Będę przeprowadzać wertykulację, powyrywam to dziadostwo, nie wiem czy to było w mieszance bo w ubiegłym roku tego nie było. Czy dosiewka lepsza z tej samej trawy co mam całość czy z regeneracyjnej, jak radzicie?
Też to mam i myslałem ze to chwastnica, ale raczej nie. Myślę ze Gardenarium ma racaje. Pryskałem i Puma tego nie likwiduje. W innych miejscach gdzie mam chwastnicę to zaczyna żółknąc.
Przy wyrywaniu powstają duże dziury które musiałem zasypać i zaasiać nową trawę.
SPróbuje punktowo roundapem, a na wiosnę moze na tym łądnie trawa się zazieleni znowu.
Nie wiem, ale się śmiał, że "miastowi" zawsze chcą bronować, mimo że brony to już przeżytek. W końcu ustaliliśmy że on jesr specem i zrobi tak, aby było dobrze Rolnicy uprawiają teraz ogromne powierzchnie, znają się na tym i warto zdać się na ich doświadczenie
Nie wytyczyłaś linii rabat, wszystko jest w trawniku.
II sprawa - robisz kolekcję, wszystkiego prawie masz po jednym, kilka klonów - każdy inny, kilka różaneczników (nie pisz "rodków' oraz nie pisz drukowanymi literami - regulamin)
Dokup rośliny takie same, żeby było po kilka szt i twórz grupy, piętra.
Widać, że działasz, więc chętnie pomagamy
Tu gdzie kropki czarne to kamyczki, nie rób tu trawnika. Albo kamyczki zrób na tym pasku wyżej.
Drzewa przeszereguj w rabaty. Nie rób kolekcji pojedynczych roślin. Takie podstawowe rady
pod skoszoną trawa nornice, karczowniki gniazdują (( rozmnazalnik sie robi nie wiadomo kiedy.....juz tak nie robie zrobiłam raz i jestem wyleczona ze ściółkowania skoszoną trawą(( nikomu już tego sposobu nie polecam.
dwa dni temu byłam u dziewczyny co sobie porzeczki i agrest tak wyściółkowa ...i nie moze dojść ładu i składu ...tez ma rozmnazalnik i sypie trutke na potegę a porzeczki są wiszą w powietrzu
Zbliża się termin warsztatów. Już przyjechały rośliny do sadzenia, będzie więc najatrakcyjniejszy etap.
Nic tak nie ekscytuje, jak napełnianie stawu wodą.
Filc zapewne pochodzi z tego, że kosiarka nie ma kosza i ścięta trawa spada na trawnik?
Albo masz robota koszącego?
Albo trawnik wysiałeś zbyt gęsto i część siewek po prostu zgniła? Pokaż zdjęcia trawnika.
Powiem tak: wspieram, bo ja to wszystko przerabiałam, tylko na 3 ha
Po wyrwaniu drzew poszedł ciężki sprzęt, który przeorał to, potem gryka. Gryka niszczy perz i jest najlepsza na pierwszy nawóz zielony.
Kury tego nie załatwią.
Ja też planowałąm kury, ale na razie mój entuzjazm opadł, jak zobaczyłam lisa na polu Powiem, że nie zje ale potrafi wydusić wszystkie kury naraz Łotr.
Tak więc cały wybieg dla kur musi być idealnie zabezpieczony Wiesz o tym?