Angelika- ja inspiracje szukałam na pinterest. tam w sumie najciekawsze pomysły i niepowtarzalne.
Waldek- "zdolna jestem niesłychanie"...
Kasya- now idzisz chociaż ty jedna mówisz że było fe a wszyscy udaja że niby nie widzieli
Za szczerość masz u mnie mega plusa i Całusa
Ana- u nas od wczoraj wkoło pytania kiedy huśtawka keidy kiedy kiedy, teraz mąż powiesił jedną to awantura kto może się bujnąć.
ja się wypięłam i idę do łazienkowego SPA Konieczki- nasz gromada się nie powiększy bo warsztat zamknęłam no chyba żeby przypadkiem coś nie teges
MArzenko-Makkasia- no nasz plac zabaw to i dla wnuków straczyć musi.
Magnolia- baby to faktycznie po twojej wapnowej radzie tak ruszyły dziękuję
Nawigatorka- zlot? strach sie bać
Tosia- dziękuję za meldunek pokaż potem drugie kwitnienie bo jestem ciekawa z jaką siłą kwitnie drugi raz.
Katkakk- nie wiem o które Ci chodzi. pokaż fotkę
Tess- wiesz mimo że niewiele wskórałaś to proszę wyślij mi na priv wzór twojego pisma reklamacyjnego.
Bardzo by mi pomogło.
Muszę ten zapach poznać koniecznie. Czy one już kwitną?
Witaj Gosiu w moim ogrodzie Roślinki takie jak u wszystkich
Karola, Gabrysiu, Urszulo - dziękuję
a, czyli jednak i prawda i nieprawda z tym brzydkim zapachem. Zapamiętam - ciemne liście dobra, zielone - nie zapraszać do ogrodu. Dziękuje, Irenko
Jeśli się na swiecznicę zdecyduje, to jej przesadzać nie będę, bo tylko tam mam dla niej miejsce.
Bo za krótko jesteś na Ogrodowisku My tu wszystkie cebulowe w pełni kwitnienia przesadzamy
A dziękować
Ale nie tylko ja mam taka drewutnię (choć u mnie pełni rolę - jak to pięknie Magnolia określiła - gabionu z drewna) . Widzieliście to (kilka dni temu odkryłam): https://www.ogrodowisko.pl/watek/4214-chusteczkowy-przedogrodek
Piękne jest, prawda?
Jeśli pęknięcia powtarzają się należałoby sprawdzić czy nie ma chorób zgorzelowych, na które może być podatny jak magnolia. Jeśli to roślina kilkuletnia to raczej trudno naruszać pieniek, starszej - kilkunastoletniej łatwiej jest to zrobić, ale najlepsze efekty są, gdy zabieg robisz podczas "naturalnej narkozy", w innych terminach występuje nadmierne wydzielanie soku, czyli płacz oraz infekcja. Dlatego proponuję zabiegi funaben a po 2 tygodniach tiofanat metylowy /np. topsin/.
tak bym mogła zrobić, gdybym ich nie naciapała sobie po całej oczkowej nie dam rady z krzesłami. Trudno, najwyżej walną focha. Dla nich to przechowalnik w koncu, beda przesadzane we wrzesniu.
Podłość Wasza nie zna granic Odpakowałam nawet MW, duża, piekna, no ale tej nie wkopię, musi czekać
Konieczko, Joanno, dziekować Magnolia, nie mam wyjścia, muszę spokojnie, bo boję się, ze za chwile nie wstanę w ogole. Dlatego nawet nie biorę silnych leków p/bolowych, by nie zagłuszyc sygnałów organizmu Cierpię z godnością
biedna, oj.... trzymaj się, pochoruj na spokojnie.
Jak ktoś posadzi te jeżówy, to może na kilka dni przesłońcie je tekturą od słońca- teraz ma być upał, więc łatwo omdleją świeżo sadzone. Kilka dni wystarczy z zasłonką.
faktycznie zdjęcie na 'połamanego' bardzo ładne. Trawnik wypasiony
nie znam- śliczny! Też lubię takie.
Pokaż Lagunę, co? Tę lubieżnie nieskromną.
A obeliski tez bym z chęcią obejrzała, ale pewnie nie chcesz tak w trakcie ich pokazać
Magnolia dziękuję, wyciągnęłam te beatlesy z ziemi i faktycznie w tym środkowym było jakieś zielsko, ale w pierwszym nic nie było, to chyba cała kępa jest jakimś chwastem. Buziak