Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 13:01, 28 paź 2018

Katkak napisał(a)
Dorcia te kule genialne. Twoje dekoracje są niezrównane. Cudnie i chyba szybko rojniki Ci rosną. Zawsze mi się wydaje, że moje strasznie powoli.
Dziękuję Kasiu Rojniki mam posadzone w kilku miejscach i rosną tam już po kolka lat, dlatego sprawiają wrażenie dużych. Część rojników wykorzystam do zimowej dekoracji.

Dorota123 13:16, 28 paź 2018

m_gocha napisał(a)

Dorotko ależ cudne te dekoracje a i fotki artystyczne

Ślicznie uchwyciłaś swój ogród w jesiennej szacie. Pozdrawiam cieplutko
Dziękuję, miło mi że Ci się spodobało u mnie.

Dorota123 13:22, 28 paź 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dorotko dekoracje zachwycają. Lilie chyba też posadzę jak Ty późno bo je uwielbiam
Tylko pamiętaj Gosiu, żeby nie posadzić za późno, bo w ubiegłym roku mi nie zakwitły. Początek lipca to ostateczny termin.

Dorota123 13:39, 28 paź 2018

anabuko1 napisał(a)
No niesamowite te twoje lilie. Podziwiam je i jezowki.
Wciąż piękne.
I te śliczne jesienne dekoracje.
Bardzo wytworne i świetnie dobrane.
Kolory nie pozwalają obojętnie obok nich przejść.
Dziś już nie ma lilii ale na prawdę bardzo długo mnie cieszyły. W moich dekoracjach rzeczywiście były mocne kolory, ale nie bez znaczenia było tu światło jakie wtedy zastałam.

Tu troszkę zmieniłam, dosadziłam drugi rządek różowych jeżówek, a wcześniej posadziłam już ładnie rozrośnięte białe, pełne, pięknie pachnące goździki. Za jeżówkami posadziłam wysoką marunę. Myślę, że będzie trochę lepiej, a jeżeli nie , to chociaż troszkę inaczaej. Nie lubię jak ciągle jest tak samo. Wyleci z tamtego miejsca Marcinek, a jego miejsce zajmie róża Lady of shalott. Miałam ją drugi rok w donicy i nie za bardzo jej tam pasowało.

Dorota123 13:48, 28 paź 2018

anpi napisał(a)

A ja jakoś nie pomyślałam o styropianowych kulach,dobry pomysł .A przecież malowałam na Wielkanoc steropianowe jajka szarą kredową farbą imitując beton
U siebie wstawiłam tą debiutującą doniczkę zrobioną na szybko,bo już wiązała zaprawą ale myślę,że jeszcze się pobawię tą metodą
Styropian wykorzystuję w różny sposób, jest łatwy w obróbce. Poniżej domki, które zrobiłam ze styropianu.
Twoja donica bardzo mi się spodobała, moja nie wyszła tak spektakularnie, dlatego nadal jest za garażem.

Dorota123 13:57, 28 paź 2018

Anitka napisał(a)

Jakże proste, a takie zachwycające.

Próbowałam zasuszyć pędy z szyszkami chmielu, ale niestety całe się rozsypywały. Szkoda, bo fanie można by je wykorzystać.

Sesja w wąwozie świetna.
Zawsze uważam, że najprostsze jest najciekawsze, ale zdarza mi się dość często komplikować to co proste.
Może za późno ścięłaś chmiel, ja to zrobiłam jak wykształciły się szyszki i bardzo ładnie mi zasechł w całości.

To miejsce bez trawy to dalsza część odpływu z rynny, nie udaje mi się tam utrzymać trawy. Muszę się przez zimę zastanowić, co tam zrobić.
Dorota123 14:45, 28 paź 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotka zauwazylam, ze masz bardzo głebokie parapety w domu co to za scisny masz pewnie bardzo cieply dom.
Dekoracje jak zwykle piekne jesienne, jarzebina, chyba chmiel. W Swietokrzyskiem tez uprawia sie chmiel?
Wszystkiego po troklchu pieknie. Ja nie jestem zbyt skora do dekoracji trzeba miec smykałke ja niestety jej nie mam. Moglabym miec lepiej w ogrodzie, lubie u kogos i moze bym u siebie tez chcisla, ale jakos tak wychodzi pewnie z pospiechy i braku czasu, ze nie mam malych detali ktore by ogrod zrobily piekniejszy.
Wszystko mam rozbuchane i potem czasu nie wystarc, a na bibelociki.
U nas pochmurno ale bez wiatru da sie zyc.

Pozdrawiam Dorotko
Kilka lat temu docieplaliśmy dom to dlatego okna są tak głęboko, ale za to w zimie jest cieplej, a w lecie chłodniej. Jak się w upalne dni zasunie rolety to rzadko włączamy klimatyzację, bo nie ma potrzeby.
W świętokrzyskim nie uprawia się chmielu, ten wyrósł dziko przy ogrodzeniu u rodziców. Ja w przeciwieństwie do Ciebie bardzo lubię wszelkiego rodzaju dekoracje, te gotowe i te co sama robię. Właśnie ścięłam winobluszcz i zrobiłam kilka wianków. Mam nadzieję, że kiedyś się przydadzą.
U nas też pochmurnie, nawet padał trochę deszc, ale jak w sobotę syn przesadzał mi dzikiego czerwonolistnego dęba to było bardzo sucho.

ElzbietaFranka 18:35, 28 paź 2018

Dorotka ja nie napisalam, ze mi sie dekoracje nie podobaja. Przeczytaj jeszcze raz moj wpis. Jakby mi sie nie podobaly nie zachwalalabym sie Twoimi. 0
Dorotka nie mam smykalki zawsze jestem w niedoczasie. Mam dwa domy do obrobienia wiec wszystko jest na styk.
Dorota123 18:56, 28 paź 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotka ja nie napisalam, ze mi sie dekoracje nie podobaja. Przeczytaj jeszcze raz moj wpis. Jakby mi sie nie podobaly nie zachwalalabym sie Twoimi. 0
Dorotka nie mam smykalki zawsze jestem w niedoczasie. Mam dwa domy do obrobienia wiec wszystko jest na styk.
Aż przeczytałam drugi raz co ja napisałam. Ja nie odczułam w żaden sposób, że Ci się nie podoba. Zrozumiałam że nie masz czasu, aby popróbować - pobawić się w dekorowanie. Masz piękny duży , zadbany ogród, on sam w sobie jest śliczny i wcale nie musisz mieć żadnych dekoracji. Ja zawsze zachwycam się Twoją trawiastą, nawet namiastkę trawiastej u siebie zrobiłam.
anpi 19:48, 28 paź 2018

Piękne te złote chryzantemki
Styropianowe domki fajnie zaaranżowałaś.A te doniczki w kobaltowym kolorze dają świetny akcent w ogrodzie