Danusiu my kobiety nieco zmienne jesteśmy Tak serio to uważam że Ty potrafisz docenić każde piękno czy to uładzone czy też naturalne. W tym tkwi Twoja ogromna siła która nas tu przyciąga. Tworzysz trendy ale ich nie narzucasz. Pokazujesz różne możliwości dostosowane do okoliczności. Dlatego bardzo się cieszę ze po cudownym bukszpanowym, ułożonym i dopracowanym w każdym calu możemy podziwiać naturalny i nieco swobodny bo przecież również dopracowany idealnie. Widać że spełniasz się w nim całkowicie.
Piekne widoki. To zasluga wczorajszego slonca rosliny parowaly w dzien a w nocy przyszedl mroz i poranek cudownie wygladal. Tak jak Gosia napisala zwiewne i wolne trawy efekt przepiekny.
Brzozy tez oszronione.
Niskich traw nie wiąże, ale srednie i wysokie tak i mam kopce.
Kiedys nie powiazalam i po calym ogrodzis sloma rozwiana. Do srodka kepy nasypalo sniegu potem deszcz padal zamarzlo bujalam sie z lodem do konca kwietnia 2013 r
Tak, wiem Elu, ale u nas na wiosnę pełna mobilizacja, wszystkie ręce na pokład i tniemy!
Plandeka rozłożona na drodze, wszystko na plandekę, potem się ciągnie pod kompostownik. W tym ogrodzie postępuję całkiem inaczej. Cieszę się, że tak mogę. mam dwa światy całkowicie odmienne.
Danusiu, właśnie m.in. taką kompozycję miałam na myśli. Ma mocne akcenty kolorystyczne a zarazem jest subtelna i elegancka, trochę nostalgiczna, ale nie smutna. Nie spotkałam angielskiej rabaty podobnie skomponowanej. Może jeszcze za mało widziałam? Angielskie rabaty chociaż piękne i bez złośliwości, ale przy tej wyglądają przaśnie, pociejowo i pospolicie. Cóż, sprawa upodobań i gustu, ale i innego spojrzenia ... nieogrodniczego.
Ciekawa jestem, jak byś skomponowała rabatę zieloną, gdybyś mogła użyć dodatkowo tylko jednego koloru - czarnego. Wiem, że takiego nie ma chyba (poza bratkami i pierwiosnkami), ale jako czarny zakładam bardzo ciemne granaty, fiolety, bordo....
Nie rzucam wyzwania i nie proszę o poradę, ale czy jako Projektantka widzisz taką rabatę? Czy jest możliwe, by taka rabata nie była smutna? Ciekawa jestem Twojej opinii.