Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:02, 04 mar 2014

Do góry
u mnie idzie duuużo kawy, czyli będzie dużo nawozu
Ogród u stóp klasztoru 14:00, 04 mar 2014

Do góry
kobieto powiedz mi jaki trejaż zamówiłaś i gdzie go dasz? dumam czym zastąpić te moje wieżyczki przy różach
Minimalizm z odrobiną romantyczności 13:03, 04 mar 2014

Do góry
zolka napisał(a)
Witaj Agnieszko moja imienniczko, sąsiadko i chyba równolatko
Trafiłam do Ciebie od Ana_art.
Oj duży masz potencjał na swojej działce, będę wpadała do Ciebie częściej jeśli pozwolisz

A zapraszam, zapraszam
Wszelkie szczere uwagi i dobre rady są tu mile widziane
Pozdrawiam
Minimalizm z odrobiną romantyczności 12:30, 04 mar 2014

Do góry
Witaj Agnieszko moja imienniczko, sąsiadko i chyba równolatko
Trafiłam do Ciebie od Ana_art.
Oj duży masz potencjał na swojej działce, będę wpadała do Ciebie częściej jeśli pozwolisz
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:19, 04 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a ja tak jak Ania mam datami 'miesiąc i rok' i bardzo łatwo odszukać fotki

Ja też, a mimo to szukam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:54, 04 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

miło mi Niestety albo stety żeby coś osiągnąć trzeba pracy, ale ja to lubię, odpoczywam kopiąc, przesadzając i pieląc. Później siadam i patrze, taki relaks.
Widzę że jesteś z Mazur, a jakie okolice? AAAA i powiedz masz swój wątek?

Aniu też lubię się tak relaksowac Niestety efektów takich pięknych jak u Ciebie nie ma. Jednak nadzieii nie tracę...
Mieszkam w okolicach Ełku a stąd bliżej mi do Podlasia aniżeli do Mazur, jednak kocham oba regiony mocno!
Swojego wątku nie posiadam i szybko raczej nie będę miała. Obecnie wszystkie swoje siły tracę na...budowę domu, teraz jestem na etapie planowania wnętrz, wyboru płytek itd itp. Jednak już w tym roku chcemy się ogrodzic, położyc kostkę i ....wtedy czeka mnie prawdziwe wyzwanie
Nie ukrywam że Twój ogród ogromnie mnie zainspirował.
Od 3 lat swoją ogrodową twórczośc przenoszę na wiejskie rabaty i właśnie tam uczę się cierpliwości i pokory do roślin i ziemi

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:19, 04 mar 2014

Do góry
Zgodnie z programem naprawczym ... odpowiadam na konkretne pytania.. i cieszę się, że zaglądacie.. a ja w miarę możliwości poskładam rewizyty.. i też oczy nakarmię tym co u Was, a wątek będzie pędził wolniej

Foldery ułożone datami.. i wiedząc keidy co kwitnie łatwo znaleźć... teoretycznie, bo czasami odszukanie lepszego ujęcia to dużo szukania, zwłaszcza jak coś długo kwitnie Zrobiłam jedne folder gdzie mam zdjęcia każdej rośliny... jeszcze sie tworzy wiec każdej mojej oczywiście nie ma, ale takie założenie w celu ułatwienia szukania.. by pokazać, by odnależć datę keidy to najładniej kwitnie

Moje irysy to irys żyłkowany, Iris reticulata roślina cebulowa pochodząca z Kaukazu.... kwitnie w czasie kwitnienia krokusów i ma tę zaletę, że w dni pochmurne jak teraz nie zamyka kwiatów.. a krokusy pozamykane.. i ich nie widać. Zadowoli się miejscem z kilkugodzinnym słońcem... potem może być w totalnym cieniu, wiec nadaje sie pod drzewa i krzewy liściaste, pomiędzy byliny.. trzeba pamiętać, że potem liście rosną bardzo wysoko.... i zamierają.. jak są zielone są bardzo ładne.. bo wygląda jak trawa. Polecam każdemu. Na zimę dobrze jest okryć korą gałązkami.... u mnie zimuje bez problemu.. kory ma tyci-tyci.. w miejscach "bez stojącej wody" rozmnaża sie lepiej.. Ja też ich nie wykopuję.. To tyle jeżeli idzie o własne doświadczenia w stosunku do literatury.

Kindzia - zostaw je w spokoju, rozgrzebywanie nic nie da.. bo albo są, albo ich nie ma..

Ana_art... a posadź nawet za hortkami.. potem hortensje zasłonią liście.. a hortki teraz pocięte i łyse.. niby piszą, że iryski wolą ziemie wapienną... ale podsypiesz im dolomitu czy skórek jajkowych.. myślę, że dadzą radę, bo moje pierwsze kępy zrobiłam ... na wrzosowisku To te foto, gdzie napisałam że dwie kępy kwitną, a trzecia nie..
To zdjęcie ubiegłoroczne.. kwaśnawe podłoże jakoś tolerują..

Grembosia - jak u Ciebie poczytałam to od razu zamówiłam.. .... testujemy każdy sposób..

Eva - wielkie stopy... też nie pamiętam gdzie je wrzuciłam

Aniu-tre - moje irysy leżą całą zimę wykopane na wierzchu... sypnęłam na nie kilka garści kory.. ale całe na wierzchu... nie mam pomysłów na nie... Wczoraj prac w ogrodzie nie było.. ob jak dal mnie za zimno i za wietrzno.. a ja co chwila ostatnio coś łapię Ogród nie zając - poczeka..

Gierczuś - zdjęć od cholery... a jak trzeba to i tak za mało.. masz rację termin "za dużo" nie istnieje..

Rysiu - Po 2 latach latarenka ma lepsze otoczenie

Jotka - o iryskach wyżej.. i niestety nie wszytko rośnie jak trzeba.. staram sie przechodzić na gatunki które mnie i mój ogród lubią.. rozstaję sie z tym co kaprysi bez żalu...

Robert - odwyk to dużo powiedziane..

Agata - środa już jutro..

Wszystkim miłego dnia... jest zimno..brrr pochmurno...brrr fotek nie będzie.. bo krokusy pozamykane.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:54, 03 mar 2014

Do góry
trzeba poczekać moje też wyglądają w tej chwili jak uschłe, taki moment
a krokusy wychodzą powoli, te które wyszły kwitną delikatnie bo do tej pory zimno u mnie było
Zakątek z fioletową ławeczką 22:50, 03 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Doniu widzę że myślisz o hortensjach,te w fioletach to tylko ogrodowe, dość wrażliwe ale piękne. łatwiejsze w uprawie i pewne, że zakwitną to bukietowe, zazwyczaj są w kolorach od limonki i białego poprzez wszelakie odcienie różu aż do bordo. Ładnie kwitną i rozrastają i pasują kolorystycznie do fioletu.

Kochane jesteścieNa pewno skorzystam z rad pozostawionych na moim wątku Muszę tylko poczekać na ciepełko, żeby oczyścić rabatę
Zakątek z fioletową ławeczką 22:46, 03 mar 2014

Do góry
Doniu widzę że myślisz o hortensjach,te w fioletach to tylko ogrodowe, dość wrażliwe ale piękne. łatwiejsze w uprawie i pewne, że zakwitną to bukietowe, zazwyczaj są w kolorach od limonki i białego poprzez wszelakie odcienie różu aż do bordo. Ładnie kwitną i rozrastają i pasują kolorystycznie do fioletu.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:39, 03 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Jagoda, ryzyk fizyk

Masz racje w końcu niczym nie ryzykujemy a możemy zyskać nowe sadzonki
Ana jak tam Twoje krokusy ,bo moje jasnofioletowe już powoli przekwitają ,ale zaczynają kwitnąć żółte ,białe i ciemnofioletowe
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:31, 03 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Kasiu, ale ja te sadzonki wsadziłam nie dla siebie nie potrzebuje tylu. Chciałam zobaczyć co z tego wyjdzie i jak wyjdzie jesteś pierwsza

dziękuję, Kochana ale się cieszę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:31, 03 mar 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Jakie patyki?
z hortensji limelight
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:30, 03 mar 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)

Ale dużo można się dowiedzieć I już dużo więcej wiem i mam już troszkę pomysłów. Obejrzałam wizytówkę i szczęka mi opadła...ile tam tulipanów..ach
oj tak dużo tam różności tulipanów mam dużo
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:29, 03 mar 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)

nie ma sprawy tylko pamiętaj o mnie przy następnym cięciu patyków, nie będę Ci przecież nowych sadzonek brała! patyki wystarczą to w nowej kolejce jestem PIERWSZA
Kasiu, ale ja te sadzonki wsadziłam nie dla siebie nie potrzebuje tylu. Chciałam zobaczyć co z tego wyjdzie i jak wyjdzie jesteś pierwsza
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:27, 03 mar 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
Też zrobiłam patyczki i powtykałam w ziemię ,około 20 sztuk .....a teraz zostaje czekanie ,może coś z tego wyjdzie trzymam kciuki za wszystkich ,którzy są przy nadzieji Ana ładnie tego nacięłaś dziewczyny obdarowane i zadowolone ,super

Jagoda, ryzyk fizyk
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:26, 03 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Kasiu przepraszam, ale nie chcę wysyłać po 10 patyków ... ale obiecuję, że jeśli te które mam powtykane, puszczą listki wyśle do Ciebie

nie ma sprawy tylko pamiętaj o mnie przy następnym cięciu patyków, nie będę Ci przecież nowych sadzonek brała! patyki wystarczą to w nowej kolejce jestem PIERWSZA
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:25, 03 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Cześć Doniu, nie zawracaj sobie głowy czytaniem, przeleć fotki

Ale dużo można się dowiedzieć I już dużo więcej wiem i mam już troszkę pomysłów. Obejrzałam wizytówkę i szczęka mi opadła...ile tam tulipanów..ach
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:24, 03 mar 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
a myślałam, że może uda mi się jeszcze załapać na patyczki limki
pozdrawiam gorąco :*

Kasiu przepraszam, ale nie chcę wysyłać po 10 patyków ... ale obiecuję, że jeśli te które mam powtykane, puszczą listki wyśle do Ciebie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:16, 03 mar 2014

Do góry
Cześć Doniu, nie zawracaj sobie głowy czytaniem, przeleć fotki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies