I to bardzo, ja się ciesze bo w zeszłym roku była straszna susza.
Moc wróciła i czas zacząć nowy sezon. Zachwyciłam się ciemiernikami w O. w normalnej cenie, i troche ich nabrałam
Dokupiłam prymul, bratków i zaczełam obsadzanie : Na froncie (nie zasłaniam betonowego ogrodzenia bo do 3 lat powinien być zielony parawan z tui)
Poprzedni rok był dla mnie tytaniczny w remontach na zewnątrz, o dziwo jakos wszystko sie udało. Ale potem potrzebowałam pełnego resetu, nawet nie wiem kiedy mineła mi zima W tym roku już nie będzie takich rewolucji, ale coś nowego powstaje.
Będzie płot lamelowy zamiast słomy, pomalowany na kremowy odcień
Tu widoczny będzie w tle
Tworze też wysoką pergole dla glicyni
A także robię donicę przy garażu. Tu zmieniam płot lamelowy też.
I wróciłam z zakupami
W dodatku każdy w innym kolorze
Stwierdziłam, że odcieniami różu pasują
Kompletnie nieogrodowiskowo
A co tam, Dzień Kobiet za pasem
Każda wymówka jest dobra
Mnie poradzono w ubiegłym roku, żeby przewodnik wyciąć. Tak też zrobiłem. Obciąłem też niektóre boczne pędy. Trochę się zagęścił.
Teraz wygląda tak.
Ma trzy przewodniki. Też mi zależy, żeby nie był zbyt wysoki.
Chyba dwa wytnę, a jeden zostawię.
A jakbym skrócił wszystkie trzy? Jak się serb zachowa?
Ktoś, coś?
Asiaaaa a nie chcesz sie zabawic za kase? jak ja bym chciala taki kosz jak ten rozowy tylko w innych kolorkach na zabawki bialasow. w salonie byloby nie dosc ze uporzadkowane to jeszcze elegansio.
Na ostatnim zdjęciu jest chyba najprawdziwszy kolor. Okucia metalowe same zardzewiały.
Ty masz Basiu dużo betonowych dodatków , to może szare też by lepiej pasowały,
ale jak planujesz coś przemalowywać, to może się zgra. wstaw próbkę koloru, albo podaj na pw. farbę, to zobaczę w int. Może jeszcze jutro pogadamy, bo eM goni mnie spać
Aniu, znalazłam te drzwi. Czy one są szare czy błękitnawe? Bo ja kupiłam do moich farbę niebieską, jasną, akrylową. Nie mam u siebie nic niebieskiego ale zamierzam wiosną trochę podmalować kilka rzeczy tym kolorem. Czy będzie dobrze np. przy brązowych drewnianych rzeczach? Sama nie wiem.
Jejku, Aniu ale widok. Ta biel z różem przepiękna.
Szukam Aniu Twoich drzwi w ogrodzie tak w całej okazałości bo właśnie takie próbujemy zrobić jako zasłonę kompostownika. I zastanawiałam się czy zawiasy mają być pomalowane czy metalowo-rdzawe? Chciałam zobaczyć Twoje. Ale znalazłam tylko szeroko otwarte. Jeszcze poszukam dalej.
Grzegorz Ja bym tego derenia na ostatniej focie po prawej stronie przycięła na wysokość 30 cm od ziemi. Tam jest 5 pędów to przytnij że 2 lub 3 zobaczysz jak się ładnie zagęści one szybko rosną.
Też jutro jadę mielić to co żeśmy ścięli. U mnie też wszystko naraz.