Ensata i Zagajanka sugerowałam ze maciie krótsze doswiadczenie z konkretnym gatunkiem, a Ensata chyba ma mniejszą cieprliwosc ale moze jestem w błędzie bo za krotko znam Wasze nowe ogrody.
Co nie znaczy ze nie mozna dyskutować. Ale trudno oceniać roze po 1-2 sezonach. Ja sie odważe o konkretnej rózy coś złego napisac najwczesniej w 4 sezonie.... Bo Othello jest dla mnei najlepszym przykładem , ze dopiero w 3 seoznie zaczął wychodizc na ludzi... a ocenie go w 4 sezonie
Ascot w drugim sezonie ma u mńie już 1-1,2 M a Red Leonardo w tym samym czasie nadal tylko 70 cm. Moze Zagajanka miała na mysli rózwego Leonarada? Ten wypuszcza długie pedy w drugim sezonie
Jakis sie lepiej ta karta sformatowała, zdjęcia piekne.
Wysylke chyba jutro skompletują bo dzisija magazyn zamykał miesiąc znaczy sprzedaz ... A my końcówkę miesiaca nazywamy dniami cudów...
Dziękuję! Mi też linia bardzo się podoba
Tak, to tegoroczne róże. Przesadzę je teraz. Ensata i Madżenka też mi tak doradzały, więc będę działać.
Wszystkie róże? Oj To pewnie przez busz i słaby przewiew. U mnie jeszcze buszu nie ma, to może nie będą chorowały.
Masz rację...będę się martwić jak już coś się zadzieje
Olu od ktorej strony masz balkon? Czy mocno u Ciebie wieje?
Jesli nadeszłyby mrozy (takie zdecydowanie powyzej -10 w nocy ) to postawiłabym skrzynki na styropianie a wierzch warto byłoby nakryć agrowłóknina i np mata bambusową. Przy takich mrozach jakie były w poprzednich latach jesli nie zapomnisz o podlewaniu roslin zima w czasie łagodnej pogody to trawy maja sznasę przeżyc. Najlpeiej byłoby je jednak zadołować w ogrodzie