Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

AsiaK_Z 20:54, 15 cze 2021

Ewuś, ogród jak marzenie ♡
Kokesz 21:21, 15 cze 2021

Anda napisał(a)
Bób kwitnie, jeżówki jeszcze nie, mak za chwilę zacznie, Cerinthe również

Śliczne fioletowe kwiatki ma Twój bób
Jaka to odmiana?
MartaCho 09:06, 16 cze 2021

Cudowny klimat u Ciebie! Widać, że Twój ogród kocha Cię, jak Ty jego- przepięknie wszystko kwitnie.
Anda 10:18, 16 cze 2021

Kochani, odpowiem zbiorowo - bardzo serdecznie dziekuje za pochwaly, komplementy. Naprawde bardzo mnie to cieszy, ze praca w ogrodzie nie idzie na marne i ze nie jestem sama w tym co lubie Bardzo mi sie przyjemnie zrobilo w okolicy serducha po Waszych wpisach

Widzialam pare pytan, zaraz postaram sie odpowiedziec.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:19, 16 cze 2021

Kasya napisał(a)

To bodziszki na pierwszej ?
Śliczne

Kasiu, tak, to bodziszek wielkokwiatowy z szalwia Caradonna.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:23, 16 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)

Fajnie żeleźniak jak ufo się unosi piętrowo nad różą

Piękne zdjęcia maczek urokliwy..

Ewo, w sumie to nie wiem jak jest z bodziszkami- ubzduralam sobie, że one są do półcienia i cienia, ale tak postać na zdjęcia.i towarzystwo innych roślin, to jak najbardziej i na słońce się nadają?

Uraczyłaś me oczęta

Rodzina bodziszkow jest bardzo liczna. Sa bodziszki do cienia, na slonce i suche stanowiska, do polcienia. Naprawde jest ich bardzo duzo i roznia sie wielkoscia, kolorem kwiatow i lisci. Ja mam teraz tylko bodziszka wielkokwiatowego. On jest praktycznie caly dzien na sloncu, ale nie na patelni, bo otoczony wyzszymi roslinami.
Bodziszek Rozanne mialam na patelni i w czasie upalow tego bardzo nie lubil, bo skapilam mu wody. Jesli jest obficie podlewany to i upalne slonce mu nie straszne.
Anda 10:30, 16 cze 2021

Nowa12 napisał(a)
Jak zamieszczasz zdjęcia to jak najlepsza uczta dla oczu. Też wgapiam się i nie mogę przestać . Ja też bym chciała takie ładne zdjęcia robić i mieć taki super aparat. I takie piękne widoki dookoła. Na zachodzie i wschodzie .

Dziekuje bardzo serdecznie, ale tu akurat sie nie zgadzam - to nie aparat robi zdjecia Moj nie jest jakis super. Mam go juz 10 lat na pewno. Najwazniejsze jest swiatlo i obiektyw, a ten ulubiony ma juz prawie 20 lat. Puszka jest w sumie niewazna.
Tak samo jest przy gotowaniu, garnek jest w sumie niewazny, bo to nie garnki gotuja
Anda 10:31, 16 cze 2021

oliwka napisał(a)
Ewa bosko!, mam wrażenie, ze te pierwsze ciepłe dni i to słońce wieczorne tworzą najprzyjemniejszy wyczekany przedwakacyjny klimat. Czerwiec jest moim ulubionym miesiacem.

A tak z innych tematów, czy wiesz może dlaczego bodziszki nie kwitną? czy winą może być fakt, ze rosną w półcieniu?

Buziaki
To zalezy jakie bodziszki. Znasz odmiane?
Anda 10:33, 16 cze 2021

mirkaka napisał(a)
Ewo co to za skrzynie w tle? czyżby taki piękny kompostownik?

Mireczko, to plot po prostu. Taki kawalek, ktory bedzie eksponowal w przyszlosci rabate srodkowa (jak kiedys powstanie) Na razie zabezpiecza nas przed klujacymi krzewami sasiada
Anda 10:34, 16 cze 2021

April napisał(a)
Piękne obrazy stworzyłaś Ewo. Takie miękkie i romantyczne. Bardzo mi się podoba.
Przetacznik Knalblau też dostałam kawałek od Kwartecika ale mój jeszcze nie kwitnie. Czyżby za mało słońce?

Tak moze byc. On bardzo lubi slonce. W cieniu kwitnie pozniej i u mnie na dodatek sie wyklada
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies