Cześć Ana... a ja myślałam, ze o mnie zapomniałaś
Cieszę się, że znowu trafiłaś
Ja zawsze zaglądam na spis wątków tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/powiadomienia,
a to można inaczej? Bo jak mam zaznaczone i na maila przychodzą, to tego jest masa i tak nie nadążam czytać ...
Wolę wchodzić w powiadomienia
Rabaty już czekają na moje różyczki, jutro będę sadzić ...
Ewa, jakoś do piwoni nie pałam miłością, mam zwykłą, która nie kwitnie i nie wiem, co z nią zrobić. Drzewiaste ponoć są pewniejsze, jeśli chodzi o kwitnięcie. Może kiedyś dorosnę do piwoni ...
Wczoraj sobie porysowałam wersję rabaty przy wejściu, chciałam tam upchnąć derenie Ivory, ale Chyba Sebek mi ją wybił z głowy w tym miejscu.
Mam tam kilka roślin posadzonych, ale wydaje mi się, ze tworzą bałagan, dlatego troszkę poprawię tę rabatę.
Wczoraj planowałam tak:
1 - obwódka z bukszpanu
2 - tuje kulki
3 - berberys cięty w kulkę
4 - kalina sztywnolistna
5 - szpaler hortensji Vanilia Fraize ( 4 sztuki)
6 - żurawki bordowe (na szambie)
7 - runianka (na szambie)
sz - szambo, strefa martwa
to wszystko już jest, dosadzić mogłabym:
ML, R - to miskant Gracilimus, albo rozplenica Hameln ...
dereń - to dereń Ivory hallo
8 - cyprysik groszkowy aurera nana
9 - rozchodnik różowy zwykły
Albo może tak - wersja na dziś:
Derenie posadź z tyłu bo zasłoną wszystko a kulki bukszpanowe daj do cyprysików- jest ładny kontrast kolorów i zimozielone
Generalnie 1 mi się bardziej podoba
Ja dostałam dwie paczki z różami ,pomylili u mnie zamówienie i dosyłali mi drugI raz .
Więc pierwsze róże przyszły no średnie ,ale te drugie juz zdecydowanie ładniejsze
Zobaczymy jak będą rosły
Czy się opłacało? Zależy jak na to spojrzeć W zeszłym roku, gdy chciałam ja kupić, juz była niedostępna. Teraz tez z gołym korzeniem juz jej nie można dostać. Miesiąc temu jeszcze była. Ogólnie jest trudno dostępna. Kupiłam w donicy, bo właśnie jeszcze była dostępna i nie wiem, kiedy będę kupować następne róże. Z finansowego punktu widzenia to się na pewno nie opłacało