Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Sezon 2017 u Hanusi 22:23, 18 maj 2021

Do góry
Zbyszku, dobrze, że mnie mobilizujesz do myślenia, chociaż ktoś kiedyś napisał, że od myślenia boli głowa, jakie mleko daje krowa, itd, itp.

Ja akurat myślenie mam uruchomione, tv nie oglądam, radio, tylko w ogrodzie, jak mam pracę w altance, Dom zdalnie pracuje, i córka, i wnuk, i zięć. Muszę zachowywać ciszę, to czytam książki. Najchętniej kryminalne zagadki i czasami trafiam bezbłędnie już po kilku stronach, kto jest winien.

A taka odskocznia od nurtu- "kto zabił"- dobrze robi na psychikę. Dziękuję. Miłego.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:23, 18 maj 2021

Do góry
Dzisiaj późnym popołudniem, prawie wieczorem było takie boskie słońce i te ciemne chmury, że przy okazji sadzenia nowego klona palmowego musiałam wyciągnąć komórkę i cyknąć milion fotek.
Wprawdzie Irenka obfociła wczoraj cały ogród ale skoro już je dzisiaj zrobiłam to pokażę
Aleja klonowo-bukowa się zageszcza. Buk Tricolor w końcu pokazał swoje cudne wybarwienie i jest po prostu zjawiskowy.

Przymiarki nowych klonów Sangokaku i Trompenburg na nowej rabacie

Ogród w dolinie 22:21, 18 maj 2021

Do góry
Znalazłam jakąś zaginioną jeżówkę pod korą, jak sadziłam orlika (granulki to pelzakol)

Kukliki zwisłe ładnie rosną, przybierają na masie, ciekawe czy zdążą zakwitnąć ?

Miskant, co udawał, że nie żyje przestał robić sobie żarty

Sadziec pomarszczony Chocolate, już chyba ze 3 razy zryty przez kreta.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:18, 18 maj 2021

Do góry
Znowu mi się spiętrzyły prace. Ciągle coś innego odrywa mnie od ogrodu. Rabaty, po deszczach, proszą się o wzruszenie i pielenie, cebulowe o wycięcie kwiatostanów. Może jutro... Dzisiaj czasu wystarczyło na skoszenie trawnika. Chociaż tyle. Zawartość kosza rozrzuciłam na grządki z pomidorami.

Na froncie wciąż gwiazdorzą rodki, owsica wieczniezielona produkuje kłosy.

Dzięki obfitym opadom dobrze rosną hakonki. Na tyle dobrze, że zastanawiam się nad ich podziałem.

Zakwitły bodziszki.

Tu i tam przezimowały werbeny. Pewnie później pojawią się jeszcze jakieś siewki. Jak zwykle w dziwnych miejscach.

Ogród w dolinie 22:15, 18 maj 2021

Do góry
Buczek ma ciemniejsze liście, niestety już jest zdobniczka

Czosnki mam i ja no może za chwilkę będą

Tawuła van Houttea zawiązała kwiatki.

Bodziszek korzeniasty pokazuje pierwsze kwiatki

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:14, 18 maj 2021

Do góry
Przy mokrej pogodzie wszystko rośnie szybciej i chwasty też a ślimaki mają używanie

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:09, 18 maj 2021

Do góry

Ogród w dolinie 22:08, 18 maj 2021

Do góry
Orliki rozdysponowałam w puste miejsca na dużej rabacie
Glina i zielsko 22:05, 18 maj 2021

Do góry
LIDKA napisał(a)

Zamówiłam ze szkołki 10 tuj 110 cm wys.chciałam dosadzić. Juz od nich mam tuje.
6 szt jest łysych od dołu.
Wymienią ale mam sobie przyjechac 50 km w jedną stronę.
A nie mam kiedy.

Co o nich myślicie? bo własciciel mi pisze że po posadzeniu do gruntu zarosną od dołu.
A moje doświadczenie mi mówi że nie zarosną.

Czy to szmaragdy? Są beznadziejne po ile płaciłas za te kmioty, krzywe i cherlawe.
Tuja dobrze prowadzona od samego spodu ma zielone igliwie. Tutaj nie wiadomo czy one zostały obciachane bo były żółte czy chorowały.
5 doniczka od lewej widać, że górka jest albo sucha albo chora.

Napisz mu, że niech ci zwróci pieniądze i sam po nie przyjedzie. Jest to nieuczciwe. Puść mu wiache przez telefon dziad myśli że ma do czynienia z idiotka która nie zna swoich praw. On powinien dostarczyć w dobrym gatunku a nie żebyś ty jeździła wymieniała.

Ty kupowałas przez kuriera? To tym bardziej dziad powinien w zebach przywiezc inne tuje. Ja tam się nie patyczkuje.
Jutro dzwonię do swiatkwistow zamówiłam nasiona i do tej pory nasion nie ma.

Powiedz mu że mu zrobisz taką reklamę, że nic nie sprzeda. Niech nie naduzywa twojej cierpliwość bo pozaluje musisz z nim ostro. Chłopy to się boja ostrych bab.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:05, 18 maj 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Masz gdzies fotke doroslej amsoni? Tez u siebie posadzilam i jestem ciekawa jak sie bedzie sprawdzac.Po zimie na szczescie odzyla a na tej ziemi to juz cos

Rok temu chyba pisałyśmy o amsonii.
Moja rośnie w ogrodzie od 3 lat. Nie przyrasta spektakularnie. Od zeszłego sezonu zaczęłam ją podpierać, bo sezon był dosyć deszczowy i zaczynała mi sie pokładać.
Teraz jest taka

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:04, 18 maj 2021

Do góry

Royality w cieniu

i w słońcu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies