Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 18:42, 17 mar 2015

Sebek, Kacha, Mysza wiosna tuż tuż

siakowa napisał(a)

że Ty tak rano potrafisz mysleć, odpowiadać, zazdraszczam to pewnie dzięki jodze

Ja się powoli rano budzę... Gdyby, miała w ciagu 30 min zebrać się rano umarłabym , potrzebujęj od pobudki do wyjscia 1,5 godziny...a na joge lecę dzisiaj

Kuba wieczorem to róznie bywa
Madzenka 18:43, 17 mar 2015

Ewa777 napisał(a)

Pytałam, bo kupiłam w doniczkach i nie wiedziałam, czy mam żałować. Jeszcze do mnie nie dojechały To czekamy Ciekawe czy nie kupiłyśmy w tym samym miejscu

Kupiłam u Podstolca, zobaczymy, sama ciekawa jestem
Madzenka 18:44, 17 mar 2015

Zielona napisał(a)

Masz rację. Rzeczywiście ma przymrozić Dobrze, że trzymasz rękę na pulsie w kwestii temperatur, bo po tym obecnym słońcu kilka stopni poniżej zera może sporo nabroić... A na Twoje różyce czeka pół Polski Lepiej, żeby im nic ie było.

Miałam dzisiaj rozgarnąć...ale za pózno z pracy wróciłam

Umiem budować napiecie
Madzenka 18:46, 17 mar 2015

makkasia napisał(a)
No to w sobotę będzie się działo !!!
Trzymam kciuki za operacją Brzozy

Brzozy, sadzenie powojnikow ktore dzisiaj dotarły, odkurzanie, wertykulacja.... Muszę znow listę - plan zrobić
Paulaa 18:49, 17 mar 2015

Madżenka jak Ty to ogarniasz wszystko, tyle zadań na weekend i pewnie tylko sobota do dyspozycji, mróweczka z Ciebie
Madzenka 18:54, 17 mar 2015

Malgosik napisał(a)
chciałam już ciąć tuje, ale skoro mają być przymrozki to się wstrzymam

Ja tez się wstrzymuję z cięciem bukszpanow i cisów, czekam na trwale ocieplenie
Madzenka 19:00, 17 mar 2015

Zbysiu i Ewo Wilcza forsycje kwitną w centrum miasta w zacisznych i nasłonecznionych miejscach, u mnie na wsi od dwoch tygoni tak samo pekają....

Joaśka - u Ciebie jeszcze mało roslin w ogrodzie to nieciepliwa jesteś, za klika lat i tak ci zabraknie czasu na takie w sesje cięcie

Jola Lojalna u mnie sniegu na oewno nie będzie BK w dzien minimum +6 zapowiadają, ale w nocne przymrozki jeszcze do końca maja wierzę.....

Pszczółko- będzie fragment mnie w Twoim ogrodzie i cieszy mnie to bardzo rozczulam sie na samą myśl o tym

Napia - Wielkopolska cieplejsza w tym roku niż Dolny Sląsk. W te sobitę dokończę cięcie róz i zatsanwiam sie nad lawendami. Jesli mi czasu zabraknie nie będe płakać

Bleebla - oj ja mam taki misz masz, ze zgrzytam zębami, ale wiośnie wybaczam wszystkie miksy kolorystyczne

Aga Baraga - małe przymrozki -3 szkody nie wyrządza. Gorzej jesli prognostycy sie jak zwykle pomylą i będzie -8....
Madzenka 19:04, 17 mar 2015

jalos napisał(a)
Marzenko, mam pytanie dotyczące czerwonych rozpleniec - czy zdarzyło Ci się, że jednak przetrwały zimę? Moje wyglądają jak okropne słomiane wiecy i nie wiem czy je wyciepać czy obciąć i czekać co będzie.
Wiem, że masz też trytomy - moje po zimie wyglądają jakby z wojny wróciły - jak z nimi postępujesz na przedwiośniu?
A gdybyś miała za dużo wolnego czasu to nieśmiało poproszę, żebyś zajrzała do mnie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4933-twardy-orzech-do-zgryzienia-moje-ogrodowe-rozterki-i-marzenia?page=15#post_6 - przede mną wazne zadanie tyczenia kształtu rabat - może coś poradzisz.

Nigdy mi bordowe rozplenice nie przetraly, nawet w najcieplejsza zmiowe moim zyciu czyli rok temu. Zatem nie czekaj, wyciep, posadz nowe trawy, byleby nie czerowne bo je potrafi zabić -1

Graby maja liscie na zimę tylko pospolite. Wszelkie fastigaty sa łyse zima. Zimą wiatry oskubują mi żywopłot grabowy (pospolity) z lisci ale jeszcze duźo się na gałęziach trzyma
Madzenka 19:05, 17 mar 2015

Paulaa napisał(a)
Madżenka jak Ty to ogarniasz wszystko, tyle zadań na weekend i pewnie tylko sobota do dyspozycji, mróweczka z Ciebie

Ogarniam bo uwielbiam to. Zyję od soboty do soboty
Zagajanka 20:02, 17 mar 2015

Kusiło mnie w zeszły weekend by rozgarnąć kopczyki róż, ale się powstrzymałam. Natomiast pomimo łagodnej zimy, dwie posadzone jesienią podmarzły, są czarne poniżej linii kopca Ale ciachnęłam na próbę parę kulek bukszpanowych, bo próbowałam nowy sprzęt, i miałaś rację - lepiej się sprawdził przy cięciu lawendy.