Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:37, 23 wrz 2015

Do góry
Ewik napisał(a)

Pewnie, że tak W Abudnance jestem zakochana , kwiaty średni długo trzyma , choc to młódka , a zabiera sie za 3 cie kwitnienie , podobnie jak Mary rose, która jst znana z szybkiego osypywania sie, ale ten zapach ..
Za to zamknął sie w sobie James Galway , pieknie wystartował na wiosnę, zakwitł i stop , nawet listka nie wypuścił .

O to zdziwiłaś mnie, bo moj James jak Bond, wysoki, wyprostowany i przystojny. Niech kazdy wybierze sobie wersję Bonda jaka lubi.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:35, 23 wrz 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Tul, może się mnie poprawi
Marzen, wez Ty mi powiedz, miałas kiedys tuje? U mnie na tej nieszczesnej glinie nie rosną, chorują, mają mokro w nogach, nie wiem co robić. Raz juz je wymienialam i co, nico, brzydkie znowu

Nigdy nie miałam thuji i trawnika. Miałam syrokety i trawnik, tez padły, od tego czasu mam wyłacznie zywopłoty lisciaste lub trawiaste

Thuje u Ciebie tak jak u mnie rododendrony.
Chyba jedyny sposob to zrobic im podwyższenie z kostki granitowej i posadzic wyzej niz poziom reszty ogrodu.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:22, 23 wrz 2015

Do góry
Nie ma M to ide zinwentaryzować me tulipany, chata wolna
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:21, 23 wrz 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
"Sztywne Niemki" idę w kącik się pokiwać, nie czytam Was już dzisiaj

Przytulić Cie?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:20, 23 wrz 2015

Do góry
Filomena i Malkul dziekuje za tłumaczenie dla Pszczołki. Pszczółka wie co Tworzy ale lubi mnie przyłapywać na lapsusach językowych
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:18, 23 wrz 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
a Q of S ci kwitnie ?

u mnie dała 2 kwiatki z tydzień temu i śpi teraz ...a pasowałoby żeby na koniec sezonu szalała

Queen of Sweden wydała 2 kwiatki przez cały sezon.... Dam jej czas, bo te dwa były tak cudownie delikatne, ze poczekam na nia
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:17, 23 wrz 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Niemki są twarde.
Proste i sztywne. Niektóre nawet próbują być delikatne i wdzięczne.

mam pytanie o rozpoznanie tego słowa:
"Madzenka napisał(a)

Ehh ten nastrój, ten klimat odloufowy, eh"

Odlotowy czy outdolfowy? Bom się rozpisała w odpowiedzi ale - być może - nie na temat.

Ewuś miałam na mysli styl Pieta Odloufa. Za kazdym razem Twoje zakatki przywodzą mi na mysl jego ogrody, ktore uwieeeelbiam. Wiele osob cytuje już słynne zdjęcia seslerii z szałwia z NYC nie zdjąć sobie sorawy, ze to dzieło Pieta
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:15, 23 wrz 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

vanille fraise u mnie w zeszłym roku zachwycała ...w tym jest okropna ...za mało wody jednak dostała!

A ja zamiast Vanille kupiłam Pinky.... Rozczarowanie dwoch seoznów..
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:14, 23 wrz 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Zgadzam się w całej rozciągłości.....

Jednak hortki bukietowe mają tę przewagę, że zawsze są ładne.. nie kapryszą, długo kwitną.

Limelight i anabelle w tym roku budzą we mnie zachwyt
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:12, 23 wrz 2015

Do góry
Filomena napisał(a)

Ja też potwierdzam! Myślę,że róże niemieckie są bliższe naszemu klimatowi, zresztą... certyfikat ADR jest niemiecki nie angielski, a to o czymś świadczy
Nie ulega jednak wątpliwości - oglądając katalog Austina i tak rozpiera mnie chęć posiadania prawie wszystkiego

Oj tak tak! Oddałaś słowami moje mysli.

Sprawdzam też powab Dunek
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:11, 23 wrz 2015

Do góry
Ewik napisał(a)

Może to mało popularne stwierdzenie ale tak Angielki kwiat mają śliczny ale u większości zdecydowanie mniej trwały niż niemek.oczywiście jak zawsze są wyjątki )

Z pewnoscia masz racje ale niektóre angielki tak obficie kwitna, ze nietrwałość kwiatów mi nie przeszkadza
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:08, 23 wrz 2015

Do góry
mira napisał(a)

Tak jest to róża wielkokwiatowa, na wiosnę mega ostre cięcie a po kwitnieniu też - jak masz długo?
Czytałam że pokochałaś niemki, a ja po zobaczeniu co prawda jednego rozarium w Forst zachwyciłam się...angielkami i z Niemiec tachałam angielkę aż sama nie mogłam uwierzyć brakowi dyscypliny wycieczkowicza.

Szukam kto jedzie do Wojsławic z moich stron

Goethe był uciechami nisko, nad 3 oczkiem, aby sie dobrze rozkrzewiał... I kicha

Z Twoimi Angielkami to jak z moim angielskim, ktorego sie zaczełam uczyć w czasie pobytu w Niemczech
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:07, 23 wrz 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
a co to robi buksom? prosze o tlumaczenie dla laika kompletnego

No Carola nie uwierzę! ty laik!

Siarczan potasu jest skuteczny na brązowienie bukszpanow.
"W kolorze blue" 20:05, 23 wrz 2015

Do góry
O kurczę! Dopiero teraz widać tę rewoltę w całej okazałości. Nie będe powtarzać sloganu reklamowego twego ogrodu (Sebkowego) bo mi wiek nie pozwala ale ... DO EDENU!!
Super będzie z tymi trawami. Dopiero teraz widzę jakie duze plamy są takich samych nasadzeń. Juz widzę oczami wyobrażni tę lawende
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:04, 23 wrz 2015

Do góry
Milka napisał(a)
A donice widziałaś.? Zostane chyba malrzem od wszystkiego

Widziałam, bardzo mi się podobają te jasnoszare
Ogród pod trzema dębami 07:03, 23 wrz 2015

Do góry
Podobnie jak Sebek cebulowe będę sadzić gdy się trochę przerzedzi w ogrodzie.
Festiwal Traw i Kwiatów w Wojsławicach 27.09.2015 06:53, 23 wrz 2015

Do góry
Gosiu wypad jest spontaniczny. Żadnej listy nie tworzymy, nie ma zadnych zapisów. Kto ma ochtę ten przyjedzie, ten sie odnajdzie. Sebka kazdy pozna więc będzie naszym znakiem rozpoznawczym

Osoby ktore maja ochotę sie spotkac serdecznie zapraszam. Nie robimy zadnej listy, zadnego formalnego spotkania bo to i tak sie nie sprawdza a potem wszyscy maja pretensje , ze nikt sie nimi nie zajął...

Uwazam że spotkanie Ogrodowiska na takich imprezach powinny byc tradycja forum, bo nikogo nie absorbują przygotowaniami. Można sie niezobowiązująco spotkać i zrobić wspólne zakupy. To też fajny moment na wymianę doświadczeń ogrodowych. Forum jest juz tak duze, ze niewiele osób chyba juz sie nie porwie na organizowanie dużych spotkań w swoim ogrodzie. Kto będzie chciał wspólnie wypić kawe ten wypije, kto zechce wspólne obejrzeć arboretum ten wybierze się na wspólną wycieczkę.

Proponuje zbiórkę osób , ktore chcą sie zidentyfikować o 11:45 na placu przed wejsciem do budynku z wykładami.
O 12 jest spacer z przewodnikiem po arboretum, wiec chyba część osób będzie chciało skorzystać.
Podaje link do programu. Ja chyba dojadę na 10-11
http://arboretumwojslawice.pl/event/vii-festiwal-traw-i-kwiatow-jesieni/
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:42, 23 wrz 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Mój F, ani jednego nie ma do powtórki.. .... postraszę że wyciepię

Myślę że to pomoze. A tak na serio, ciekawe ze niektore róze od razu w pierwszym sezonie zachwycaja, a inne potrzebują 3 sezonów a potem sie starzeją i tez je trzeba wyciepać... W tym samym czasie sadziłam Ascot i ubielbiam ja a Goethe i Falstaff sie ociągają. Tak samo było z Othello a w tym roku szaleje.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:39, 23 wrz 2015

Do góry
Filomena napisał(a)

Ja też jestem swoim F. rozczarowana, ale u mnie dużo cienia. Jakie stanowisko ma Twój Madżenko?

Mój ma duzo słońca, ale podobnie jak Gotehe dostaje żólta kartkę. Ale trzeba poczekać min rok, bo to jego prawdziwy pierwszy sezon u mnie. Niestety roze w pierwszym sezonie nie zachwycają
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:38, 23 wrz 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
co to za czarna lista ?? Goethe???

coś ty jej zrobiła???

Moze z 5 kwiatów w ciagu sezonu wydał i ma długie, prawie 2 M badyle.nie spełnia moich kryteriów rózy idelanej. Daje mu rok na rehabilitacje, w orzeciwnym razie wyeksmituję do teściowej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies