Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 06:54, 17 mar 2015

katiaxx napisał(a)
aa i wiem o co miałam zapytać - ile odsunęłaś się od ogrodzenia ? - u mnie siatka, jak radzisz - 30-40 cm wystarczy ?

To zalezy czy za ogrodzeniem bedziesz mogła swobodnie ciąć? U mnie na razie pole ale kiedyś będzie dom sąsiadów więc odsunęłam się na metr od płotu. Teraz po cięciu mam 50 cm przejscie i to wystraczy mi na swobodne przycinanie żywopłotu i odchwaszanie im nóżek.
Madzenka 06:54, 17 mar 2015

Hogata napisał(a)
Normalnie szok... jakie u Ciebie wszystko juz duże... przez chwilę myslałam że stare fotki dajesz... taki przyspieszony prima aprilis.

Jak pisze, ze forsycje po drodze do pracy kwitnąca od tygodnia mijam to niknie wierzy
Madzenka 06:55, 17 mar 2015

Wieloszka napisał(a)

Och jak słodko!!!
Czy w związku z brzozami w piątek, nasza sobotnia giełda aktualna?
Ty, urlop??? Jak nie w pracy, to będziesz się zaharowywać w ogrodzie - ale o ile to przyjemniejsze

Ja sie na tę sobote jednka nie pisze, bo moja lista zadan w ogrodzie wystarczy mi do działan aż do zmroku......
Madzenka 06:56, 17 mar 2015

Lecę do pracy , napisze wieczorem....
siakowa 07:42, 17 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Lecę do pracy , napisze wieczorem....

że Ty tak rano potrafisz mysleć, odpowiadać, zazdraszczam to pewnie dzięki jodze
Kuba 07:48, 17 mar 2015

siakowa napisał(a)

że Ty tak rano potrafisz mysleć, odpowiadać, zazdraszczam to pewnie dzięki jodze

Nie tylko rano- wieczorem też Kasia u Ciebie widzę też temat grabowy- moje cieniaski już posadzone, ale ja mam 4 x mniej
Ewa777 07:49, 17 mar 2015

Madzenka napisał(a)

W woreczkach - czyli kłącza i to jest nieporozumienie. Teraz czekam na doniczki. Wszystko zrelacjonuję

Pytałam, bo kupiłam w doniczkach i nie wiedziałam, czy mam żałować. Jeszcze do mnie nie dojechały To czekamy Ciekawe czy nie kupiłyśmy w tym samym miejscu
Zielona 08:28, 17 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Nie spiesze sie z rozgarnianiem kopców bo mam je głownie na nowych golaskach sadzonych jesienia, te sa jeszcze bardzo wrazliwe. Na nastepny poniedziałek zapowiadają dosyc duze mrozy -3 co przynaszych ciepłych nocach będzie szokiem dla roslin. Dzisiaj bede rozgarnaić kopce a jesli prognozy sie sprawdza chyba je na nic czyms przykryje....

Masz rację. Rzeczywiście ma przymrozić Dobrze, że trzymasz rękę na pulsie w kwestii temperatur, bo po tym obecnym słońcu kilka stopni poniżej zera może sporo nabroić... A na Twoje różyce czeka pół Polski Lepiej, żeby im nic ie było.
makkasia 08:52, 17 mar 2015

No to w sobotę będzie się działo !!!
Trzymam kciuki za operacją Brzozy
Malgosik 08:59, 17 mar 2015

chciałam już ciąć tuje, ale skoro mają być przymrozki to się wstrzymam