Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:05, 18 lut 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Agania najczęściej wysyłają po 30 marca Łukaszek kiedy obrywasz stare listki żurawek? dzisiaj aż mnie korciło, żeby te brzydkie poobcinać ja tez potrzymam kciuki

Stare listki żurawek obrywam w sumie na wyczucie jak już widać wyraźnie, że roślinki zaczynają startować z przyrostami Za trzymanie kciuków dziękuje jeszcze tydzień oczekiwania został

anna_g napisał(a)

Każdy już chyba na to czeka przytupując niecierpliwie zwłaszcza że słoneczko już tak pięknie świeci, śpiew ptaków zaczyna być słychać, zielone z ziemi wyłazi... wiosna się "przebija" - już by się chciało do ogrodu... już by się wsadziło łapki w ziemię Ale ja się jeszcze zdecydowanie wstrzymuję, co przychodzi mi o tyle łatwo że z pracy wracam o 17.30 i było nie było ciemno robi się za chwilę
Pozdrawiam Luki

Jak pogoda jutro dopisze to ruszam na porządki i może zaczne wykopywać lilie na rabacie, któa idzie do zmian. Mam tyle do zrobienia, że nawet nie wiem od czego zacząć
Pozdrawiam również
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:59, 18 lut 2014

Do góry
Piękny oszroniony ogród, a te topiary to naprawde perfekcja
Dyskusja naukowa bardzo ciekawa... ale mimo że matematyke lubie to przeliczanie jednostek było zawsze dla mnie męczarnią dlatego mam ze sobą zawsze konwerter jednostek
Kolorowy Ogród Geni 16:36, 18 lut 2014

Do góry
Ta żuraweczka o którą pytała Ania, to na 99% Solar Eclipse i rzeczywiście jest piękna, wytrzymuje nawet mocne słońce
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:19, 18 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Dziękuje bardzo. Liliowce zamawiałem i mam potwierdzone, wiadomość musiała się zawieruszyć, więc albo wysłać jeszcze raz, albo zadzwonić, ale warto przypomnieć, że już się zamawiało wcześniej U mnie wiosna ma się dobrze, błotko praktycznie zniknęło, a ziemia już odmarza całkowicie i niektóre roślinki zaczynają się budzić.

Gosiu dziękuje za krokusy

U mnie wieje nudą, nawet na planowanie już nie mam po dzisiejszym dniu ochoty... ale to nie miejsce do tego. Może mi przejdzie, jak wyjde do ogrodu w końcu na jakieś porządki...

Każdy już chyba na to czeka przytupując niecierpliwie zwłaszcza że słoneczko już tak pięknie świeci, śpiew ptaków zaczyna być słychać, zielone z ziemi wyłazi... wiosna się "przebija" - już by się chciało do ogrodu... już by się wsadziło łapki w ziemię Ale ja się jeszcze zdecydowanie wstrzymuję, co przychodzi mi o tyle łatwo że z pracy wracam o 17.30 i było nie było ciemno robi się za chwilę
Pozdrawiam Luki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:21, 17 lut 2014

Do góry
Dziękuje bardzo. Liliowce zamawiałem i mam potwierdzone, wiadomość musiała się zawieruszyć, więc albo wysłać jeszcze raz, albo zadzwonić, ale warto przypomnieć, że już się zamawiało wcześniej U mnie wiosna ma się dobrze, błotko praktycznie zniknęło, a ziemia już odmarza całkowicie i niektóre roślinki zaczynają się budzić.

Gosiu dziękuje za krokusy

U mnie wieje nudą, nawet na planowanie już nie mam po dzisiejszym dniu ochoty... ale to nie miejsce do tego. Może mi przejdzie, jak wyjde do ogrodu w końcu na jakieś porządki...
Ogród cioci 20:42, 17 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Myślałem, że nie poprawie sobie dzisiaj humoru, a tu masz... piękne krokusy i to tak wcześnie... czy to na pewno tegoroczne zdjęcia

Dzisiejsze I to z pszczółkami
Ogród cioci 20:40, 17 lut 2014

Do góry
Myślałem, że nie poprawie sobie dzisiaj humoru, a tu masz... piękne krokusy i to tak wcześnie... czy to na pewno tegoroczne zdjęcia
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:36, 17 lut 2014

Do góry
O kurcze, te palenisko jest genialne Sprzęt do spawania w domu mam i osobe z odpowiednimi kwalifikacjami Chyba będę musiał przekonać do wykonania samodzielnego
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:31, 15 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Te 1,5 roku to już szybko zleci
Wiosna u Ciebie?

Ja to się zastanawiam kiedy to 3,5 roku minęło

Wiosna oczywiście, chociaż ostatni śnieg i obniżenie temperatury troszke spowolniło wszystko z czego się ciesze, bo wychodzące tulipany, lilie przy południowej ścianie domu i tulipany trochę martwiły, do tego można dodać czosnki i floksy
Mam nadzieje, że sezon ruszy ostro po 25
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:29, 15 lut 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Łukaszu to ja też kciuki trzymać będę

Aniu bardzo dziękuje.. jeszcze troche i będzie po wszystkim
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:46, 15 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No w to, że nagadałyście się na rok na pewno nie uwierze
Ciekaw jestem co teraz ciekawgo na giełdzie można znaleźć.

Pełno tulipanów ciętych, hiacynty w doniczkach, krokusy, narcyzy i ciemierniki. Były tez juz wrzośce.
No i oczywista oczywistosć
Zamówiłam moją wymarzoną, odbiór za dwa tygodnie ....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:47, 15 lut 2014

Do góry
No w to, że nagadałyście się na rok na pewno nie uwierze
Ciekaw jestem co teraz ciekawgo na giełdzie można znaleźć.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:15, 13 lut 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Kibicuję!

Dziękować wsparcie zawsze się przydaje.
Marzena2007 napisał(a)

Ho ho i już definitywnie koniec? Będę trzymać kciuki

Bardzo dziękuje To jeszcze nie koniec, pozostanie półtorej roku magisterki

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Łukasz ty już się z tą pracą uporałeś??? Mówiłam żeś zdolny No i już obrona??? Normalnie expres jesteś

Można powiedzieć, że się uporałem, ostatnie detale pozostały, ale gdybym nie był takim leniem w tej sprawie już bym miał z głowy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 06:53, 13 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Śnieg musi poczekać , aż skończe 'szlifować' prace po poprawkach... za dwa tygodnie obrona....
Zapewniam, że biało jest

Ho ho i już definitywnie koniec? Będę trzymać kciuki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:05, 12 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Śnieg musi poczekać , aż skończe 'szlifować' prace po poprawkach... za dwa tygodnie obrona....
Zapewniam, że biało jest

Kibicuję!
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:31, 12 lut 2014

Do góry
Fotką z tym zbrojeniem mnie dobiłaś ja tu szukam odpoczynku od tego...... a tu masz człowieku wszędzie cię to znajdzie Oczywiście żartuje, ale ostatnio wybitnie mam dość tych tematów, jeszcze kilka dni.....
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:26, 12 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Ewelino moja Fire Alarm również padła, myślałem że będzie hitem a okazała się totalną słabizną. Jak w pobliskiej szkółce znajde dużą sadzonke, może jeszcze zrobie jedno podejście, czasem te pierwsze klony z in vitro są bardzo mało żywotne.

Pytałam Igora, jego (i w sumie kilku innych osób) też nie przejawiją woli życia. Zobaczymy czy nam coś wypuści czy trzeba będzie braki uzupełniać.
Pozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:24, 12 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Gdzie ten śnieg ?

Zapewniam, że biało jest
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:39, 12 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Dobre sobie, u mnie w ciągu pół godziny zrobiło się całkowicie biało i nie ma zamiaru przestać sypać
Mam nadziej, że to pogorszenie pogody poprzedza oficjalny start wiosny

Ha! Czyli nie jestem sam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:11, 12 lut 2014

Do góry
Dobre sobie, u mnie w ciągu pół godziny zrobiło się całkowicie biało i nie ma zamiaru przestać sypać
Mam nadziej, że to pogorszenie pogody poprzedza oficjalny start wiosny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies