Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:23, 03 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Hi hi dalej dyskusja o moich brzozach/platanach Wpadnie Danusia i juz mamy kilkadziesiat stron o czym pisać Bardzo to miłe.

A wiecie ja nie dyskutuje z pomysłami Danusi, bo juz kilka razy się przekonałam, ze gdy spojrzy na moj ogód i cos poleci to strzał w 10 -tkę. Mam przecież purpurowe buki dzieki Danie, żurawki Georgia Peach w różach i stożek bukszpanowy Witka
Więc juz sie witałam z platanami, już niemal zamowiłam ale skoro Dana mówi, że zostawic brzozy, graby puścic do góry to tak bedzie Brzozy zreszta już zamówiłam, ale jeszcze nie wysyłają, bo maja zimę
Kupiłam brzozy w donicach wiec mogę wyciąc stare (nawet sie nie łudzę, ze te poczochrane brzozy damy rade wykopać ) a nowe wkopać mogę po przekwitnieciu tulipanów. Zobaczymy , poczekamy jak akcja eksmisji brzóz się uda.

Wiec dla przypomnienia - brzozy duplikujemy z prawej na lewą stronę gabionów. Czubki grabów puszczam swobodnie, tylko wyprowadzę boczne pedy szerzej. Trzy laty strzyzenia grabow poszły się paść. Dobrze, ze mam w podjezdzie patyczki do formowania w kostki

Marzena, a właściwie czemu wyrzucasz te stare brzozy?
Coś z nimi nie tak? Czemu są brzydkie?
Bo przeoczyłam.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:22, 03 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
hahaha ja też mówiłam że brzozy

Nie bez znaczenia były dla mnie takie głosy
Ana zapoamniałam Ci odpisać w sprawie trawnika. Ja na razie ani nie zrobiłam areacji, ani wertykulacji, bo gleba była zmrożona a potem wyjazd do Poznania.
Na razie wykonałam tylko walcowanie i sypnęłam Dolomitem. W tę sobotę mam nadzieje wykonać areację a gdy miną juz całkiem mrozy zamierzam wykonać wertykulacje. Pytasz czy sypac nawóz zaraz po wertykulacji? Większość poradników podaje że tak, ale ja bym zrobiła minimum tgodniową przerwę pomiędzy wertykulacja a nawożeniem.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:08, 03 mar 2015

Do góry
Hi hi dalej dyskusja o moich brzozach/platanach Wpadnie Danusia i juz mamy kilkadziesiat stron o czym pisać Bardzo to miłe.

A wiecie ja nie dyskutuje z pomysłami Danusi, bo juz kilka razy się przekonałam, ze gdy spojrzy na moj ogód i cos poleci to strzał w 10 -tkę. Mam przecież purpurowe buki dzieki Danie, żurawki Georgia Peach w różach i stożek bukszpanowy Witka
Więc juz sie witałam z platanami, już niemal zamowiłam ale skoro Dana mówi, że zostawic brzozy, graby puścic do góry to tak bedzie Brzozy zreszta już zamówiłam, ale jeszcze nie wysyłają, bo maja zimę
Kupiłam brzozy w donicach wiec mogę wyciąc stare (nawet sie nie łudzę, ze te poczochrane brzozy damy rade wykopać ) a nowe wkopać mogę po przekwitnieciu tulipanów. Zobaczymy , poczekamy jak akcja eksmisji brzóz się uda.

Wiec dla przypomnienia - brzozy duplikujemy z prawej na lewą stronę gabionów. Czubki grabów puszczam swobodnie, tylko wyprowadzę boczne pedy szerzej. Trzy laty strzyzenia grabow poszły się paść. Dobrze, ze mam w podjezdzie patyczki do formowania w kostki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:50, 03 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Proponuję wypuścić graby na ulicy w wysokość a nie trzymać płaski szpaler, albo zamienić na drzewa o większych koronach (szpalery nie spełniają zadania wysłonięcia od domów) a na tym powinna się skupić ich rola, czyli na ulicy drzewa które "robią za tło" a w środku z lewej, brzozy poczochrańce czyli dosadzić "Pendula" parasole i strzyc parasol, niech się kołysze.

Proste Nie wprowadzać kolejnego gatunku w środku.

Danusiu, ja Cię uściskam, jak tylko zobaczę. Jak ja kocham Twoje proste a bogate słowa.

Już nawet platany widziałam w ogrodzie Madżenia i do gabionów dopasowywałam ... . Żeby się przyzwyczaić do nich i bez mrużenia powiek oglądać.
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 11:21, 03 mar 2015

Do góry
https://www.pinterest.com/pin/37928821837828889/

Fajne rozwiązanie pod moje brzozy tylko na wiosnę chyba byłoby strasznie łyso.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:47, 03 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Ana ja za platanami byłam i nadal je tam widzę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:24, 03 mar 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
i ja nad nimi płakałam

A ja się rozdarłam, bo choć kocham brzozy, to te platany na płasko jakoś do Madżenki ogrodu mi pasują.
Ale....jakbym była na jej miejscu to za chiny bym takich wielkich brzóz nie wywaliła.
Z różnych powodów
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:12, 03 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

nie wszyscy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:36, 03 mar 2015

Do góry
Marzenka koniecznie relacje z bliskoscią mikro musisz zrobic jak Ty te brzozy bedzie wykopywac spomiedzy tych kul...Az się zatrzęsłam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:08, 03 mar 2015

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Hmm...czuję niedosyt... Tak liczyłem na czyste bryły.

Będą - wiem jak graby poprowadzić na przedpłociu a brzozy tez będa cięte
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:05, 03 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Szefowa wie lepiej, a my praktykanci
Niektórzy na początku drogi
Najbardziej ucieszył się Marzenko chyba twój M.
I coś mi się zdaje, ze gdyby się w porę w tej sprawie nie odezwał, ty byś nie miała wątpliwości z wymianą na platany.
A tak zasiał ci dozę niepewności, co zrobić. I na pewno złapałaś u niego plusa ty też (nie tylko Danusia), bo liczysz się z jego zdaniem

Gdybym nie miała wątpliwości dot, brzoz ani M ani na forum bym sie nie pytała ja juz mam taki charakter, że jak do czegos jestem przekonana to sie nie pytam, tylko działam. Ale brzozy to było moje marzenie w ogrodzie i gdy je zobaczyłam w projekcie z gabionami to sie w nich zakochałam...a potem to rozczarowanie z powodu roznych egzemplarzy...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:28, 02 mar 2015

Do góry
"Dużo rewolucji teraz nie będzie bo program oszczędnościowy wprowadzam"
Madżenka przecież nie wytrzymasz
Brzozy ocalone, ciemierniki wypasione Jest super
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:07, 02 mar 2015

Do góry
Madżen co to jest ZC bo szukam i mi zarząd cmentarzy wyłazi a tam chyba na zakupy nie jeździcie co?

Ale masz super podpowiedź w tej niebywałej sprawie Ja brzozy uwielbiam i marzę o hamaku

pozdrawiam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:14, 02 mar 2015

Do góry
Brzozy pendula zostają, fajnie będzie, no i mniejsze koszty, może zostanie na "wyMadżoną" altankę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:13, 02 mar 2015

Do góry
A ja myślałam że zaadoptuję od ciebie brzozy już męża się pytałam czy jak by coś to czy pojechał by po nie Takie tam marzenie miałam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:43, 02 mar 2015

Do góry
Jak ja nie mogę przeżyć, ze kamasje nie kupiłam !

Brzozy zostają a graby mam ukrzyżować
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:37, 02 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Danusiu własnie czytam M'owi Twoją rekomendacje i powiedział "O"!!! Masz wielbiciela do grobowej deski!

To rozwiązanie, ktore najmniej ingeruje w mój ogrod, najmniej kosztowne co w kontekście wczorajszego PIT'a adekwatne. Graby puszcze na linkach lub bambusach , M musi jakoś za te brzozy odpokutować

Pewnie lepiej bo tych białych nóżek w bukszpanach brakowałoby mi zimą

Białe pnie w kule są najlepsze, pokazałam kiedyś w 2010 takie zdjęcie, pamiętasz?

Drugie zdjęcie w mojej galerii, to mój debiut na CHFShow 2004

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/46-chelsea-flower-show-2004-2005/photos
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:33, 02 mar 2015

Do góry
I tak jest zawsze... Najpierw u nas wiosna startuje a potem zostajemy w tyle z wegetacja

Dzisiaj rano gdy wyjeżdzam do pracy było +6, w centrum było +9 i nawet pierwsza starujacą forsycje widziałam. Ale co ja sie bede ekscytować i tak wyprzedzasz mnie z wiosną

Brzozy zostaja, wyrok Danusi niepodważalny
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:50, 02 mar 2015

Do góry
Jak fajnie, że brzozy zostają
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:42, 02 mar 2015

Do góry
Brzozy w kulkach uratowane !!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies