Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Moja "przyziemna" :) pasja 18:59, 21 sty 2014

Do góry
Witaj Jak od takich rabat zaczynasz to już nie mogę się doczekać kolejnych nasadzeń
Życie w wiejskim ogrodzie 18:57, 21 sty 2014

Do góry
Witaj na kilku zdjęciach ogród świetnie się prezentuje, a warzywnik godny podziwu czekam na kolejne zdjęcia.
Rododendronowy ogród II. 18:49, 21 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ilekroć patrzę na te zdjęcia z kwitnienia (mam zapisane ) nie moge uwierzyć, że to wszstko jest prawdziwe i rośnie w prywatnym ogrodzie nie znam takiego przymiotnika, który opisałby zachwyt tym widokiem

Dzięki Łukasz za miłe słowa. Każdy z nas stara sie miec jak najładniej .Pozdrawiam.
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:19, 21 sty 2014

Do góry
Idealnie trafiłem na nowe fotki już się nie umiem doczekać jak klonik wypuści listki i popłynie woda, będzie genialnie. U mnie również lodowisko i nawet miałęm mało przyjemną przygode
Chciałem pytać o choiny, a tu już wszystkiego się dowiedziałem dziękować.
Rododendronowy ogród II. 22:10, 20 sty 2014

Do góry
Ilekroć patrzę na te zdjęcia z kwitnienia (mam zapisane ) nie moge uwierzyć, że to wszstko jest prawdziwe i rośnie w prywatnym ogrodzie nie znam takiego przymiotnika, który opisałby zachwyt tym widokiem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:07, 20 sty 2014

Do góry
Z tego co oglądałem to te skalpele dosc długie... w sobote włączyłem sobie jakis 15 minutowy trening... myślałem, że zawału dostane a zakwasy mam do dzisiaj... nie wiedziałem, że z moją kondycją jest aż tak tragicznie.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:08, 20 sty 2014

Do góry
Prosze bardzo
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:03, 20 sty 2014

Do góry
Łukasz podkradłam od Ciebie. Dziękuję
Luki napisał(a)
Aniu żurawki na słońce w odcieniach zbliżonych do czerwieni to Cherry Cola, Mahogany, Sparkling Burgundy, Rio, Paprika. Bardziej w pomarańczu to Georgia Peach, Marmelade, Kassandra, Redstone Falls, Amber Waves, Sweet Tea. Na mocnym słońcu każdej żurawce mogą blaknąć stare liście i podczas upałów lekko się przypalać, ale nie nadmiernie. Rosną u mnie w słońcu i dobrze sobie radzą. Podstawą na słońcu to zapewnienie wilgotnego podłoża
A co do zielonej żurawki z czerownymi kwiatami to na pewno najzwyklejsza żurawka krwista, ale jest też bardzo ładna odmiana Hercules z białymi przebarwieniami na liściach wiosną. Polecam
Wiadomo która kwiaty na żywo są bardziej czerwone.

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:58, 20 sty 2014

Do góry
Ta niebieską hortensją już się 3 dzień zachwycam gdzieś w książce wyczytałem, że niebieski w naturze nei występuje pffff bzdury okropne
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:47, 20 sty 2014

Do góry
Czekają mnie 3 okropne dni, a środa najgorsza. Ojj jak bym chciał, żeby było już po wszystkim bo stres już mnie paraliżuje...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:45, 20 sty 2014

Do góry
Aniu żurawki na słońce w odcieniach zbliżonych do czerwieni to Cherry Cola, Mahogany, Sparkling Burgundy, Rio, Paprika. Bardziej w pomarańczu to Georgia Peach, Marmelade, Kassandra, Redstone Falls, Amber Waves, Sweet Tea. Na mocnym słońcu każdej żurawce mogą blaknąć stare liście i podczas upałów lekko się przypalać, ale nie nadmiernie. Rosną u mnie w słońcu i dobrze sobie radzą. Podstawą na słońcu to zapewnienie wilgotnego podłoża
A co do zielonej żurawki z czerownymi kwiatami to na pewno najzwyklejsza żurawka krwista, ale jest też bardzo ładna odmiana Hercules z białymi przebarwieniami na liściach wiosną. Polecam
Wiadomo która kwiaty na żywo są bardziej czerwone.

A co do buksika. Powstał przyapdkiem, rósł za innymi krzewami niewidoczny, a ja raz w roku przycinałem przy okazji strzyżenia innych krzewów. No i odkryłem jego piękno w zeszłym roku, kiedy już stał się wymiarowym stożkiem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:34, 20 sty 2014

Do góry
Sylwia znam ten ból, na szczęście gdy mam więcej wolnych dni i więcej ruchu, kręgosłup się nie odzywa, najgorze jest zimą

Aniu to chyba przez to niesłuchanie taki dziwak ze mnie wyrósł
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:36, 20 sty 2014

Do góry
Luki ja bym zrobiła jeszcze jedną kulkę Powiem Ci że naprawdę fajnie to wyszło - nie przypuszczałabym że z tego co po 1 cięciu było widać wyjdzie takie fajne gęste drzewko. Mnie się podoba i chyba też tak zrobię. Moje tuje nie są stare na razie i brzydkie ale poprowadziłabym je od razu to może doczekam efektu Podobną do tego Twojego "poczochrańca" po cięciu pierwszym też mam, ja bym ją wyrzuciła, ale teść ją lubi to może i ją tak spróbuję przyciachać i puścić na "bałwanka"

Łukasz ja wiem że to pewnie już milion razy było, ale nie pamiętam bo w planach nie miałam... możesz mi podać które żurawki najlepiej rosną na patelni wg Twoich obserwacji (fajnie jakby moglby być w tym jakieś czerwonawe)? pełne słońce w zasadzie cały dzień... I jeszcze chciałam zapytać czy wiesz jaka to jest odmiana - taka zwykła zielona całkiem która kwitnie na czerwono - no i to mi się bardzo podoba

Z góry dziękuję Łukaszu - jak znajdziesz chwilkę to skrobnij Pozdrawiam w deszczowy dzień...
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:29, 20 sty 2014

Do góry
Jotka - teraz i ja już dołączyłam do tego zaszczytnego tytułu I czeka mnie sprawdzian czy dam radę... bo ja to taki szałaput Dzieci lubię... ale nigdy nie byłam Matka Polka i tak jak sie śmieje "lubię dzieci, a do dzieci dużo musztardy "

Anna_g - to trojeść, a nie tojeść U mnie ogród nie zawsze jest obrobiony... ale bez histerii.. do konkursów nie startuję.. a różnorodność sprawia, że mam zawsze na co sie pogapić. I ciągle czymś sie zaskakuję ..

Bogdzia - mój po prostu przemarza.. i tam gdzie nie jest otulony śniegiem.. tak jak delikatne azalie... kwitną do wysokości śniegu.

Luki - ja w ogrodzie mam tylko jedna zasadę... ma się to mi podobać Trojeść dostała do towarzystwa trawki i begonie na skraju w ciemnym różu... bo jakoś nie miałam ochoty na powtórkę.. Begonie różowe, bo powyżej są różowe jeżówki..

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:48, 19 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Najbardziej boli to, że ten bukszpan np kosztował mnie 6zł i 5 lat cięcia, a pamiętam jak tata mówił, że kupi 30 do cięcia.... no ja to tylko wyśmiałem Teraz mogę się śmiać z samego siebie

Kto nie słucha sie ojca matki - t osłucha sie psiej skóry.
Takie powiedzenie kiedyś było
Nadal aktualne
Też jestem z tych co sie nie słuchali
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:13, 19 sty 2014

Do góry
Przypomniałem sobie dzisiaj, że mam na rabacie posadzone czosnki gladioatory. Szkoda tylko, że przypomnienie wynikło z ich wyjścia na powierzchnie , to chyba rekord.
Znalazłem dzisiaj zagubioną galerie z 2011 roku i nawet ciekawe rośliny miałem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:01, 19 sty 2014

Do góry
Bukszapny ciacha się najprzyjemniej więc moge hurtem
Również pozdrawiam.
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 21:52, 19 sty 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Znam ten wątek, już tu byłam wcześniej i tak się zastanawiam dlaczego śladu nie zostawiłam.
Witam się teraz oficjalnie. Ogród bardzo mi sie podoba, a wyróżnienie naprawdę zasłużone.
pozdrawiam serdecznie

dziękuję Asiu widzę że wątek przeczytałaś, wyróżnienia udało misię dostać w tym i w zeszłym roku , teraz trzeba dac szansę innym a ja dalej zapełniam luki w ogródku, nadal dużo ich widzę i dużo planów i pomysłów jeszcze mam

pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:01, 19 sty 2014

Do góry
A już myślałem , że tylko ja tak zestawiłem kolory ale nie uważam, że to złe połączenie, a zasady... hmm niektóre można naginać
Ogród Sylwii od początku cz.II 17:38, 19 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
O jejciu, sam bym się pobawił w takim pokoju zabaw Ogrody zimowe są świetne, a jakie praktyczne [/quote

Nie dziwię się sama tam urzęduję z zabawkami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies