Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

monteverde 00:13, 18 lut 2014

Agania najczęściej wysyłają po 30 marca Łukaszek kiedy obrywasz stare listki żurawek? dzisiaj aż mnie korciło, żeby te brzydkie poobcinać ja tez potrzymam kciuki
anna_g 10:19, 18 lut 2014

Luki napisał(a)
Dziękuje bardzo. Liliowce zamawiałem i mam potwierdzone, wiadomość musiała się zawieruszyć, więc albo wysłać jeszcze raz, albo zadzwonić, ale warto przypomnieć, że już się zamawiało wcześniej U mnie wiosna ma się dobrze, błotko praktycznie zniknęło, a ziemia już odmarza całkowicie i niektóre roślinki zaczynają się budzić.

Gosiu dziękuje za krokusy

U mnie wieje nudą, nawet na planowanie już nie mam po dzisiejszym dniu ochoty... ale to nie miejsce do tego. Może mi przejdzie, jak wyjde do ogrodu w końcu na jakieś porządki...

Każdy już chyba na to czeka przytupując niecierpliwie zwłaszcza że słoneczko już tak pięknie świeci, śpiew ptaków zaczyna być słychać, zielone z ziemi wyłazi... wiosna się "przebija" - już by się chciało do ogrodu... już by się wsadziło łapki w ziemię Ale ja się jeszcze zdecydowanie wstrzymuję, co przychodzi mi o tyle łatwo że z pracy wracam o 17.30 i było nie było ciemno robi się za chwilę
Pozdrawiam Luki
Luki 21:05, 18 lut 2014

monteverde napisał(a)
Agania najczęściej wysyłają po 30 marca Łukaszek kiedy obrywasz stare listki żurawek? dzisiaj aż mnie korciło, żeby te brzydkie poobcinać ja tez potrzymam kciuki

Stare listki żurawek obrywam w sumie na wyczucie jak już widać wyraźnie, że roślinki zaczynają startować z przyrostami Za trzymanie kciuków dziękuje jeszcze tydzień oczekiwania został

anna_g napisał(a)

Każdy już chyba na to czeka przytupując niecierpliwie zwłaszcza że słoneczko już tak pięknie świeci, śpiew ptaków zaczyna być słychać, zielone z ziemi wyłazi... wiosna się "przebija" - już by się chciało do ogrodu... już by się wsadziło łapki w ziemię Ale ja się jeszcze zdecydowanie wstrzymuję, co przychodzi mi o tyle łatwo że z pracy wracam o 17.30 i było nie było ciemno robi się za chwilę
Pozdrawiam Luki

Jak pogoda jutro dopisze to ruszam na porządki i może zaczne wykopywać lilie na rabacie, któa idzie do zmian. Mam tyle do zrobienia, że nawet nie wiem od czego zacząć
Pozdrawiam również
Luki 21:10, 18 lut 2014

Taka tam mała psiarnia w domu

Luki 21:13, 18 lut 2014

Jeszcze tak skromnie zapytam.
Gdyby ktoś miał zbędne patyczki hortensji Limielight po cięciu to z chęcią przygarne, oczywiście wszelkie koszta przesyłki pokrywam
kajonka 22:32, 18 lut 2014

Witam,
jeżeli tylko powiesz kiedy te limlighty przyciąć, żebyś mógł je ukorzenić, to z chęcia odstąpię parę patyczków
anna_g 09:25, 20 lut 2014

Luki Ale masz słodziaki w domu i to ile gdybym nie miała już swojej suni to zakochałabym się na mur beton A jak wygląda mama? masz dla nich domki ?
Czytałam u Gosi że zacząłeś porządki w ogrodzie z wielkim zapałem i przygodami no brawo, że się nie dałeś przeciwnościom Pozdrawiam
Luki 10:34, 20 lut 2014

Mama piesków wygląda tak

Na wiosne już był zaplanowany drugi pudelek, ale w grudniu wygrała natura i szybszy pies sąsiada podkopał się pod płotem i wyszły kundelki
3 mają domki już na 100% pozostałe 3 czekają na zdecydowanie się potencjalnych chętnych

Teraz wybieram się na dalsze porządki ogrodowe, słońce świeci i ciepełko
Mala_Mi 14:36, 20 lut 2014

Łukasz.. trzymam kciuki... trąb jak już będzie po

Natura psia ... oj coś wiem na ten temat.... A mamusia bardzo ładna i dzielna... sześcioraczki.. to chyba robota naszego Boćka.. bo szasta sześcioraczkami
Pszczelarnia 16:04, 20 lut 2014

Łukasz, jak jeszcze potrzebujesz patyczki Lime, to ja Ci wyślę chętnie. Ale będę cięła dopiero koło 8 marca. Albo koło 2 marca. Proszę tylko o instrukcję pakowania i adres na PW.