Kochane ogrodniczki,
posadziłam bukszpan w formie łuku za którym planuje posadzić hortensje anabelle strong, wzdłuż murki od siatki posadziłam nowe sadzonki bluszcz. Jak tylko się przyjmą będę uszczykiwać czubki, aby szybciej się zagęściły. Te dziury w foli, którą chcę docelowo wyrzucić są po usunięciu trawy piórkówki, która bardzo się siała i mnóstwo nowych siewek nawet przez folię przebijało się do ziemi, nie wspominając już o niezmierzonej ilości ziaren w kamieniu, które mam do wyczyszczenia. |Pójdzie w inne miejsce w ogrodzie.
Moje zakupy.
Kupiłam roślinki nadające się do do półcienia: naparstnice, orliki. I jeszcze na słońce: krwawnice i rozchodniki wyniosłe. I kilka donic ceramicznych.
Tu, na dwóch zdjęciach pokazałam cisy, które kupiłam ostatnio. Są posadzone pomiędzy rosnącymi cisami na obwódce wokół rabat. Dla zagęszczenia niskiego zywopłociku. Są tak małe, że ledwie je widać. Mają około 3 cm. Były po 1,4 zł. Szkółka, która je sprzedawała przedstawiła je jako 20 cm sadzonki. Załączone były zdjęcia bardzo dorodnych 15-20 cm sadzonek cisów. Pocieszeniem jest to, że sadzonki mają bardzo dobre korzenie.
Dziękujemy serdecznie Hanusia za życzenia Wielkanocne dla Ciebie i rodzinki odwzajemniamy serdecznie i Lenka śle buziaczki
U mnie też problem z parapetami jeden wolny u syna i pomidorki dopiero zaczynają wyglądać że to one po środkowych listkach haa
Namiot szklarniowy wyrósł mam nadzieje tam posadzić pomidorki a paprykę też o niej myślę to rozsadę kupię jak się uda
Zastanawiam się jeszcze nad tym miejscem to jest 1,50 metra na 6 metrów. Myślałem o jakichś trawach lub znowu dereniach ale nie jestem już pewny tego. Nie chcę też hortensji, róż oraz bylin no może z wyjątkiem szałwii