A co tobie się podoba?
Ale tak naprawdę. Zdania dziewczyn znam.
Aniu, wiem które inspiracje. W każdej jest więcej, niż 4 gatunki roślin. Zauważyłaś to?
siedzę i dumam nad tym..wiesz że im dlużej myślę o tych serbach to rzeczywiście będzie las..a jak by to wyglądało gdybym tam tuje kornik, bo mam, wsadziła?
to by była taka ta Twoja wersja 2 (dla mnie 1 jest ta Twoja pierwotna z różami)
no własnie te rodki małe :/ a jako dywan runianka w cieniu tak?
a powiedz mi jak drzewo jest tak na przodzie rabaty to nie przysłania tyłow?miałbyś jakąś fotke takiej rabaty? cos jak u mnie takiej na ktorą głównie z przodu się patrzy
kiedyś może do takich rozmiarów dojść ...normalnie myślę ze max 1,2 - 1.5 ( da pod nie np dywanik z runianki ...szybko zadarni ) ...serby w pierwszych latach rosna dość szybko ...zeszłoroczny przyrost na wysokość u mnie to około metra ....ale na szerokość nie idą tak szybko...chyba ze się utnie im przewodnik to sie je sztucznie zmusi to zageszczenia.
Dziewczyny, narysowałam ja, narysowała Ania, może ktoś jeszcze wymyśli inną wersję i coś wybierzemy. I czy na żywopłot trzeba zostawić 2 metry?
Serby teraz są małe. Jest pusto. Naprawdę cięty żywopłot będzie z serbów taki szeroki?
A nie dałoby się tych serbów z tyłu tak posadzić żeby ta studzienka schowała się pomiędzy nimi? I byłby zwarty żywopłot? Z hortensji bym zrezygnowała. I nie wiem czy nie wystarczyłoby jedno drzewo?
Z Abrahamem różnie bywa. Nie potrafię Ci doradzić, bo mój rósł kiepsko. Nawet nie miał metra chyba. Potem odrzucił podkładkę i teraz rośnie na własnych korzeniach. A znam Abrahamy, które się pną po pergoli. To zależy od podkładki.
Może znasz kogoś, kto ma Abrahama z tej samej szkółki i powie Ci, jaki jest u niego duży?
Summer Song ma tak ok. 1,30m, a Jude jeszcze mała, ale też taki rozmiar osiągnie. Summer tnę mocno co roku. Inaczej pewnie byłaby większa.
Dobrze, ze się ciebie zapytałam. Zatem jak się uda - odmówię, a sprawdzę, czy te polecane przez ciebie są w szkółce
Miałabym komplet
Ale zrobię to jutro, bo M się na kolację zapowiedział. W tygodniu - to święto.