Tess a on się rozsiewa czy wyłazi w tym miejscu gdzie był? Pytam bo szukałam informacji w necie ale albo szukać nie umiem albo nie piszą...bo niczego o rozmnażaniu nie doczytałam (chyba)
O, jesteś zgubo
Ty nie nagrabiasz zaległości, Ty już sobie dawno nagrabiłaś.
Piękne pelaśki. A inne kfiotki gdzie, ja się zapytowywuję?
Co to jest Centrala?
Doczytałam, obejrzałam, z historyjki klona liliputa, co to Danusia go znaleźć nie mogła, się też uśmiałam
Gosiek, ja nie mam pojęcia, jak Ty dajesz radę, że jest jak w pudełeczku.
Pięknie już jest, a będzie przecież jeszcze pięknie.
Tess a zamówiłam w ogrodniczym lokalnym i transport przyszedł
A mi krwawnik kojarzył się z białym zielskiem, kóry rośnie w przydrożnych rowach takiego nigdy nie widziałam i jak go zobaczyłam o oniemiałam. Teraz zasanawiam się czy on zimuje, rozsiewa się czy co i jak z nim postępować
Marmoladkowe rabaty przed biurem świetnie wyglądają. Gdzie Ty masz ten ogrodniczy w którym mają 120 sztuk jednej odmiany żurawek???
Krwawniki cudne, są i na mojej liście chciejstw, ale nałożyłam sobie szlaban na zakupy roślinne - muszę najpierw powsadzać to, co w doniczkach od dawna trzymam po kątach
Kochani, jestem, jestem, choć pewnie znowu nie na długo.
Podziwiam Was że potraficie codziennie wygospodarować czas na forum. Ja jakaś nieogarnięta jestem...
W weekend miałam kupę roboty odwalić, a jedynie trochę popieliłam, cięcie bukszpanom i cisom zrobiłam. Dzisiaj lawendę w kulki pocięłam (mam jej raptem 5 sztuk)
Ale trawiona wyrzutami sumienia zdjęcia dziś zrobiłam
No, pewnie diabeł ogonem nakrył Kasiu, cytuję (za Anabel) Trzeba znać zapotrzebowanie hortensji, jest żarłoczna.Magiczna Siła ma 14%azotu i 14 % potasu. a można to zastąpić tańszym Saletra potasowa 2kg opakowanie 23 zł ma skład 13,7 azotu i 46% potasu, to na zmianę raz saletra potasowa, potem samego azotu sal, amonowa, lub siarczan amonu typowy dla kwaśnolubnych i zawsze 0, 1%
Jak nie ma jeszcze kwiatów to zestawienie jak do RH 20;20:20 czyli 20azotu 20 fosforu i 20 potasu. do wiązania kwiatów potrzebny jest fosfór.
Potem do wyrośnięcia kwiatów azot i potas.
Dobrze kilka razy zastosować mieszanki z mikroelementami tam gdzie jest większa część torfu to zawsze obowiązkowo mikroelementy.
Saletrę potasową warto mieć cały worek 25 kg kosztuje 130 zł a 5 kg 45 żł
Tym nawozem podsypywać pomidory, wszystkie warzywa i kwiaty , łatwo sie rozpuszcza. :