, ale jeżeli nie będę miał potwierdzenia do tego dnia to nadal będą wolne, a na potwierdzenie raczej się nie zapowiada.

Jak jeszcze chciałabyś jakieś zdjęcia to pokaże, chyba z 500 dzisiaj natrzaskałem

Ale slodziaki) Przekochane, co jeden to ładniejszy Uwielbiam takie slodziaki Moja "panienka" podobna:") Dorodne cebule lilii Maja sie dobrze u CiebiePozdrawiam serdecznie
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:34, 23 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Hiacyntu z mchem bardzo mi się podobają, moje już przekwitły, chyba czas na kolejne

Prawdę mówiąc nie miałam nawet w planie ich zakupu, ale jak już zobaczyłam i tak jakoś do mnie mówiły "kup nas, kup nas" no to musiałam i za jakiś czas będę miała wiosenkę - teraz tylko muszę dokupić jeszcze jakieś bo drugi koszyczek już oddałam w prezencie i mam niesymetrycznie na oknie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:27, 23 lut 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Życzę wygranej Kto jak nie ty zna się na żurawkach najlepiej Psiunie cudne

No ja znam kilka osób, które mają dużą większą wiedze ode mnie mimo to bardzo dziękuje
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:26, 23 lut 2014

Do góry
paula_przygoda napisał(a)
Witaj Łukasz. Forum ogrodowisko przeglądam !codziennie! już od jakiegoś czasu. Jestem pod wielkim wrażeniem ogrodu "królowej forum" ale szczerze ci powiem że dopiero twój temat wprawił mnie w absolutne osłupienie i zmotywował do założenia konta żeby ci pogratulować. To co robisz jest absolutnie wspaniałe!! Gratuluję i trzymam kciuki za stale powiększające się kolekcje a szczególnie za żurawki. Zdjęcia i opisy żurawek to kopalnia wiedzy, na pewno nie jednemu ogrodomaniakowi twój temat okaże się niezbędny. Pozdrawiam!

Dawno się chyba tak nie zarumnieniłem... ogromnie dziękuje, dużo znaczą dla mnie takie słowa chociaż raczej przesadzone , ale co najważniejsze dają dużo sił do dalszej pracy i mam nadzieje, że w końcu będe zasługiwał na takie pochlebstwa. Plany na ten rok mam ogromne i te opisane na forum to zaledwie 40% tego co planuje.
Jeszcze raz ogromnie dziękuje
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:08, 23 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Widziałem i odpowiedź już wysłałem Marzenko Zagadka dość prosta, ale można się łatwo pomylić na 3 odmianach

Życzę wygranej Kto jak nie ty zna się na żurawkach najlepiej Psiunie cudne
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:04, 23 lut 2014

Do góry
Widziałem i odpowiedź już wysłałem Marzenko Zagadka dość prosta, ale można się łatwo pomylić na 3 odmianach
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:54, 23 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ja to chyba trawy będę musiał wyczesywać w nocy przy świetle księżyca i tak sąsiedzi się na mnie dziwnie patrzą, że ciągle coś przekopuje, a jeszcze jak bym czesał trawy.... już to widze.
odwróć się plecami i się nie przejmaj
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:53, 23 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ja to chyba trawy będę musiał wyczesywać w nocy przy świetle księżyca i tak sąsiedzi się na mnie dziwnie patrzą, że ciągle coś przekopuje, a jeszcze jak bym czesał trawy.... już to widze.

U mnie na osiedlu już się niczemu nie dziwią... Wczoraj lekkie zdziwenie było gdy wielkie miskanty wykopaliśmy i wystwiliśmy przed ogrodzenie
Czesania na szczeście u mnie nie widać , chowam sie za gabionami a jeszcze dosadziłam jako zaslonę miskanty
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:48, 23 lut 2014

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:43, 23 lut 2014

Do góry
Magda no niech już tak nie szasta bo teraz z 6 szalejącymi szczeniakami jest cięzko wytrzmać Dobrze, że jest taka pogoda bo można z nimi wychodzić na podwórko

Marzenko z liliami to się bawie już chyba z 7 lat i nie jedną przepołowiłem teraz staram się pamiętać gdzie sadziłem, ale nawet jak wiem dokładnie gdzie są potrafie coś uszkodzić, tak jak było przy czwartkowym wykopywaniu dwie cebule do kosza.
Kiedyś też opisywałem moje pierwsze lilie posadzone na głębokości... uwaga pół metra. Ich wykopywanie to była istna archeologiczna praca
Piaskownia na zakręcie 19:18, 23 lut 2014

Do góry
Zostawiłem fotki psiaków w moim wątku
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:17, 23 lut 2014

Do góry
Marzenko, jak zamawiałas lilie OT to one dają 'czadu' w drugim roku, mogą bardzo zaskoczyć swoimi możliwościami

Nicol ogromnie dziękuje za miłe słowa, nie możliwe że moje zdjęcia mogą kogoś inspirować, bardzo mnie to cieszy, chociaż do nawet odrobinki perfekcji bardzo daleko, W tym roku będę nad tym intensywnie pracował
Wszystkie żurawki, które rozmnażałem jesienią sposobem pokazanym na zdjęciach, przetrwały, a jest ich sporo
Pokusy czyhają na każdym kroku, ale pierwsza w tym roku pokusa liliowa opanowana wzorowo
Namiar na szkółke z żurawkami przysyłałem na PW wieć w atku go nie było, zaraz wyśle.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:11, 23 lut 2014

Do góry
Ewo przesdtawiam pieski
Jedyna pozostała panienka

Reszta to panowie.
Mój ulubieniec, gdybym mógł to by ze mną został... ma aspiracje na ogrodnika

Te dwa są zarezerwowane do wtorku, ale jeżeli nie będę miał potwierdzenia do tego dnia to nadal będą wolne, a na potwierdzenie raczej się nie zapowiada.

Jak jeszcze chciałabyś jakieś zdjęcia to pokaże, chyba z 500 dzisiaj natrzaskałem
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 18:46, 23 lut 2014

Do góry
Hiacyntu z mchem bardzo mi się podobają, moje już przekwitły, chyba czas na kolejne
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:55, 22 lut 2014

Do góry
Ewo tak na prawde to podejrzenia do ojca szczaniaków są dwa, ale żaden sąsiad przyznać się nie chce. Jeden to jakiś mały czarny rasowy piesek, a drugi to czarny kundelek, ale ja obstawiam kundelka bo był podkopany tunel pod płotem. Istna psia konspiracja. Ogólnie psy sąsiadów są ładne
Moja pudlica to miniaturka.
Rozstania z pieskiem są trudne, coś o tym wiem 4 lata temu odeszedł piesek, z którym byłem od przedszkola, całe 14 lat.

Marzenko nawet je ważyłem miały po ponad pół kilograma, mój rekord ogrodowy w liliach, ale te z grupy OT mogą nawet większe dorastać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:24, 22 lut 2014

Do góry
Ewo napisałem pw

Irenko widzisz, a niektóre dalej czekają na domek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies