Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 06:42, 23 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)
Mój F, ani jednego nie ma do powtórki.. .... postraszę że wyciepię

Myślę że to pomoze. A tak na serio, ciekawe ze niektore róze od razu w pierwszym sezonie zachwycaja, a inne potrzebują 3 sezonów a potem sie starzeją i tez je trzeba wyciepać... W tym samym czasie sadziłam Ascot i ubielbiam ja a Goethe i Falstaff sie ociągają. Tak samo było z Othello a w tym roku szaleje.
Mala_Mi 07:25, 23 wrz 2015

Madzenka napisał(a)

Myślę że to pomoze. A tak na serio, ciekawe ze niektore róze od razu w pierwszym sezonie zachwycaja, a inne potrzebują 3 sezonów a potem sie starzeją i tez je trzeba wyciepać... W tym samym czasie sadziłam Ascot i ubielbiam ja a Goethe i Falstaff sie ociągają. Tak samo było z Othello a w tym roku szaleje.

Zgadzam się w całej rozciągłości.....

Jednak hortki bukietowe mają tę przewagę, że zawsze są ładne.. nie kapryszą, długo kwitną.
08:23, 23 wrz 2015
Madzenka napisał(a)

Moze z 5 kwiatów w ciagu sezonu wydał i ma długie, prawie 2 M badyle.nie spełnia moich kryteriów rózy idelanej. Daje mu rok na rehabilitacje, w orzeciwnym razie wyeksmituję do teściowej

u mnie kwitnie ...bez zarzutów ....nic mu nie dolega

w przyszłym roku o ile nie dostanę lenia.... planuję pisać daty początku i końca kwitnienia ...ciekawe co mi z tego wyjdzie?
08:25, 23 wrz 2015
Mala_Mi napisał(a)

Zgadzam się w całej rozciągłości.....

Jednak hortki bukietowe mają tę przewagę, że zawsze są ładne.. nie kapryszą, długo kwitną.

vanille fraise u mnie w zeszłym roku zachwycała ...w tym jest okropna ...za mało wody jednak dostała!
popcorn 08:34, 23 wrz 2015

Zagladam, pozdrawiam!
Tez musze bardziej dbac o bukietowki, zeby nie straszyly tak jak teraz

milego dnia!
popcorn 08:36, 23 wrz 2015

Madzenka napisał(a)

Tak siarczan potasu yara na bukszpany. Działa rewelacyjnie, sprawdzone przetestowane.
a co to robi buksom? prosze o tlumaczenie dla laika kompletnego
mira 09:01, 23 wrz 2015

Madzenka napisał(a)

Moze z 5 kwiatów w ciagu sezonu wydał i ma długie, prawie 2 M badyle.nie spełnia moich kryteriów rózy idelanej. Daje mu rok na rehabilitacje, w orzeciwnym razie wyeksmituję do teściowej

Tak jest to róża wielkokwiatowa, na wiosnę mega ostre cięcie a po kwitnieniu też - jak masz długo?
Czytałam że pokochałaś niemki, a ja po zobaczeniu co prawda jednego rozarium w Forst zachwyciłam się...angielkami i z Niemiec tachałam angielkę aż sama nie mogłam uwierzyć brakowi dyscypliny wycieczkowicza.

Szukam kto jedzie do Wojsławic z moich stron
Ewik 10:27, 23 wrz 2015

Madzenka napisał(a)

Czyli potwierdzasz że Niemki atrakcyjne

Może to mało popularne stwierdzenie ale tak Angielki kwiat mają śliczny ale u większości zdecydowanie mniej trwały niż niemek.oczywiście jak zawsze są wyjątki )
Filomena 11:41, 23 wrz 2015

Ewik napisał(a)

Może to mało popularne stwierdzenie ale tak Angielki kwiat mają śliczny ale u większości zdecydowanie mniej trwały niż niemek.oczywiście jak zawsze są wyjątki )

Ja też potwierdzam! Myślę,że róże niemieckie są bliższe naszemu klimatowi, zresztą... certyfikat ADR jest niemiecki nie angielski, a to o czymś świadczy
Nie ulega jednak wątpliwości - oglądając katalog Austina i tak rozpiera mnie chęć posiadania prawie wszystkiego
olga80 11:44, 23 wrz 2015

popcorn napisał(a)
a co to robi buksom? prosze o tlumaczenie dla laika kompletnego

podpinam sie pod pytanie tez laik ze mnie