Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

laurowisnia 11:51, 04 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Kasiu moja koleżanka polecała sypać tylko pod róze, ktore podobno po fusach z kawy piekniej kwitną. Dosypuj do kompostownika, tak będzie bezpieczniej.

Ja eksperymentowałam tak przez jeden sezon z jedną różą przy tarasie, myślę, że fusy zadziałały, róża się zagęściła i kwitła ładnie.
Agania 14:54, 04 mar 2014

Dobrze, ze w końcu wrócilam, u ciebie tematy ogrodnicze i fajnie, ależ u Cię wiosennie i ciepło roślinki mają, jeszcze w ogrodzie nie byłam, zimy nie ma i dobrze, ale u mnie zimno, słoneczka nie widać, pewnie jest u Ciebie

Kiedy wyruszasz na szu szu, trzeba się naszym słoneczkiem podzielić
Majena 15:42, 04 mar 2014

jakby tu zacząćhhihi może od tego e padłam normanie Przeczytałam jeden cały watek a tu ups..zapraszasz na 2 przeczytałam i ups 3 heheh no kobieto Gtauluje dokonania od 2007 roku są cudne!!!!!!!!po prostu w szoku jestem!sama tak wszystko sama ustawiałas i komponowałas? ach i coraz głebiej się wgłebiam w wasze ogrody jestem w szoku!!i Zastanwaim się co ja wam mam pokazac hehe ja dopiero zaczynam pasje ogrodową..wręcz raczkuje ale jak tylko zaczne wstawie fotkiDługo czytałam ogrodowisko ale wkoncu postanowiłam się zapisac do sekty ogrodniczej i szpiegować)
Jak i co mam robic! jesteście cudowne Kobiety!!!No i Mężczyzni tyżżż
Majena 15:45, 04 mar 2014

nicol21 napisał(a)

super donice! a gdzie takie można upolowaći czy przez internet?

skradły moje serce te donice!!!!
ewakatowice 16:02, 04 mar 2014

Majena napisał(a)

skradły moje serce te donice!!!!

cześć Majena gdzie Twój ogród !
bleebla 16:21, 04 mar 2014

W jednym z wątków czytałam kiedyś, że kawa dobra jest pod hortensje i pomyślałam (nie wiem czy dobrze),że kawa kwaśna wiec pod wszystkie kawśnolubne rośliny można dać ale mogę się mylić.
Mala_Mi 17:54, 04 mar 2014

Rozumiem, że mm się przerzucić z kawy rozpuszczalnej na fusiarę.. a tyle czasu walczyłam by wszyscy przeszli na rozpuszczalną, bo mnie mycie kubków do szewskiej pasji doprowadzało...

ewakatowice 18:00, 04 mar 2014

fusy to ponoć doczytałam, że zawierają dużo fosforu, potasu, magnezu i miedzi oraz azot, który wolno uwalnia się w miarę rozkładu, przez co kawa działa jak nawóz o przedłużonym działaniu. Jak widać więc, fusy zawierają dużo cennych substancji, które pozytywnie wpłyną na kondycję roślin. Ponadto intensywny i specyficzny zapach odstrasza robale i jakieś pasożyty. Nalezy dawać pod azalie, wrzosowate i pod róże i na d... ))
ana_art 19:02, 04 mar 2014

u mnie idzie duuużo kawy, czyli będzie dużo nawozu
ewakatowice 19:05, 04 mar 2014

ana_art napisał(a)
u mnie idzie duuużo kawy, czyli będzie dużo nawozu

a co zostanie to wcieraj w p...ę hi hi