Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:05, 20 lis 2014

Do góry
Musiałam troche nadrobic. Dzieje sis dzieje a to juz po sezonie Co to bedzie wiosna Brzozy w bukszpanach, stipach czy paprociach cudne!!!!! Tez bym chciala ale M sie uparl ze za bardzo brudza Chlip clip. Bede nad nim zima pracowac Pozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:03, 20 lis 2014

Do góry
Jestem pod wrażeniem twoich umiejętności!!!

Czekam z niecierpliwością na instruktarz wykonania choinki, mam wszystko co potrzeba ... gałązki brzozy są, chęci są
A co z tym winobluszczem ? bo u mnie go pod dostatkiem i przymierzam się do wycięcia na wiosnę...czyżby wianki z niego dało się pleść?

Jak byś mieszkał bliżej to bym poratowała gałązkami bo mam 3 duże brzozy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:24, 19 lis 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
A nie podejrzewasz, że Marzence ktoś wrzuca w pracy jakieś tabsy do kawki? Może testują coś na Niej, hmm?

Kurcze, ja też takie tabsy chcę

Do wystaw podchodzę ostrożnie, często są zestawione rośliny które w naturze nie będą razem kwitły..... trzeba brać pod uwagę nasz klimat i warunki w ogrodzie. I ile czasu możemy czesać każdą bylinę...

Agnieszko ja Cię nie znam.. ja czytam co cie denerwuje i oglądam co lubisz.... obserwuję jak swoje roślinki ...

Swoją drogą też mnie dużo wkurza, bo chciałabym ideał...tylko ja się pogodziłam, że go nie ma..

Liście kamasji razem z liśćmi czosnku schowają się za bukszpanem... a potem srrrru i pierdziu...

gdzie kupić nie powiem.. pierwszy raz mnie Benex wkurzył.. zamiast 100 Tarda przysłali 10.. reklamacja uwzględniona, tylko już Tarda nie ma na stanie

Podesłany link do niskich kamasji.... dostałam nawet na wyprzedaży rok temu wypasione cebule.. w B .. były malutkie

Sprzedawca często podaje wysokości nieprawdziwe.. na naszej glinie wszytko jest wyższe..

Poszłam poszperać za moimi kamasjami.. znalazłam, ale nie do wyciągnięcia.. korzenie brzozy, derenia je oplotły w szponach na amen.... za kilka złotych nie będę się grzebać w korzonkach.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:27, 19 lis 2014

Do góry
Łukasz no nie wiem nic o tym nie słyszałem

Danusiu dziękuje, chyba nie ma osób, które nie lubią pochwał

Mileno sypią się jak szalone, cały w brokacie jestem. Zakupy były zbiorowe i jeszcze troszkę resztek z zeszłego roku zostało.
Jeżeli chodzi Ci o ten szaro biały wianek na krześle to dokładnie jest z korzeni zrobiony, ale nie podjąłbym się zrobienia takiego czegoś samodzielnie. W kwiaciarni u mnie chcą za taki podkład majątek, ale na giełdzie jak zobaczyłem za mniej niż polowe beż żadnego planu zabrałem...czeka na pomysł, będzie u mnie na stole.
Biało-srebrno-czerwone to moje ulubione i najchętniej tylko takie bym robił. Na pewno jutro taki będę robił.

Kasiu bardzo mi miło, wianek na razie ma 3 właścicieli... trwa wojna o niego Lubię taką kolorystykę, jest taka... tradycyjna i najbardziej kojarzy mi się z magią świąt

Gosiuchyba jednak nie

Alka mam sporo do zrobienia, w grudniu 3 uroczystości rodzinne, na święta zjeżdża się cała rodzina... jednym słowem młyn okropny. To też wcześnie zaczynam

Marto dziękuje Pokój bardzo pasuje do moich kokoszkowych upodobań ogrodowych co nie

Iwonko wszystko przyklejam klejem na ciepło z pistoletu... w sumie to nie wiem jak się to fachowo nazywa

Violu kto by mnie chciał
Ozdób jest sporo, ale na szczęście odkryłem giełdę... jak sobie pomyśle jak przepłacałem w kwiaciarniach.

Olu dziękuje ale zrobiłem jeszcze jeden i ten akurat wyszedł brzydki

Ewo dziękuje. Wianki dla siebie, do domu, dla siostry i rodziny, każdy ma jakieś zachcianki. Na choinkę najbardziej się rzucili, ale niestety nie mogę już nigdzie gałązek brzozy znaleźć.
Ogród Beaty 18:06, 19 lis 2014

Do góry
Brzozy faktycznie niezłe wrażenie robiły przyłączam się do achów bo zasłużyły
Na bombkowy pokaz przyszłam i się nie zawiodłam, ach jak ja lubię te tasiemeczki, produkcja widzę u Ciebie też idzie, musisz być cierpliwym człowiekiem hehehe
Wiesz, że ja hiacynty dzisiaj wykopałam i zabrałam w donicy do domu, bo pączki mają. Za szybko to zdecydowanie wystartowało... Nie wiem jak się ma sprawa z krokusami czy one wytrzymają?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:34, 19 lis 2014

Do góry
ale czy stipa poradzi sobie pod brzozami? bo przeca słonca potrzebuje... choc zanim te brzozy dadza cien to tej stipy tam juz może nie byc
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:21, 19 lis 2014

Do góry
Łukasz czy masz jakiś łopatologiczny kurs zrobienia takieś ślicznej choinki
z brzozy?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:32, 19 lis 2014

Do góry
Te tuje będziesz przy tej L-ce przycinać w żywopłot?
Gdzie mają być te brzozy?

A tej L-ki nie chcesz z świerków serbskich zrobić , co 1,20 - 1,30 sadzonych. to byś ich gdzieś z 11 chyba musiała mieć. Mogły by tam w miare swobodnie rosnąć, bo nic by nie przesłaniały. Ja moje planuję w przyszłości przycinać w stożki do wysokości przykładowo 3 m - 4 m
Do brzóz też tak naturalniej,

A z tujek masz już fajną ścianę i tło dla rabatki
Kolorowy ogród na piasku 23:46, 18 lis 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Kocham brzozy, a te są piękne

Ja też lubię swoje brzozy mimo, że ich liście fruwają po całym ogrodzie. Najwięcej pracy jest przy zbieraniu na rabatach. Wybaczam im to
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:58, 18 lis 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
No więc nie narzekamy, tylko listę wiosennych zakupów robimy
Wiesz już, na co będziesz polowała?

Nie, nie narzekam dzisiaj nareszcie posadziłam cebulowe, posprzątałam w ogrodzie, skosiłam trawnik Pomimo pochmurnego nieba i dokuczliwych podmuchów wypiłam kawkę w ogrodzie i zaplanowałam dekoracje świąteczne

Wiosna to brzozy i rozchodniki. Do tego może szałwia cardonna i miniaturowe przetaczniki. Styczeń, luty będę szczegółowo planować a jak tylko wiosna się pojawi ruszam w Twoje strony
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:51, 17 lis 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)
Brzozy piękne, gorejące widoki z okien sypialni też, zawilce fotogeniczne, i tajemnicze zdjęcie we mgle też się podobać musi.Pozdrawiam Joasiu.

Weroniko,
po tych cudnych widokach zostało już tylko wspomnienie ... no i fotki.
Dzisiaj ogród zalany w strugach deszczu, zimno i wietrznie od kilku dni.
Pozdrawiam serdecznie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:18, 17 lis 2014

Do góry
Czytam o tych Twoich zbieractwach liści magnolii i już się z lekka wystraszyłam, że nie zbieram, a może powinnam...ale już wiem dlaczego

Moja sobie powolutku liście zrzuca...wielkie miała dzięki polecanemu nawozowi Kwiatów też się zapowiada kupa wiosną...dziękuję raz jeszcze

Brzozy pięknie odwrócone rosną I listki na końcach im się ostały...ładnie im.

Przyleciałam do Ciebie akumulatorki sobie podładować...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:10, 17 lis 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Kilka mgnień jesieni, prawie bezlistnie

Brzozy wyglądają jakby miały odrost

Fajne ujęcie tego stożka bukszpanowego, takie dosłowne z daszkiem ganku sąsiedniego domu w tle. I brzozy fajne na tle tych szpiczastych daszków.

Żwirek ciemny, tylko ciemny.

Tytus kontroluje czy dobrze skoszone.
Ogrodowa symfonia 18:09, 16 lis 2014

Do góry
Wczoraj właściciel sąsiedniej działki posadził sosny wzdłuż naszej prawej strony działki, od wejścia przed domem. W sumie tak do końca nie wiadomo czy będzie naszym sąsiadem, bo niby chce sprzedać tylko chetnych brak. Nie wiadomo czy dobrze czy nie. Jedno jest pewne. Ogrodowo to my się nie dogadamy. Niby fajnie - sosenki. Tylko dlaczego 40-46 cm od płotu? Wogóle nie rozumiał o co mi chodzi, w czym problem.

A oto jedna z 17 "sosen"

Po drugiej stronie wzdłuż ogrodzenia posadził brzozy na przemian ze świerkami tak gęsto że masakra. Po naszej stronie udało mu się taki numer zrobić tylko sadząc jedną brzozę - 58 cm od płotu. Zdążylismy interweniować.

Co zrobić z takim sąsiadem, który nie rozumie, że sadzić to nie problem, tylko trzeba to zrobić w odpowiedniej odległości od sąsiedniej działki, żeby nie utrudniać korzystania drugiemu z ogrodu.
Ja ze swojej strony mam posadzone kolumnowe iglaki 90 cm od siatki. Na wiosnę będę miała z jego strony sosny w tujach. Pan stwierdził, że będzie ładnie, wejdzie (chyba się wciśnie) pomiędzy drzewko a siatkę i obetnie. Pomijam fakt, że bywa na działce bardzo rzadko.

Co można z tym fantem zrobić?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:38, 16 lis 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

On nie lubi palacego słonca i musi mieć mokro, obawIam się że brzozy zabiorą mu nadmiar wody. Na razie to ja widziałabym twoje słynne kolo, w ktorym wszystko umiera z nadmiaru wody a na brzegu konwalnik a w środek ponownie purpurowy buk

Kochana, tam jest tyle wody, że najpierw sadzę trawy, żeby trochę wypiły, bo mi się brzozy utopią W kole, w którym wszystko umiera - jak sama nazwa wskazuje już padło kilkanaście kul bukszpanowych, buk Dawyck Purple i 4 kule cisowe - wystarczy... Wiesz ile par butów bym za to miała? Z kolejnym bukiem nie zaryzykuję.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:34, 16 lis 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)

No przecież, że widziałam zdjęcia Magdy i właśnie dlatego przybiegłam zobaczyć jak się u Ciebie sprawuje, bo gdzie Anglia, a gdzie nasze klimaty Tylko mam zagwozdkę, bo tam gdzie go planowałam posadzić będą brzozy, a jego żółtość jakoś mi nie pasi do białych pni...

On nie lubi palacego słonca i musi mieć mokro, obawIam się że brzozy zabiorą mu nadmiar wody. Na razie to ja widziałabym twoje słynne kolo, w ktorym wszystko umiera z nadmiaru wody a na brzegu konwalnik a w środek ponownie purpurowy buk
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:50, 16 lis 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Myslalam że czytasz na bieżąco twojapogoda.,pl ostrzegali prezd smogiem południe Polski już w czwartek a u nas w piątek..

Brzozy out a co w ich miejsce kochana? Doradź.
Tataraka kupuj koniecznie, widzialaś zdjęcia Magdy70 z Angli?

No przecież, że widziałam zdjęcia Magdy i właśnie dlatego przybiegłam zobaczyć jak się u Ciebie sprawuje, bo gdzie Anglia, a gdzie nasze klimaty Tylko mam zagwozdkę, bo tam gdzie go planowałam posadzić będą brzozy, a jego żółtość jakoś mi nie pasi do białych pni...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:41, 16 lis 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Smog był u nas wczoraj??? Dobrze, że w nieświadomości przeżyłam ten dzień
Moje zdanie na temat brzóz znasz, głośno nie powtórzę, coby się nie narażać
Ale dlaczego ja do tej pory tataraku nie mam??? Toż u mnie warunki dla niego idealne, wody skolko ugodno

Myslalam że czytasz na bieżąco twojapogoda.,pl ostrzegali prezd smogiem południe Polski już w czwartek a u nas w piątek..

Brzozy out a co w ich miejsce kochana? Doradź.
Tataraka kupuj koniecznie, widzialaś zdjęcia Magdy70 z Angli?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:14, 16 lis 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Jak dla mnie ten ciemny żwirek będzie ok. skoro Cie razi jaśniejszy.
Super wyglądają te łysiejące od góry brzozy
A te czerwieniejące się 3, 4 trawy to ML?
te wyższe ale chude

Tak te chude i czerwone to ML sadzone w pazdzierniku , te duże zielone to gracillimusy sadzone w sierpniu lub wrzesniu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:36, 15 lis 2014

Do góry
Jak dla mnie ten ciemny żwirek będzie ok. skoro Cie razi jaśniejszy.
Super wyglądają te łysiejące od góry brzozy
A te czerwieniejące się 3, 4 trawy to ML?
te wyższe ale chude

Marzena2007 napisał(a)
Kilka mgnień jesieni, prawie bezlistnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies