Tak Elu, znam te drzewa i na pewno jakieś u mnie będzie rosło, jeszcze nie wiem które . Wszystko zależy jak mi się ułożą nasadzenia i co będzie pasować
Tej zimy ptaki beda mialy wyzerke tyle owocow swiat nie widzial. Moje bluszcze tez niebieskie. Liscie oblecialy i wszystko widac. Owoce beda. Kielkowac w calym ogrodzie ptactwo roznosi.
Mam rosliny ktorych nie sadzilam a wyrastaja np. Asparagus, mahonia.
Ale sie nie gniewam niech pozostana najwyzej przesadze w inne miejsce.
Berberysow mam tyle samosiejek, ze moge darowac lub sprzedawac.
Ja nie narzekam na glinę, jest co jest i jakoś sobie radzę. W poprzednim ogrodzie było podobnie i też daliśmy radę Nie miałam problemu z zalewaniem działki, wszystko dzięki dobrze zrobionemu odwodnieniu.
Ladnie przebarwiajace sie drzewa jesienia to zwykle klony na zolto, klon czarwony "red sunset", deby blotne "green pillar" i podobne, ambrowiec balsamiczny, tulipanowiec.
Trzeba poszukac w netecie, mam klony i deba green pillar, ambrowca i tulipanowca.
Oo,to znaczy,że to był kolejny błąd początkującego?? Oddałam,ale nie wiem czy kwitnie w tym roku.
A jakie byś poleciła? Bardzo lubię te o pełnych kwiatach,ale nazw nie pamiętam.
Aż przeczytałam drugi raz co ja napisałam. Ja nie odczułam w żaden sposób, że Ci się nie podoba. Zrozumiałam że nie masz czasu, aby popróbować - pobawić się w dekorowanie. Masz piękny duży , zadbany ogród, on sam w sobie jest śliczny i wcale nie musisz mieć żadnych dekoracji. Ja zawsze zachwycam się Twoją trawiastą, nawet namiastkę trawiastej u siebie zrobiłam.
Teraz taka pogoda, że trzeba sie rozgrzewać herbatką A jak juz ze swojskim sokiem to sama radość
Ja już nie mam mętliku, liczę kolejno co mi potrzebne i zamawiam sobie części składowe mojego domu
Ja muszę mieć kominek, bez tego nie wyobrażam sobie domu. Reszta to elektryczna podłogówka. Dzisiaj ostatecznie przeanalizowaliśmy ten temat z M i padło na elektryczność.
Elu zbieram te moje skorupy już ponad 10 lat
Też lubię zegary mam 4... kominkowy, wiszący, kuchenny i budzik. Wszystko wiekowe, bo takie kocham najbardziej
Trochę nagromadziłam i myślę, że do zrobienia wystroju w moim stylu w zupełności wystarczy
Kocham moje meble mam cały komplet w jednym stylu i myślę, że się ładnie wpasują w moje wnętrza
Dziękuję!
Bonica to katastrofa mam kilkanascie sztuk w tym roku nie kwitly. Kwitna na dlugich badylach beznadziejna roza wywalam pod plot nie nadaja sie na obwodki.
Ela.ja chryzantemy kupuję do postawienia na tarasie czy na oknie i potem idą do ogrodu .Te rude mam już drugi rok.jak zginą zimą to trudno ale już mi się udało.w tym roku kupiłam sadzonki niskich zimujących .przyszły biedaki takie ze nie dawałam im że przeżyją .Udało mi się je odżywić i pięknie zakwitły.,choć nie powiem pomyłek jest sporo bo z 6 szt mam tylko 3 niskie ,a czy przezimują to zobaczymy .okryję je gałązkami i niech siedzą .Zzamawiać trzeba wcześniej bo w czerwcu to one już rosną
Dorotka ja nie napisalam, ze mi sie dekoracje nie podobaja. Przeczytaj jeszcze raz moj wpis. Jakby mi sie nie podobaly nie zachwalalabym sie Twoimi. 0
Dorotka nie mam smykalki zawsze jestem w niedoczasie. Mam dwa domy do obrobienia wiec wszystko jest na styk.
Czesto sie cofam do poczatku aby sobie przypomniec co ie co o powstaniu ogrodu i o areale.
Jak glina to nie dobrze. Tez mam gline na dzialce to duzy problem mimo melioracji trzeba bylo zrobic wewnetrzny drenaż.
Uwielbiam chryzantemy, ale nie mam ani jednej. Nie chcę kupować tych jednorocznych bo to strata pieniędzy i zachodu. Nie dosyć, że kwitną późno to przyjdzie mróz i po nich.
Nie mogę znaleźć zimujących w glebie w okolicy. W przyszłym roku już sobie obiecałam zamówię w internecie znalazłam bardzo piękne trzeba zamówić gdzieś w czerwcu-lipcu.
A u nas leje dzisiaj od południa. Zawsze z Zachodu przychodzi brzydka pogoda. Deszcz tez potrzebny.
Wczoraj bylo dosyc ladnie wiec mozna bylo cos zrobic w szczegolnosci wygrabic liscie. Prognozuja jeszcze ladna pogode.
Iza, ale nie kazdy jest na bieżąco z informacjami trudno szukac kilka czy kilkanasce stron do przodu. A tak wszystko pamietasz gdzie co widzialas czy pislas na tylu watkach ja niestety nie.
Jezeli to nie przysparza trudnosci Danusiuto pokaz.
Kilka lat temu docieplaliśmy dom to dlatego okna są tak głęboko, ale za to w zimie jest cieplej, a w lecie chłodniej. Jak się w upalne dni zasunie rolety to rzadko włączamy klimatyzację, bo nie ma potrzeby.
W świętokrzyskim nie uprawia się chmielu, ten wyrósł dziko przy ogrodzeniu u rodziców. Ja w przeciwieństwie do Ciebie bardzo lubię wszelkiego rodzaju dekoracje, te gotowe i te co sama robię. Właśnie ścięłam winobluszcz i zrobiłam kilka wianków. Mam nadzieję, że kiedyś się przydadzą.
U nas też pochmurnie, nawet padał trochę deszc, ale jak w sobotę syn przesadzał mi dzikiego czerwonolistnego dęba to było bardzo sucho.