Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Mój zielony świat malowany roślinami... 14:08, 22 lip 2013

Do góry
No i gdzie obiecane nowe fotki Zakątka Tess po zmianach?
Poprzednie widziałam, ale w niedosycie strasznym jestem (ciut mało ich było)...
No daj, nie daj się prosić
Cieszę się, że hortensja dochodzi do siebie. Może miała za mokro? Ktoś na O. pisał o podobnych objawach z powodu nadmiaru wody. Nie robią się tak przy niej zastoiny?
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 14:00, 22 lip 2013

Do góry
Nieszko, super gratulacje dla Rodziców Dbaj koniecznie o siebie i Kwiatuszek.
Cieszę się wraz z Tobą
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:44, 21 lip 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Rewelacyjnie wyszło. Miodzio

Na głosowanie się spóźniłam też optowałabym na kulkami na dole.

Tesiulku Kochany. Jak mi milo Cie widziec I od razu takie pochwaly, dziekuje Zaraz brykne do Ciebie zobaczyc co slychac
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:42, 21 lip 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Widoczki

Rewelacyjnie wyszło. Miodzio

Na głosowanie się spóźniłam też optowałabym na kulkami na dole.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:49, 21 lip 2013

Do góry
Rany, ależ bujne wszystko u Ciebie! Przy statystach to naprawdę doskonale widać Piękny ten liliowiec, znasz nazwę?

Co do irysów, to mam mieszane uczucia. Jest brzydki po przekwitnięciu, ale wiosną będzie tam pusto, jeśi dasz miscanta.
A nie da się posadzić jednego i drugiego? Wiosną kwitłby irys, potem jak już podrośnie trawka, to się go skróci o głowę
Pozdrawiam słonecznie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:34, 21 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Gabi mam słynny pojemniczek MS, który się podpina pod szlauf. Pokazywałyśmy już kiedyś na forum. wlewam do niego również florowit.... na oko....Sypię też nawozy w proszku pod rośliny przed deszczem,. konewką po roślinach np. żurawki też. Wszelkie mozliwe sposoby uruchamiam. Jeśli coś gorzej rośnie to dostaje dawkę nawozu.... Kwitnące co najmniej dwa razy w sezonie, horti niebieską odzywkę często....Chyba się wszystko rozpuszcza bo rośnie bujnie

Błagam, pokażcie ten pojemniczek. Ma jakąś nazwę? I gdzie go można nabyć drogą kupna.
Bo ja dotąd latam z konewką jako ta goooopia...
Wracam czytać.
W Gąszczu u Tess 23:43, 18 lip 2013

Do góry
Pozdrawiam Tess. Jak horti, podrosły?
W Gąszczu u Tess 20:33, 18 lip 2013

Do góry
Tess widziałas fragment zakątka?
Musze zrobić ci teraz . Bo maż zrobił tam rewolucje
Dla odmiany czas na zmiany... 16:47, 18 lip 2013

Do góry
No, eM zaskoczył jestem pod wrażeniem
Ogród w lesie 16:42, 18 lip 2013

Do góry
Postaram się ukorzenić. Troszku za późno się zgadałyśmy, bo miałam trzy młode dwulatki. Dwa tygodnie temu wydałam siostrze. Piniwitem podlewałam. Anabel poleca nawozenie saletrą potasową i saletrą amonową.
BB 11:03, 18 lip 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Pomarańcz kiepsko konweniuje. Ze wszystkim. Będę kobicować, a jeśli dasz radę, uznam, żeś cudotwórczyni

Przepraszam, że wchodzę w słowo. Ostatnio oglądałam Monty Dona, który zwiedzał ogród RHS Garden Rosemoor w Devon. Była tam rabata Hot i na niej pomarańcz pięknie konweniował z niebieskim i fioletem. Był to wspaniały widok.
W Gąszczu u Tess 10:48, 18 lip 2013

Do góry
Tess, dziekuję ślicznie za odpowiedź. Pewnie, że chcę. Próbowałam kiedyś swych sił w rozmnażaniu hortensji ogrodowych, ale z marnym skutkiem. A pinivitem polewasz liście czy podlewasz?
Ogródek na trzy lata 00:02, 18 lip 2013

Do góry
Tess , Debro - może jesień " leży w oku patrzącego" ?
W Gąszczu u Tess 23:59, 17 lip 2013

Do góry
Tess napisał(a)

mnie o to nie pytaj, nie ja chcę je tam sadzić. Staram się nie oceniać tego typu pomysłów, bo już dawno dostrzegłam, że tam ludzie mają inną wraźliwość na naturę. I inne poczucie / wyczucie piękna. Odmienne. No i wielką potrzebę równania do miasta.

Tess, a co sąsiad robi,że ma decyzję środowiskową?? Jak został zobowiązany do sadzenia gatunków rodzimych to mu te 'Smaragdy' mogą kazać wymienić. I po co mu to.
Ogródek na trzy lata 23:57, 17 lip 2013

Do góry
Tess napisał(a)
E, jaka wrześniowa pogoda? Owszem, od samego rana nie praży słońce. Ale to właśnie jest norma w naszym klimacie, nie to, co się działo jeszcze około 10 dni temu.
Owszem, bywają zimne noce. Jak często w lipcu. Ale owo "zimno" pozwala spać przy otwartych oknach. Więc chyba tylko dla ogórków jest zimno
Owszem, słonko sporo chowa się za chmurki, ale to nie są chmury deszczowe. Ale jest ciepło, a dzięki temu, że słonko za chmurką - ciepło, a jednocześnie rześko, nie paląco i skwarnie.
W mojej części Warszawy żadnych oznak jesieni nie dostrzegłam.

Widać w innej Warszawie mieszkamy ))
Ogródek na trzy lata 23:47, 17 lip 2013

Do góry
E, jaka wrześniowa pogoda? Owszem, od samego rana nie praży słońce. Ale to właśnie jest norma w naszym klimacie, nie to, co się działo jeszcze około 10 dni temu.
Owszem, bywają zimne noce. Jak często w lipcu. Ale owo "zimno" pozwala spać przy otwartych oknach. Więc chyba tylko dla ogórków jest zimno
Owszem, słonko sporo chowa się za chmurki, ale to nie są chmury deszczowe. Ale jest ciepło, a dzięki temu, że słonko za chmurką - ciepło, a jednocześnie rześko, nie paląco i skwarnie.
W mojej części Warszawy żadnych oznak jesieni nie dostrzegłam.
Żywopłotki cisowe. 23:40, 17 lip 2013

Do góry
1000 metrów do ciachania??? Haniu, zamęczysz się. Ogród, tj. praca w ogrodzie, powinna sprawiać radość, dawać satysfakcję, ale przede wszystkim - odprężenie psychiczne i ukojenie. Oczywiście, trudu i wysiłku też trzeba włożyć, ale nie tyle, nie pod presją: czasu i stresu.
Buziam i zwolnij.

PS. Czy ja już pisałam, że bardzo mi się podobają Twoje kulki?
BB 23:29, 17 lip 2013

Do góry
Evchen napisał(a)

Anuś, może je do tych koszyków dać, do których się cebulowe wkopuje?... czy nie?....
I pytanie mam takie odnośnie rabaty anielskiej... mam do dyspozycji po kilka sztuk
- naparstnice
- ostróżki
- gaura
- jeżówki

jak to posadzić uwzględniając wysokość? wszystko mi się wydaje mieć jedną wysokość...

No nie, nie w takie. To musi być pełne i wyższe. Możesz wykorzystać wiadro plastykowe albo dużą donicę (usunąć dno). Albo kupić w ogrodniczym takie obrzeża plastykowe do rabat stosowane - są i falowane i gładkie. I z tego zrobić obwódkę.

Moim zdaniem naparstnice są wyższe niż jeżówki.
Z ostróżkami jest problem, bo moim zdaniem to zależy od odmiany. Ja mam całkiem niewysokie, niższe zarówno od naparstnic jak i od jeżówek. Ale są też (chyba) takie wielkoludy ostróżkowe.
Gaury nie znam, idę zobaczyć, kto zacz
W Gąszczu u Tess 23:22, 17 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Tesiu potwierdzam tnij teraz brzozy Moje podkrzesałam od dołu dwa tygodnie temu. Czytałam, że lipiec dla brzóż jest idealnym miesiącem.

Dzięki, Madżen Będę ciąć. Pewnie dopiero za tydzień, ale to będzie jeszcze ciągle lipiec
W Gąszczu u Tess 23:21, 17 lip 2013

Do góry
waska napisał(a)
Zajrzałam
Pozdrawiam

Joasiu, też zaglądam. Odpozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies