Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Donia72 22:37, 03 mar 2014

Ja w tamtym roku dostałam patyki hortensji. Na jesień miały listki, mąż na zimę zrobił kopczyki, ale z tego co widać to chyba uschły Nie mają w ogóle pączków, nie puszczają żadnych listków. Nie znam się na hortensjach i nigdy ich nie miałam u siebie. W tym roku przymierzam się do nowej rabaty i mam zamiar kupić hortensje. Joasia w moim wątku poleciła mi artykuł o hortensjach
Jag_58 22:39, 03 mar 2014

ana_art napisał(a)

Jagoda, ryzyk fizyk

Masz racje w końcu niczym nie ryzykujemy a możemy zyskać nowe sadzonki
Ana jak tam Twoje krokusy ,bo moje jasnofioletowe już powoli przekwitają ,ale zaczynają kwitnąć żółte ,białe i ciemnofioletowe
Jag_58 22:44, 03 mar 2014

Donia72 napisał(a)
Ja w tamtym roku dostałam patyki hortensji. Na jesień miały listki, mąż na zimę zrobił kopczyki, ale z tego co widać to chyba uschły Nie mają w ogóle pączków, nie puszczają żadnych listków. Nie znam się na hortensjach i nigdy ich nie miałam u siebie. W tym roku przymierzam się do nowej rabaty i mam zamiar kupić hortensje. Joasia w moim wątku poleciła mi artykuł o hortensjach

Donia poczekaj może jeszcze wypuszczą z hortensjami nigdy nic nie wiadomo,to że nie mają listków i pączków jeszcze nie znaczy że uschły ,poczekaj a może jednak Cię mile zaskoczą ,w końcu do wiosny jeszcze troszeczke,pozdrawiam
Donia72 22:48, 03 mar 2014

Jagódko, poczekam
ana_art 22:54, 03 mar 2014

trzeba poczekać moje też wyglądają w tej chwili jak uschłe, taki moment
a krokusy wychodzą powoli, te które wyszły kwitną delikatnie bo do tej pory zimno u mnie było
Donia72 22:57, 03 mar 2014

Aniu, jutro doczytam resztę. Idę się położyć, mąż już w sypialni. Szyja mnie boli od schylania się na klawiaturą. Miłej nocki życzę
zolka 08:54, 04 mar 2014

ana_art napisał(a)

miło mi Niestety albo stety żeby coś osiągnąć trzeba pracy, ale ja to lubię, odpoczywam kopiąc, przesadzając i pieląc. Później siadam i patrze, taki relaks.
Widzę że jesteś z Mazur, a jakie okolice? AAAA i powiedz masz swój wątek?

Aniu też lubię się tak relaksowac Niestety efektów takich pięknych jak u Ciebie nie ma. Jednak nadzieii nie tracę...
Mieszkam w okolicach Ełku a stąd bliżej mi do Podlasia aniżeli do Mazur, jednak kocham oba regiony mocno!
Swojego wątku nie posiadam i szybko raczej nie będę miała. Obecnie wszystkie swoje siły tracę na...budowę domu, teraz jestem na etapie planowania wnętrz, wyboru płytek itd itp. Jednak już w tym roku chcemy się ogrodzic, położyc kostkę i ....wtedy czeka mnie prawdziwe wyzwanie
Nie ukrywam że Twój ogród ogromnie mnie zainspirował.
Od 3 lat swoją ogrodową twórczośc przenoszę na wiejskie rabaty i właśnie tam uczę się cierpliwości i pokory do roślin i ziemi

ANIA 08:56, 04 mar 2014

zolka napisał(a)

Aniu też lubię się tak relaksowac Niestety efektów takich pięknych jak u Ciebie nie ma. Jednak nadzieii nie tracę...
Mieszkam w okolicach Ełku a stąd bliżej mi do Podlasia aniżeli do Mazur, jednak kocham oba regiony mocno!
Swojego wątku nie posiadam i szybko raczej nie będę miała. Obecnie wszystkie swoje siły tracę na...budowę domu, teraz jestem na etapie planowania wnętrz, wyboru płytek itd itp. Jednak już w tym roku chcemy się ogrodzic, położyc kostkę i ....wtedy czeka mnie prawdziwe wyzwanie
Nie ukrywam że Twój ogród ogromnie mnie zainspirował.
Od 3 lat swoją ogrodową twórczośc przenoszę na wiejskie rabaty i właśnie tam uczę się cierpliwości i pokory do roślin i ziemi

Dobrze to ujęłaś: "cierpliwość i pokora do roślin i ziemi"
aga_szsz 10:23, 04 mar 2014

zolka napisał(a)

O to tylko albo aż 90 km ode mnie
Cleo 17:30, 04 mar 2014

Kurcze, tez się spóźnilam na limki. Żebym tylko wiedziała.
Ana jeśli tylko będziesz miała nadwyżkę sadzonek to czy mogę sie zgłosić w kolejkę chętnych?