Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Ewik 20:37, 23 wrz 2015

Madzenka napisał(a)

Z pewnoscia masz racje ale niektóre angielki tak obficie kwitna, ze nietrwałość kwiatów mi nie przeszkadza

Pewnie, że tak W Abudnance jestem zakochana , kwiaty średni długo trzyma , choc to młódka , a zabiera sie za 3 cie kwitnienie , podobnie jak Mary rose, która jst znana z szybkiego osypywania sie, ale ten zapach ..
Za to zamknął sie w sobie James Galway , pieknie wystartował na wiosnę, zakwitł i stop , nawet listka nie wypuścił .
Ewik 20:38, 23 wrz 2015

Madzenka napisał(a)

A ja zamiast Vanille kupiłam Pinky.... Rozczarowanie dwoch seoznów..

Czyli pinky niet ? parę razy chciałam je zamówić i w końcu wybierałam jakąs inną .
Ewik 20:41, 23 wrz 2015

Madzenka napisał(a)

Oj tak tak! Oddałaś słowami moje mysli.

Sprawdzam też powab Dunek

Których dunek ?pochwal sie .

Ja skusiłam sie na francuzeczki
Rench 20:43, 23 wrz 2015

Madzenka napisał(a)

Myślę że to pomoze. A tak na serio, ciekawe ze niektore róze od razu w pierwszym sezonie zachwycaja, a inne potrzebują 3 sezonów a potem sie starzeją i tez je trzeba wyciepać... W tym samym czasie sadziłam Ascot i ubielbiam ja a Goethe i Falstaff sie ociągają. Tak samo było z Othello a w tym roku szaleje.

Akurat trafiłam na ciekawa dyskusję
Potwierdzam,moja Ascot też jest zachwycająca od pierwszego sezonu,przetrwała dzielnie upały na totalnej patelni i teraz dalej tłoczy.
To samo First Lady.
Goethego niemal nie widziałam jak kwitnie,2 kwiatki i cisza.
Falstaff skromnie,ale zaczyna się zbierać.Ubolewam że moje doktorki tez śpią,ale może w kolejnym sezonie się pokażą z dobrej strony
Przeglądając zaległości stwierdzma z rozbawieniem,że po tylu latach na forum,dopiero doczytałam że Janina to nasz słynny insekt,a ja Wam zawsze zazdrościłam,że w moim zaścianku nie ma takiej fajnej Janiny

Karabela 21:01, 23 wrz 2015

Ascot na słońcu szalał z kwitnieniem i jest moim absolutnym numerem 1. Te same krzaczki w cieniu- porazka, 3 kwiaty na krzyż. Z anielek cudownie w tym roku Winhester Chatedral, Sharifa Asma, Alnwick Rose. Queen of Sweden piekne pierwsze tloczenie teraz a tyle o ile. Abraham Dharby w drugim sezonie sie zbiera i nabiera masy ale nie zachwyca. ..Geoff Hamilton mial za ciemno i doczekał sie. .. jednego liscia. Idzie do przesadzenia. Eden rose u mnie slabiutko.... James Galaway super tak samo Spirit of Freedom choc ona zwiesza główki. Teren jak u Madzenki, glina i mokro. Wedding piano ładne pierwsze tloczenie a teraz pojedyncze kwiaty na szczycie pedow ale ladnie buduje krzaczek. Kolor dla mnie ma za dużo żółci.
Kuba 21:07, 23 wrz 2015

lubię te różane dyskusje
czy tylko ja tak mam że nie mogę otworzyć tego wątku na ostatniej stronie?
Asisko_2005 21:22, 23 wrz 2015

A ja nawet nie wiem o co biega, te nazwy, skróty czarna magia.
Madzenka 21:35, 23 wrz 2015

Ensata napisał(a)
Tul, może się mnie poprawi
Marzen, wez Ty mi powiedz, miałas kiedys tuje? U mnie na tej nieszczesnej glinie nie rosną, chorują, mają mokro w nogach, nie wiem co robić. Raz juz je wymienialam i co, nico, brzydkie znowu

Nigdy nie miałam thuji i trawnika. Miałam syrokety i trawnik, tez padły, od tego czasu mam wyłacznie zywopłoty lisciaste lub trawiaste

Thuje u Ciebie tak jak u mnie rododendrony.
Chyba jedyny sposob to zrobic im podwyższenie z kostki granitowej i posadzic wyzej niz poziom reszty ogrodu.
Madzenka 21:37, 23 wrz 2015

Ewik napisał(a)

Pewnie, że tak W Abudnance jestem zakochana , kwiaty średni długo trzyma , choc to młódka , a zabiera sie za 3 cie kwitnienie , podobnie jak Mary rose, która jst znana z szybkiego osypywania sie, ale ten zapach ..
Za to zamknął sie w sobie James Galway , pieknie wystartował na wiosnę, zakwitł i stop , nawet listka nie wypuścił .

O to zdziwiłaś mnie, bo moj James jak Bond, wysoki, wyprostowany i przystojny. Niech kazdy wybierze sobie wersję Bonda jaka lubi.
Madzenka 21:38, 23 wrz 2015

Ewik napisał(a)

Czyli pinky niet ? parę razy chciałam je zamówić i w końcu wybierałam jakąs inną .

Ja przez pomyłkę kupiłam, planowałam Vanilki a kupiłam Pinky. Zdecydowanie gorsze od Vanilek