Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 17:04, 29 paź 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

To nie rozplenica - nazwy nie znam.

Pokaż z boku, bo mam wątpliwości, ale to najpewniej jest proso rózgowate.
Jak podasz mi wysokość samej kępy liści, to powiem na pewno
Ogród Małej Mi 2017 16:50, 29 paź 2018

Do góry
Ania widze, ze dzialasz pelna para tak trzymac. Hokomka piekna ja rozsadze moja wiosna.
Tez mam jeszcze troche do zrobienia najgorsze odkurzanie, ale ile zrobie to zrobienie bede sie zabijac.

Pozdrawiam Pani radna.

Ha, ha ha pełną parą .. 2 godziny na 2 tygodnie... jest moc.. ale radna nie może się przemęczać.. a jeszcze nie mam komu pokazywać paluszkiem

A to bez jałowców ... nie wiem co tu posadzę ale jałowców już nie chcę..

Za drzwiami do ogrodu... 22:32, 28 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Póki jeszcze trochę koloru w ogrodzie...

Ten berberys się pięknie przebarwia. Jak będzie jeszcze ładna pogoda to będzie na co popatrzeć mam ich kilka i to taki końcowy akcent jesieni.
Ogrodowe kreacje 22:28, 28 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)

To tak specjalnie jedziesz Elu do szkółki aby sprawdzić ,jak Ci pójdzie opieranie się?

Tak. Szkółka po sąsiedzku
Ptasi gaj 22:26, 28 paź 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Elu Twoje trawki do pozazdroszczenia i chyba bynajmniej dla mnie jest to wizytówka Twojego ogrodu, chętnie je oglądam i zaglądam aby oko nacieszyć.Ta ostatnia -fajna kolorystyka.

Gosiu bardzo dziękuję, że ci się podobają. Wizytówka? Bo ja wiem,są ładne bo w kupie rosną.
Ptasi gaj 22:24, 28 paź 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
Ela ta wyżej to rozplenica a jaka??????/ Piękna jest

To nie rozplenica - nazwy nie znam.
Ukojenie 20:22, 28 paź 2018

Do góry
Chryzantemy piekny akcent na srodku ogrodu juz w zeszlym roku podziwialam.
A ta siatka zielona to co?

Zielona siatka to zaslona od sasiadow - zanim tuje podrosna.
Duzo nie daje ale zawsze cos.
Ogrodowe kreacje 19:58, 28 paź 2018

Do góry
Moje juz niektore posadzone. Wszystko kusi ale trzeba sie powstrzymac zaprzec sie inie bedzie kupowania. Jutro ide do pobliskiej szkolki zobaczyc co tam u nich ciekawego moze sie opre.

Pozdrawiam

To tak specjalnie jedziesz Elu do szkółki aby sprawdzić ,jak Ci pójdzie opieranie się?

Ogrodowe kreacje 19:24, 28 paź 2018

Do góry
Moje juz niektore posadzone. Wszystko kusi ale trzeba sie powstrzymac zaprzec sie inie bedzie kupowania. Jutro ide do pobliskiej szkolki zobaczyc co tam u nich ciekawego moze sie opre.

Pozdrawiam

Ogród Małej Mi 2017 19:20, 28 paź 2018

Do góry
Ania widze, ze dzialasz pelna para tak trzymac. Hokomka piekna ja rozsadze moja wiosna.
Tez mam jeszcze troche do zrobienia najgorsze odkurzanie, ale ile zrobie to zrobienie bede sie zabijac.

Pozdrawiam Pani radna.
Ogród w remoncie 19:13, 28 paź 2018

Do góry
Ladnie przebarwiajace sie drzewa jesienia to zwykle klony na zolto, klon czarwony "red sunset", deby blotne "green pillar" i podobne, ambrowiec balsamiczny, tulipanowiec.

Trzeba poszukac w netecie, mam klony i deba green pillar, ambrowca i tulipanowca.

Tak Elu, znam te drzewa i na pewno jakieś u mnie będzie rosło, jeszcze nie wiem które . Wszystko zależy jak mi się ułożą nasadzenia i co będzie pasować
Ogród Cioci cz. 3 19:10, 28 paź 2018

Do góry
A gdzie ten snieg u ciebie?

Tej zimy ptaki beda mialy wyzerke tyle owocow swiat nie widzial. Moje bluszcze tez niebieskie. Liscie oblecialy i wszystko widac. Owoce beda. Kielkowac w calym ogrodzie ptactwo roznosi.
Mam rosliny ktorych nie sadzilam a wyrastaja np. Asparagus, mahonia.
Ale sie nie gniewam niech pozostana najwyzej przesadze w inne miejsce.
Berberysow mam tyle samosiejek, ze moge darowac lub sprzedawac.

Malgosiu pozdrawiam i zycze ciepla
...uDany ogród 19:03, 28 paź 2018

Do góry

Czesto sie cofam do poczatku aby sobie przypomniec co ie co o powstaniu ogrodu i o areale.
Jak glina to nie dobrze. Tez mam gline na dzialce to duzy problem mimo melioracji trzeba bylo zrobic wewnetrzny drenaż.

Moze nie jest tak zle.

Ja nie narzekam na glinę, jest co jest i jakoś sobie radzę. W poprzednim ogrodzie było podobnie i też daliśmy radę Nie miałam problemu z zalewaniem działki, wszystko dzięki dobrze zrobionemu odwodnieniu.
Ogród w remoncie 19:00, 28 paź 2018

Do góry
Ladnie przebarwiajace sie drzewa jesienia to zwykle klony na zolto, klon czarwony "red sunset", deby blotne "green pillar" i podobne, ambrowiec balsamiczny, tulipanowiec.

Trzeba poszukac w netecie, mam klony i deba green pillar, ambrowca i tulipanowca.
Ukojenie 18:59, 28 paź 2018

Do góry

Bonica to katastrofa mam kilkanascie sztuk w tym roku nie kwitly. Kwitna na dlugich badylach beznadziejna roza wywalam pod plot nie nadaja sie na obwodki.

Oo,to znaczy,że to był kolejny błąd początkującego?? Oddałam,ale nie wiem czy kwitnie w tym roku.
A jakie byś poleciła? Bardzo lubię te o pełnych kwiatach,ale nazw nie pamiętam.
...uDany ogród 18:58, 28 paź 2018

Do góry

Iza, ale nie kazdy jest na bieżąco z informacjami trudno szukac kilka czy kilkanasce stron do przodu. A tak wszystko pamietasz gdzie co widzialas czy pislas na tylu watkach ja niestety nie.
Jezeli to nie przysparza trudnosci Danusiuto pokaz.

Pokazałam
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:56, 28 paź 2018

Do góry
Dorotka ja nie napisalam, ze mi sie dekoracje nie podobaja. Przeczytaj jeszcze raz moj wpis. Jakby mi sie nie podobaly nie zachwalalabym sie Twoimi. 0
Dorotka nie mam smykalki zawsze jestem w niedoczasie. Mam dwa domy do obrobienia wiec wszystko jest na styk.
Aż przeczytałam drugi raz co ja napisałam. Ja nie odczułam w żaden sposób, że Ci się nie podoba. Zrozumiałam że nie masz czasu, aby popróbować - pobawić się w dekorowanie. Masz piękny duży , zadbany ogród, on sam w sobie jest śliczny i wcale nie musisz mieć żadnych dekoracji. Ja zawsze zachwycam się Twoją trawiastą, nawet namiastkę trawiastej u siebie zrobiłam.
...uDany ogród 18:56, 28 paź 2018

Do góry

Ale tu goscina. Ewa masz piskny domem w sam raz dla Ciebie.
Danus masz metlik w glowie, ale tak bedzie dopoki murow nie bedzie.
U mnie ogrzewanie pod podloga na dole i kominek z nawiewem z zewnatrz, narozny drogi jak cholera ale sie baRdzo dobrze sprawuje z nawiewem do pokoi.
Na pietrze nawiew i kaloryfery.
Ten system dobrze sie sprawuje. Mamy bardzo dobrze ocieplony dom to bardzo wazne.

Teraz taka pogoda, że trzeba sie rozgrzewać herbatką A jak juz ze swojskim sokiem to sama radość
Ja już nie mam mętliku, liczę kolejno co mi potrzebne i zamawiam sobie części składowe mojego domu
Ja muszę mieć kominek, bez tego nie wyobrażam sobie domu. Reszta to elektryczna podłogówka. Dzisiaj ostatecznie przeanalizowaliśmy ten temat z M i padło na elektryczność.
...uDany ogród 18:53, 28 paź 2018

Do góry
Tez chcialam zapytac gdzie ten domek ma stac. Ewa ma racje podpisuje sie pod tym.

Elu wstawiłam wyżej fotkę
...uDany ogród 18:52, 28 paź 2018

Do góry

Tez bym chciala miec taka witryne i te dzbanki.
Kiedys zbieralam zegary ostaly mi sie tylko dwa zrobie fotki i pokaze na swoim watku. Syn ma smykalke i oddalam starocie.
Mam troche staroci. Lubie chodzic po sklepach ze starzyzna. Na Slasku to bogactwo wszystkiego,. Kiedys bylam taka durna jak rodzice wyrzucali przedwojenne garnki kamionki, filizanki ktore wisialy w Kuchni nad stolem, miednice w ktorej sie mylo rece tzw toaletke, wiele wiele rzeczy wtedy nie przywiazywano wagi do tego.

Danka bardzo ładny zbior i ladnie utrzymane meble.

pozdrawiam

Elu zbieram te moje skorupy już ponad 10 lat
Też lubię zegary mam 4... kominkowy, wiszący, kuchenny i budzik. Wszystko wiekowe, bo takie kocham najbardziej
Trochę nagromadziłam i myślę, że do zrobienia wystroju w moim stylu w zupełności wystarczy
Kocham moje meble mam cały komplet w jednym stylu i myślę, że się ładnie wpasują w moje wnętrza
Dziękuję!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies