o faktycznie bardzo podobna do liatry
dziekuje, rozwaze, bo jeszcze myslalam zeby zamiast liatry dac calkiem cos innego, a konkretnie rozchodnika okazalego
czy stanowisko z cieniem rano i pod wieczor byloby ok?
Mam cebulowe do posadzenia, ale w pojemnikach to już mam posadzone, więc wyczerpał się zapas donic. Nie wiem czy będą nowe pojemniki, 4.500 tulipanów to i tak jak na mnie - rekord sadzenia.
Będę przeprowadzać wertykulację, powyrywam to dziadostwo, nie wiem czy to było w mieszance bo w ubiegłym roku tego nie było. Czy dosiewka lepsza z tej samej trawy co mam całość czy z regeneracyjnej, jak radzicie?
Też to mam i myslałem ze to chwastnica, ale raczej nie. Myślę ze Gardenarium ma racaje. Pryskałem i Puma tego nie likwiduje. W innych miejscach gdzie mam chwastnicę to zaczyna żółknąc.
Przy wyrywaniu powstają duże dziury które musiałem zasypać i zaasiać nową trawę.
SPróbuje punktowo roundapem, a na wiosnę moze na tym łądnie trawa się zazieleni znowu.
Nie wiem, ale się śmiał, że "miastowi" zawsze chcą bronować, mimo że brony to już przeżytek. W końcu ustaliliśmy że on jesr specem i zrobi tak, aby było dobrze Rolnicy uprawiają teraz ogromne powierzchnie, znają się na tym i warto zdać się na ich doświadczenie
Nie wytyczyłaś linii rabat, wszystko jest w trawniku.
II sprawa - robisz kolekcję, wszystkiego prawie masz po jednym, kilka klonów - każdy inny, kilka różaneczników (nie pisz "rodków' oraz nie pisz drukowanymi literami - regulamin)
Dokup rośliny takie same, żeby było po kilka szt i twórz grupy, piętra.
Widać, że działasz, więc chętnie pomagamy
Tu gdzie kropki czarne to kamyczki, nie rób tu trawnika. Albo kamyczki zrób na tym pasku wyżej.
Drzewa przeszereguj w rabaty. Nie rób kolekcji pojedynczych roślin. Takie podstawowe rady
pod skoszoną trawa nornice, karczowniki gniazdują (( rozmnazalnik sie robi nie wiadomo kiedy.....juz tak nie robie zrobiłam raz i jestem wyleczona ze ściółkowania skoszoną trawą(( nikomu już tego sposobu nie polecam.
dwa dni temu byłam u dziewczyny co sobie porzeczki i agrest tak wyściółkowa ...i nie moze dojść ładu i składu ...tez ma rozmnazalnik i sypie trutke na potegę a porzeczki są wiszą w powietrzu