Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:55, 14 wrz 2015

Do góry
jak się masz? U Was jesień czy lato? U nas dzisiaj pięknie, letnio. Może uda mi się wrócić wczesniej do domu i porobić coś w ogrodzie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:46, 14 wrz 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

Bożenka z Hortensjady zimuje w donicach i mowi ze nic im nie grozi...

ja się nei znam więc tak zrobiłam , myślę że jak Bożenak tak mówi to tak jest

Magnolia- całsuki dla Ciebie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:00, 14 wrz 2015

Do góry
raport bardzo pozytywny!
Super!
A co do starości to nie grzesz Babko jedna!!!
buźka
Moja bajka 08:08, 13 wrz 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Rabata na pierwszej fotce też wymiata, ślicznie skomponowana, nie dowiary Twój ogród wydaje się o wiele większy niż jest

Dzięki za widoczek studni, co to za drzewko za nią???

Dzięki Sylwuś . W tym zakątku rosną w zasadzie dwa, można powiedzieć - splecione ze sobą hiiskusy, magnolia i obiela. Jest więc baaardzo zacieniona. IDealne miejsce dla host i paproci .
Ogródkowe perypetie:) 23:12, 12 wrz 2015

Do góry
może masz fotkę co jest po prawej stronie, żebym wiedziała do czego się 'przypinamy'
Ogródkowe perypetie:) 23:10, 12 wrz 2015

Do góry
abiko napisał(a)
No i zamiast wrzucić zdjęcia rozłożyło mnie przeziębienie
Magnolio o tą część chodzi. Chciałabym rabatę na szerokość trawnika ( nie całą) od buxa w linii prostej. Grujecznik na któy namawia mnie Ozz tylko sam to trochę łyso. Zależy mi aby podzielić ogród na dwie części z przejściem gdzie będę mogła postawić ławkę.

pokażesz/opiszesz mi kontekst? co wokół jest? po lewej jest dom i taras?

grujecznik- to jest super drzewo. Tylko nie pamiętam ile masz miejsca, czy nie zbyt duże tam jest?
Mój ogród - trudne początki - Paula 21:40, 11 wrz 2015

Do góry
frezja napisał(a)

http://mygreenspace.pl/blog/wp-content/uploads/2015/02/ogr%C3%B3d_przydomowy1.jpg

ładna ale ja raczej chce zachować żwirowe rabaty z większymi krzewami a byliny tylko jako dodatki ale w tym trójkącie mi czegoś brakuje kurcze na wiosnę będzie ładnie jak zakwitną azalie, różanecznik, magnolia i wiciokrzew ale potem pusto no nie licząc takiej małej niespodzianki :

Wiciokrzew znowu będzie kwitnął

Moja jabłonka w tym roku pierwszy raz ma jabłuszka już się nie moge doczekać aż dojrzeją:

aaaa i jeszcze dziś moja nową lampkę i gniazdko elektryczne 2w1 pomalowałam 3ci raz jeszcze jedna warstwa i będę montować elektrykę pierwsza wyszła nie najgorzej (robiłam ją całe 2 dni) zobaczymy jak ta będzie wyglądać pierwsza:
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:27, 11 wrz 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
co się mam bać- jak przymrozki już są wywalam go do ziemi, a wiosną znowu do donicy. Tej wiosny musiałam obdzielić sąsiadki bo się zapatrzyłay na niego.
Nastepną wiosną dam jednak sporo mniej ziemi i wsadzę go głębiej- będzie bardziej pionowy i niższy.
Faktycznie czuje się dobrze , gęstnieje pięknie, ale upał tez go troszkę przypalił, tylko w masie to nie rzuca się w oczy.
Zmykam, uff sporo na dziś

naprawde ładnei to wyglada, dumam czy se wsadzic też barona
Ogródkowe perypetie:) 13:24, 11 wrz 2015

Do góry
Abiko, nie dam rady teraz, spiesze się mocno.
Wieczorem dziś lub w weekend zajrzę, ok?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:22, 11 wrz 2015

Do góry
co się mam bać- jak przymrozki już są wywalam go do ziemi, a wiosną znowu do donicy. Tej wiosny musiałam obdzielić sąsiadki bo się zapatrzyłay na niego.
Nastepną wiosną dam jednak sporo mniej ziemi i wsadzę go głębiej- będzie bardziej pionowy i niższy.
Faktycznie czuje się dobrze , gęstnieje pięknie, ale upał tez go troszkę przypalił, tylko w masie to nie rzuca się w oczy.
Zmykam, uff sporo na dziś
Ogród niby nowoczesny ale... 20:01, 10 wrz 2015

Do góry
Jagoda - ano śliczna....nawet jak przyjdzie pora, ze zżółką jej liscie to i tak śliczna

Tusiawka - no ja też gruby ogladałam...ale czy to konglomerat?? jezu nie znam sie i nie wiem...ciemna masa jestem w tym temacie. Będę pytać..

Ensata - blat od zakochania..hmm...nie mam go jeszcze ale znalazlam na stronie http://www.egger.com/PL_pl/decor/?A=decor-pl-PL-ZOOM-F210-ST9-Eurospan+blaty+robocze-&N=4294967265+4294962733+21&Nao=8 Niby się zakochalam a i tak się zastanawiam czy jednak nie lepszy z polyskiem...

Na weekend jadę Do Dźwirzyna kolo Kolobrzegu i mam zamiar przy okazji spotkać się z taką jedną laską....

bdan - jak to mawia Magnolia: jeśli Ci się nie podoba to tnij. Ona za 2 tyg będzie piękna. Ja bym cieła

Malkul....pijesz do tego, że krzywo ta linia wyszla oj,.,,

Tess - a po co żeś na tę miotłe wlazła??? Gdzie lecisz laseczko

Ewa - wzajemnie buziaczki ślę co do gąbki to widzę, że dziewczyny pomogly

Malkul - dawno to pojęcie względne Merci!!

EwaKatowice - Jak Cię mdli od pięknych widoków to rozumiem, że do Swojego pieknego ogrodu nie też nie zaglądasz

Siakowa - dokładnie jak piszesz

Madzen - spoko...weekend zaczynam jutro
ta sesleria którą wczoraj pokazywalam to sesleria skalna caerulea - ona jest z tych niższych.
Szklany blat u mnie w grę też nie wchodzi...dostałam kiedyś deskę szklaną...sluży jako ozdoba...nie cierpię na niej kroić. Wrr,,aż mnie dreszcze przechodzą
Konglomerat...hmmm...

Wielkie plany na mały ogródek-zwierzenia Dorotki :-) 14:00, 10 wrz 2015

Do góry
Magnolia zakwitła ponownie, mam nadzieję, że to nie zakłóci jaj wiosennego kwitnienia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:30, 10 wrz 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Lubię go bardzo w tym wydaniu

pasuje bardzo do brudnej podłogi przy wejściu. Koty i dzieci ją intensywnie 'patynują' piachem właśnie po to, żeby pasowały ze sobą.

Gosia, ja też się tak gapiłam, że aż też mam red
Tylko TY sadzić mi nie pozawlasz
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:26, 10 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)

gapię się ciągle na tego barona

Lubię go bardzo w tym wydaniu

pasuje bardzo do brudnej podłogi przy wejściu. Koty i dzieci ją intensywnie 'patynują' piachem właśnie po to, żeby pasowały ze sobą.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:09, 10 wrz 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
zostawię kilka przedulewnych fot

gapię się ciągle na tego barona
Ogródkowe perypetie:) 15:18, 09 wrz 2015

Do góry
wieczorem raczej nie zajrzę, ale jutro wpadnę, ok?
Ogródkowe perypetie:) 15:06, 09 wrz 2015

Do góry
hej, co tam? nakreśl mi bo nie mam za bardzo czasu szukać.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:00, 09 wrz 2015

Do góry
Gosia, nie mogę sie napatrzyć.. Twój ogród o każdej porze jest niesamowity..i ta łany jeżówek..

Magnolia.. ja chyba Cię znowu muszę poprosić o pomoc..
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 14:37, 09 wrz 2015

Do góry
pięknie jest w Twoim ogrodzie Motylku!
Bardzo!
"W kolorze blue" 16:14, 08 wrz 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)
A napiszesz gdzie zaopatrujesz się w taaakie dorodne rośliny?
Zielona Odwrotna, te dorodne rośliny u mnie rosły 2 lata a stipia od wiosny. Matrona zamówiona na allegro. Ale Matronę mam już od czerwca chyba, siedziała w przechowalniku:_)

Magnolia, z Twoich ust, to prawdziwy komplement
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies