Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:59, 21 gru 2014

Do góry
Pozdrawiam wszystkich zaglądających i zostawiam nadal atmosferę rękodzieła

bukieto-stroik

obeszłam dziś ogród i z radością przytachałam wielki kosz wszelkich iglakowych gałazek, szyszki modrzewia, brzozy gałązki z kitkami - ale radocha własny materiał
więc się spełniałam jako florystka produkując dekoracje i dla siebie ale też dla rodzinki no a pistolet z klejem achh jak dziecko się papram
fotek brak na razie

wianko- stroik

a to epokowe dzieło w trakcie tworzenia - zrobić to jedno, powiesić drugie a fotki zrobić to trzecie - za dużo tego

pozdrawiam

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:52, 20 gru 2014

Do góry
siakowa napisał(a)
Kasiek nic szzegolnego z tym mchem nie planowalam ino wepchac pod choineczke. Szyszki kazalam eM pozbierac i pozbieral cale wiadro....wszystkie obsr...ne przez ptaki...jedyny sukces naturalistyczny to tali ze przytaszczylam sobie z lasy ladny okaz ulamanej galezi brzozy i juz stoi obstrojony swiatellami

daj fotkę tej brzozy
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:16, 19 gru 2014

Do góry
Kasiek nic szzegolnego z tym mchem nie planowalam ino wepchac pod choineczke. Szyszki kazalam eM pozbierac i pozbieral cale wiadro....wszystkie obsr...ne przez ptaki...jedyny sukces naturalistyczny to tali ze przytaszczylam sobie z lasy ladny okaz ulamanej galezi brzozy i juz stoi obstrojony swiatellami
Pokażę nasz ogród 11:20, 18 gru 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
No choinka brzozowa wymiata ...ta tradycyjna też piękna.
Wczoraj wyłam wianki z brzozy i tak sobie myślałam o Twojej choince ile czasu ją robiłaś ? I jest taka równa !!!
macham

Kasiu, fizycznie nie dałabym rady jej upleść. Mąż zaplatał, a ja byłam od szczepiania drutem do stelaża. Zeszło nam 3-4 godziny.
Pokażę nasz ogród 11:17, 18 gru 2014

Do góry
No choinka brzozowa wymiata ...ta tradycyjna też piękna.
Wczoraj wyłam wianki z brzozy i tak sobie myślałam o Twojej choince ile czasu ją robiłaś ? I jest taka równa !!!
macham
Mój 4 arowy azyl... 22:12, 17 gru 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Hahaha, ale wpadka!

Oczywiście że nie, są roślinożerne. Scinają osikę i wierzby, brzozę, leszczynę i inne liściaste. Nie jedzą drewna tylko cienką korę i łyko. Nie przepadają za iglastymi i olchami.

Rybami żywią się wydry.
Zedytowałam. Tak to jest jak człowiek zmęczony do kompa siada.

Ja też dałam gafę, bo bobry wcale ryb nie jedzą to tylko stare nieprawdziwe przekoniania, bóbr je roślinność zielną a jak zaczyna brakować zaczyna jesć topolę, osikę i wierzby, w mniejszym stopniu, brzozy i leszczynę, niechętnie zjada czarną i szarą olszę, ale jego pożywienie jest uwarunkowane tym gdzie się znajduje, np. w górach woli pojadać młode buki, jesiony, jawory jak i dęby
Ogródek Iwony 20:52, 16 gru 2014

Do góry
Kasiu (kasiek), dziękuję, że zajrzałaś. Bombki lubię robić własnoręczne. Potem co roku zostają jakieś ozdoby, do których się ma sentyment

Kasiu (Katkak), wianuszek skopiowany od Ewy z kopać, grabić... Ewa robiła na podkładzie styropianowym, jeszcze ma taki śliczny ze sznurka i czapeczek żołędzi. Ja zaplotłam wianki z winobluszczu. Chodziło o to, by jak najmniej kupować, aby było skromnie i z tego, co ma się pod ręką. Dziś splotłam jeszcze jeden wianek z gałązek brzozy - też fajnie się plecie. Potem klejem na gorąco przyklejałam. Na koniec pomalowałam farbą w sprayu.

Yolu, tam gdzie M pracuje, przy jego domku rośnie wielki orzech. W zeszłym roku przywiózł tyle orzechów, że nie daliśmy rady zjeść. Zostały, więc wykorzystałam do wianka. Tegoroczne zostały zjedzone jeszcze przed świętami. Słodkie, mięciutkie, mniam I w tym roku się nie patyczkowałam z nimi. Jak szłam do kotłowni podłożyć do pieca, to przy okazji młotkiem łupałam orzechy Ani się obejrzałam, a takich łasuchów znalazło się więcej

Reniu, masz rację. Zeszłorocznych orzechów nie jest tak szkoda, jak tych świeżych.

Mój jesienny ogród 20:25, 16 gru 2014

Do góry
Klamber napisał(a)

Brzozy i sosny. Też je posadziłam, bo lubię.
I wbrew rozsądkowi cedra himalajskiego.
Pięknie ukazujesz tamtejsze krajobrazy.
Ale muszę dopisać, że dzisiaj w okresie przedświątecznych przygotowań, zastanawiałam się, jakbym sobie poradziła bez lodówki i zamrażarki.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:07, 16 gru 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale klimatycznie u Ciebie, jak zwykle! Oświetliłas cisy czy brzozy? Koniecznie wgraj jeszcze jakieś zdjęcia, pliiiiis Mrs Right!

Sebciu, na razie cisa i choineczkę w donicy przed domem, a z tyłu katalpę (która w zimie mnie już nie denerwuje)
Zrobię zdjęcia w weekend.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 23:36, 15 gru 2014

Do góry
Ale klimatycznie u Ciebie, jak zwykle! Oświetliłas cisy czy brzozy? Koniecznie wgraj jeszcze jakieś zdjęcia, pliiiiis Mrs Right!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:39, 15 gru 2014

Do góry
dzięki Łukasz, teraz muszę napad gdzieś na brzozy zrobić
Pokażę nasz ogród 00:36, 15 gru 2014

Do góry
O w mordę jeża ups przepraszam za brzydkie wyrażenie ale mowę mi odjęło. Wyszło znakomicie i na dodatek ogromnie i jeszcze jaka równiutka. No po prostu cudeńko. Ciekawe skąd ja mam wziąć tyle brzozy, żeby sobie taką zrobić jak na moje dwie 'choineczki' musiałem wyliczać gałązki żeby starczyło Cieszę się, że chociaż troszkę się przyczyniłem do powstania takiego dzieła.
Ogródek Iwony 18:32, 14 gru 2014

Do góry
Widziałam a jakże i wydałam okrzyk..jaka śliczna aż przestraszyłam męża I za chwilę sobie przypomniałam ile gałązek z brzozy spaliłam No nic na przyszły rok tak jak napisałaś zbieramy leśne i nie tylko leśne skarby,piwnicę mam sporawą Może do świąt uzbieramy skorupek z pistacji chociaż na jeden mały wianuszek
Ogródek Iwony 17:30, 14 gru 2014

Do góry
Mira napisał(a)
Sklejka na stroik dowieziona? Żonuś postarał się? Może też zrobię taki stroik jak u Łukasza Muszę poszukać w kartonach jakie dodatki jeszcze się znajdą Tyle fajnych inspiracji jest na forum,nic tylko się wzorować.Bardzo podoba mi się Łukaszowa choineczka z witek brzozowych,na drugi rok od wiosny każdą witeczkę schowam,potem jak znalazł na stożek świąteczny

Edytowałam bo zapomniałam dopisać,że bombki prześliczne,córcia na pewno bardzo się ucieszy

Sklejka dowieziona, nawet na 3 spody, tylko ozdoby się kończą. Dziś byliśmy po gałązki brzozy do stroika. Chciałam już sobie odpuścić, na srebrnej tacy fajnie wyglądają świece i bombki, ale jak się rzekło, to jutro będę działać. Boję się tylko, że nie wyjdzie mi
Dziś jeszcze muszę szybko zrobić dla mojej siostry wianek orzechowy, żeby M mógł rano zabrać, w tygodniu jej podrzuci. Dzieli nas 100 km niestety.
Choineczka też mi się u Łukasza podoba. Te gwiazdki dowiedziałąm się, że to są "szyszki" buczyny Latem trzeba zbierać dary naszej przyrody, łatwiej dekoracje wtedy zrobić Ile się człowiek tutaj uczy , niesamowite
Mirko, kiedy założysz swój wątek Pewnie masz już coś do pokazania ? Pozdrawiam
Ogródek Iwony 13:22, 14 gru 2014

Do góry
Mira napisał(a)
Dekoracje bardzo urocze.Wielkie brawa za wianki,wyszły bardzo ładne tym bardziej,że plotłaś je po raz pierwszy.A ja tyle winobluszczu i gałązek brzozy wrzuciałam do pieca,następnym razem będę mądrzejsza.Co rok robię z gałązek iglastych a tu na forum tyle inspiracji by robić je nie tylko z zimozielonych.
A jak karmniki? Poczynione już?
Lubię do Ciebie zaglądać bo tyle się tutaj dzieje
Pozdrawiam cieplutko

Mirko, dziękuję ci
Żebyś wiedziała, ile ja winobluszczu zniszczyłam. Na kompost nie wyrzucałam, bo by się panoszył, sam przecież korzenie wypuszcza A teraz sama miałam problem, skąd wziąć. Jak pociągnęłam jedną gałązkę, ze ściany zsunął się cały kopiec. Potem zrobiłam wianki, myśląc, że ich za dużo będzie. Pomyliłam się, moja siostra jeszcze chce i córcia zamówiła ... Na drugi rok latem już o tym będę myśleć. Człowiek uczy się całe życie.
Karmniki jeszcze nie dojechały, e-Muś nie zdążył. Były ważniejsze sprawy zawodowe, więc czekają w częściach, ale obiecał, że na drugą sobotę przywiezie.
Mirko, to co piszesz jest bardzo miłe, cieszę się że do mnie zaglądasz. Pozdrawiam.
Ogródek Iwony 17:57, 13 gru 2014

Do góry
Dekoracje bardzo urocze.Wielkie brawa za wianki,wyszły bardzo ładne tym bardziej,że plotłaś je po raz pierwszy.A ja tyle winobluszczu i gałązek brzozy wrzuciałam do pieca,następnym razem będę mądrzejsza.Co rok robię z gałązek iglastych a tu na forum tyle inspiracji by robić je nie tylko z zimozielonych.
A jak karmniki? Poczynione już?
Lubię do Ciebie zaglądać bo tyle się tutaj dzieje
Pozdrawiam cieplutko
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:38, 12 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
W przerwach majstruje nadal nad ozdobami i jedna choinka z gałązek brzozy troszkę (chyba) wyładniała i stoi na docelowym miejscu
Takie porównanie, musiałem dośc się nakombinować, aby była idealnym stożkiem.

Napatrzec sie nie mogę .... Cudnie
Rododendronowy ogród II. 21:13, 11 gru 2014

Do góry
Napia napisał(a)

Ten widoczek ujął mnie szzególnie Rodki i brzózka, a w tle sosny... Taki obraz zimy do mnie przemawia, chociaż naprawdę wcale jej nie lubię.
Pozdrawiam serdecznie

Brzozy zima są adniejsze niż latem , szczególnie gdy jest szron ale nawet gdy go nie ma to białe pnie fajnie zdobią ogród. Pozdrówka.
Wilcza Góra 15:24, 10 gru 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Coraz więcej świątecznych akcentów na forum. Piękne brzozy otaczają twój ogród, to moje ukochane drzewa, ja mam za to klony, też je lubię, ale jednak brzozy bardziej. Pozdrawiam

ach jak wspaniale się je ogląda
na wielu wątkach takie piękne dekoracje...
...a ja ?...a ja pracuję, pracuję, pracuję i nic jeszcze nie świętuję ...
w tym roku mam spore opóźnienie ale nadal wierze, że jak się wezmę...to zdążę

Kasiek napisał(a)
Brzozy sa takie kobiece...również bardzo je lubie, ale...niech zostana u innych w ogrodach
Ewus gdzie nowe fotki?

nie miałam aparatu w rękach przez ostatnie kilka tygodni
i w weekendy gonię w piętkę...koniec roku...sporo spotkań i wszelakich imprez ... ale dziś coś tam z rana pstryknęłam...zaraz wstawię

malkul napisał(a)
Całuski zostawiam, po długiej nieobeności, sorki ale ciut mi sie przysnęło, jak neidżwiadek

Gosieńka...czasem każdy z nas musi wrzucić wsteczny, żeby nadążyć nad codziennością...ja w wolnych chwilkach obrazki tylko oglądam..nawet nie pisze ale wierzę, że się poprawię ... wychodzę już powoli na prostą ...

lojalna_ napisał(a)
Cudne kolorki .....a ja strachajło jestem i jeden i drugi kolor bombek na giełdzie widziałam i tak mi sie podobały a nie kupiłam ....bałam die ze za ciemno zrobie.....efekt cudny

a widzisz...czasem trzeba się poddać emocjom chwili...a jak jeszcze intuicja podpowiada "bierz" ... ja zawsze wtedy biorę, bo potem i tak muszę 2 raz jechać

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:28, 09 gru 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Postaram się ale dopiero za rok będzie grizłoldowo, gdy oświetle jeszcze drzewa przy gabionach i gabiony. W tym roku niesymetryczne brzozy nie dostana lampek

.....za karę.......
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies