Gosiu boje się, że wyrośnie duży krzak i będzie go orzej go potem formować.
Mam st keverne ale jeszcze maleństwa. W zeszłym roku nabyłam. W zeszłym roku w ogrodniczym u sąsiadów widziałam, ale ja już kupiłam.
Gosiu powiem szczerze już mam dosyć krzaków i roślin po tej wiośnie która jest byle jaka. Jestem już mocno zmęczona już bliżej końca, ale jednak jeszcze ciągle jest coś do zrobienia.
Dzisiaj niedziela a u nas na działce jak w PGR, traktor kisił, kosiarka spalinowa i na żyłkę chodziły aż się kurzyło.
Ja robiłam porządki i obsługę koszenia wywożenie trawy, kompostowanie.
Później wywiozlam 4 taczki kompostu, 2 taczki ziemi aby przykryć rozsypany kompost.
Wszystko wykoszone spokój na 2 tygodnie. Jeszcze nic nie posialam nakupiłam nasion i ziarenka do ziemi nie zasiałam może w tym tygodniu.
Trochę fotek
Może jeszcze lilak ma szer ok 1,5 metra i wys 1,2 m
Zawsze chciałam.miec jodłę kalifornijska bardzo uporządkowana i mam 2 szt. Rosną bardzo ładnie chociaż każda inna
Front mało pokazywałam, bo jak była kostka to mnie drażniła, a później nic nie rosło.
Teraz chociaż mikroskopijną trzmielinę widać i trochę tawuł w oddali.
Czekam aż trawy i tawułki nabiorą masy, wyjdą hosty...
Furtka do śmietnika do wymiany Wiśnia do lekkiego przycięcia.
W słonecznych byłoby mi za ciemno chyba. Poza tym ja mam uraz do szkieł na nosie, po bardzo długim czasie noszenia okularów. Odkąd mam soczewki, okulary zakładam tylko rano po obudzeniu i wieczorem przed snem, po wyjęciu soczewek.
Ścieżka skończona.
Rabata po lewej, wzdłuż ogrodzenia, to mini zielnik. Zebrałam w jednym miejscu wszystkie zioła, które miałam, do tego doszedł rabarbar i szczypiorek. W pleckach są powojniki, róże, a z wyższych pięter porzeczka czarna i agrest i dwa derenie jadalne. Czyli w sumie taki mini zielnik plus mini jagodnik.