No i forum mam ogarnięte Seba obejrazał to co było, nie wiem o co "kaman" z torbą, ale pewnie ładna Czekam na donice tegoroczne i mebelki.. dobrze doczytałam? ściaskam aaaa i fairy mi listki puściły
Ewa, jakoś do piwoni nie pałam miłością, mam zwykłą, która nie kwitnie i nie wiem, co z nią zrobić. Drzewiaste ponoć są pewniejsze, jeśli chodzi o kwitnięcie. Może kiedyś dorosnę do piwoni ...
Wczoraj sobie porysowałam wersję rabaty przy wejściu, chciałam tam upchnąć derenie Ivory, ale Chyba Sebek mi ją wybił z głowy w tym miejscu.
Mam tam kilka roślin posadzonych, ale wydaje mi się, ze tworzą bałagan, dlatego troszkę poprawię tę rabatę.
Wczoraj planowałam tak:
1 - obwódka z bukszpanu
2 - tuje kulki
3 - berberys cięty w kulkę
4 - kalina sztywnolistna
5 - szpaler hortensji Vanilia Fraize ( 4 sztuki)
6 - żurawki bordowe (na szambie)
7 - runianka (na szambie)
sz - szambo, strefa martwa
to wszystko już jest, dosadzić mogłabym:
ML, R - to miskant Gracilimus, albo rozplenica Hameln ...
dereń - to dereń Ivory hallo
8 - cyprysik groszkowy aurera nana
9 - rozchodnik różowy zwykły
Albo może tak - wersja na dziś:
Już pisałam u Beatki - Butterfly, że mi sprawdził się nawóz dedykowany do bukszpanów z Lidla. Powinien być teraz w sprzedaży. W zeszłym roku uratowałam nim dwie kule, które były tak nędzne, że nawet przesadziłam je na sam koniec ogrodu w obawie o chorobę, którą by mogły zarazić pozostałe buksy. Zrobiłam im dwa razy oprysk z tego nawozu i... mają się dobrze.
Sebek dobrze radzi - oberwij suche liście, to pobudzisz pąki do wyprodukowania nowych. Dopóki wisi suchy liść, nowy nie wyrośnie.
Nie zniesę widoku trawnika... Mój w łaty po zimie - Mama wysłała mi zdjęcie
Gosia - a nie dasz rady zmniejszać tych zdjęć przed wysłaniem? Ładują się mega długo... Wiem, wiem - warto czekać, ale jak uderzenie ma być to tylko mocne