Danko, chyba Ci wykasowałam zdjęcia
Chciałam zacytować krzewuszkę i zapytać o nazwę i czy rzeczywiście ma czerwone kwiatki.
P.S.
Na szczęście nie skasowałam
Elu, może zadbane, ale nie wypielone, że o kancikach nie wspomnę, ale doszłam do wniosku, że na moim piachu, pomysł z kantami to o kant sosny otrzaskać, I tak się zasypuje.
Jak się uda jutro, to może coś porządku zobaczę.
Ostatnie orliki i ta rabatka, najbardziej zdewastowana w kwietniu
Dziękuję Aguniu za wspólne spotkanie u Ani. Zawsze z wami czas mija błyskawicznie. I faktycznie, nas te różne tematy zielone i inne nie nudzą . A i w innych dogadujemy się dobrze. Fajnie mieć i spotykać się z takimi fajnymi osobami ,że każda konwersacja płynie gładko i miło
Hosta Millenium ta największa -dla ciebie i A ni hortensja dębolistna
To szałwia Pretty in Pink, bardzo ją lubię
Ta krzewuszka nn, oprócz ładnych kwiatów, ma ładne liście.
Tę kompozycję też lubię
A powojnik My Darling będzie miał płaskie i pełne kwiaty
Rutewkę podparłam póki się jeszcze mocno nie wygięła. Kupiłam jeszcze 3 w tym roku. Zobaczymy czy będą kwitły.
Dereń Satomi nie kwitnie ale jakoś mnie to nie dziwi bo u mnie kousy nie kwitną .
Upały nadchodzą. Pocięłam dzisiaj to co przekwitło. Na 2 azaliach wypatrzyłam chyba miseczniki. Muszę poczytać czy to się da zwalczyć. Ktoś coś podpowie?
Parę słonecznych fotek. Kocham fiolet i niebieski w ogrodzie.
Za mało mam . Tu powojnik i szałwie Caradonna i Compact Deep Blue.
U mnie jest właśnie ten Royal Purple. Liście są mocno bordowe. Ponury wygląd wynika z cienia i takiego trupiego odcienia tych peruczek. Słońce nie za bardzo ma szansę podświetlać go od tyłu.
W tym miejscu nie planuję żadnych zmian. Jest bezobsługowo. Wszystko oddałam w ręce matki natury.
Coś czuję, że za kilka lat coraz większe obszary ogrodu będą w sezonie bezobsługowe.
Mój bukszpan-wielkolud, nigdy nie był cięty.
Na podjeździe.
Żeleźniak Russela /żółty/ oszalał, ma 1,5 m średnicy
Pierwszy kwiatuszek róży Bad Birnbach.
Dla Sylwi : bodziszki w towarzystwie liliowców -ten lila z zielenią mnie zachwyca, wzzystko młode ale już mi się podoba trzeba patrzeć przyszłościowo bo mankamenty widać: kantów brak, rośliny młode i słoma przebija wszystko