Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

makkasia 22:50, 19 sty 2014

I oby zima ominęła południe, wystarczy, że jest u nas ...zapraszam na narty - Marzenka wieszczy, że niedługo Zakopane przeniesie się do Sopot hi, hi,
i fajnie nie będziecie przyjeżdżać do Białki tylko na Kociewie na biegówki
Madzenka 00:55, 20 sty 2014

makkasia napisał(a)
I oby zima ominęła południe, wystarczy, że jest u nas ...zapraszam na narty - Marzenka wieszczy, że niedługo Zakopane przeniesie się do Sopot hi, hi,
i fajnie nie będziecie przyjeżdżać do Białki tylko na Kociewie na biegówki

Nie tak szybko Tess
Aniu pomarańcz cudowny!
jotka 08:27, 20 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
W przyrodzie nie ma złych zestawień kolorystycznych Zestawienia to nasz wymysł Owszem podoba mi się elegancja i minimalizm ale nie do wszystkich pasuje Pozdrawiam serdecznie.

Też tak uważam
Co innego włożyć róż z pomarańczem na oficjalne spotkanie lub do pracy a co innego w ogrodzie. Szczególnie, że zieleń wszystko tonuje
Mala_Mi 08:57, 20 sty 2014

AgnieszkaBK napisał(a)

Aniu, z tego co się trochę orientuję, we florystyce jest to jak najbardziej prawidłowe zestawienie barw. Pomarańczowy, fioletowy i zielony, są kolorami dopełniającymi w kole barw i jak najbardziej mogą być zestawiane w kompozycjach. Kolor biały jest kolorem achromatycznym, więc komponuje się ze wszystkim. A tak w ogóle to piękne kwiatki

Pomarańcz i fiolet.. to super zestawienie Przynajmniej dla mnie... a reszta to chyba kwestia gustu... róz majtkowy dla nie jest okropny..chociaż już nie tak bardzo jak przed wejściem na ogrodowisko
ana_art 09:26, 20 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)

Pomarańcz i fiolet.. to super zestawienie Przynajmniej dla mnie... a reszta to chyba kwestia gustu... róz majtkowy dla nie jest okropny..chociaż już nie tak bardzo jak przed wejściem na ogrodowisko
mam takie zestawienie tulipanów i według mnie wygląda bardzo ciekawie
Mala_Mi 09:29, 20 sty 2014

Jotka - teraz i ja już dołączyłam do tego zaszczytnego tytułu I czeka mnie sprawdzian czy dam radę... bo ja to taki szałaput Dzieci lubię... ale nigdy nie byłam Matka Polka i tak jak sie śmieje "lubię dzieci, a do dzieci dużo musztardy "

Anna_g - to trojeść, a nie tojeść U mnie ogród nie zawsze jest obrobiony... ale bez histerii.. do konkursów nie startuję.. a różnorodność sprawia, że mam zawsze na co sie pogapić. I ciągle czymś sie zaskakuję ..

Bogdzia - mój po prostu przemarza.. i tam gdzie nie jest otulony śniegiem.. tak jak delikatne azalie... kwitną do wysokości śniegu.

Luki - ja w ogrodzie mam tylko jedna zasadę... ma się to mi podobać Trojeść dostała do towarzystwa trawki i begonie na skraju w ciemnym różu... bo jakoś nie miałam ochoty na powtórkę.. Begonie różowe, bo powyżej są różowe jeżówki..

Mala_Mi 09:31, 20 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
W przyrodzie nie ma złych zestawień kolorystycznych Zestawienia to nasz wymysł Owszem podoba mi się elegancja i minimalizm ale nie do wszystkich pasuje Pozdrawiam serdecznie.

I tu się zgodzę...... ogród ma cieszyć nas
Małgoś... boś ty też taka kokoszka jak ja
Mala_Mi 09:37, 20 sty 2014

Makkasia - ja też już nie wyrabiam na forum... czym więcej siedzę tym bardziej jestem do tyłu Na biegówki jestem za leniwa.. ale latem nad morze.. może kiedyś Do koleżanki do Gdańska wybieram sie już ho, ho, ho.. tak, że ona do mnie zdążyła już 3 razy przyjechać

Madżen - pamiętam Twoje rozterki pomarańczowe w ogrodzie

Jotka - jak zawsze trafne spostrzeżenie.. zieleń wszytko tonuje I to jest to Ale blady róż i żółty/pomarańcz... nie ma bata... nawet zieleń nie pomaga w moim przypadku.. ale mam dużo takich zestawień.. myślałam jak to poprzesadzać.. i sie poddałam.. trza polubić To łatwiejsze.

Aneta - jak już Ty uważasz, że fiolet i pomarańcz jest dobry... to tak jest... mi sie podoba

Ufff.. chociaż raz wszystkim ładnie odpowiedziałam

Raport pogodowy:
+2
deszcz
zero śniegu
OKROPNOŚĆ
anna_g 09:43, 20 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)

Anna_g - to trojeść, a nie tojeść U mnie ogród nie zawsze jest obrobiony... ale bez histerii.. do konkursów nie startuję.. a różnorodność sprawia, że mam zawsze na co sie pogapić. I ciągle czymś sie zaskakuję ..

No i musiałaś mnie Anek wydać, żem doooopa nie ogrodnik i że czytam bez zrozumienia (żartowałam, znaczy siem poniekąd)
Też się chętnie gapię na Twój ogród i też ciągle mnie czymś zaskakujesz - jak np. tymi zdjęciami poniżej bo rozumiem (być może jak zwykle źle) że to to samo miejsce jest Jesteś miszczynią przemian Miłego dnia
ana_art 09:46, 20 sty 2014

hahaah Aniu ja wyrocznią nie jestem zestawienie takie wyszło u mnie przez przypadek, kolor tulipanów byl pomylony, ale efekt mnie zachwycił