Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 21:14, 28 paź 2018

Póki jeszcze trochę koloru w ogrodzie...
anpi 21:17, 28 paź 2018

ElzbietaFranka 22:32, 28 paź 2018

anpi napisał(a)
Póki jeszcze trochę koloru w ogrodzie...

Ten berberys się pięknie przebarwia. Jak będzie jeszcze ładna pogoda to będzie na co popatrzeć mam ich kilka i to taki końcowy akcent jesieni.
Magleska 06:04, 29 paź 2018

Kolorów moc
Jesień piękna w tym roku
Gosiek33 08:09, 29 paź 2018

Z rewizytą przyszłam.

Podziwiam perfekcję w Twoim ogrodzie. Oglądam ogród sukcesywnie. Zachwycam się a teraz utknęłam na łączce i wyjść z niej nie mogę
anabuko1 09:23, 29 paź 2018

Piękne jesienne kolory Aniu.
A idzie ciepło to jeszcze trochę barw nas pocieszy jeszcze
anpi 10:30, 29 paź 2018

Witam dziewczyny ,dziękuję za poranne odwiedziny,życzę ciepłego,słonecznego dniaPoodpisuję wieczorem.Pa!
sylwia_slomc... 10:54, 29 paź 2018

anpi napisał(a)

A co,skojarzyło Ci się z kuchnia polową?Taras?
Wiesz Sylwia,to co jest u mnie w ogrodzie ,to pokojami raczej by nie nazwała, kącikami raczejSą one w trochę w odmiennych stylach,takich które lubię i nie mogę się zdecydować który bardziej! A ponieważ ogród jest trochę odzwierciedleniem mnie, więc jest jaki jest.Trochę tam sentymentu do staroci i natury zbieracza, trochę romantyzmu, trochę tęsknoty do czasów dworskich w których nie dane mi było się urodzić,trochę też nowoczesności...to wszystko na miarę moich sił, chęci i zawartości portfela i oczywiście zależnie od moich domowych pomocników
Gdyby nie te wszystkie ograniczenia może ogród wyglądał by zupełnie inaczej?
A czy to wszystko jest spójne?A musi być?Ważne że ja czuję się w nim szczęśliwa, a że lubię zmiany więc pewnie i on będzie ewaluował,zobaczymy w jakim kierunku...

Siedzę przy "pałacowym" stole i patrzę zza hortensji na ten mur...może to ruiny pałacowej stajni...(i jakoś może da się pogodzić jedno z drugim?)

Tak o tarasie myślałam, ale nie miałam na myśli wojskowej kuchni polowej tylko taką śliczną klimatyczną bardzo mi się zatem na tarasie podoba

A widzisz czyli różne kąciki są Pokoje nie muszą być zamknięte by takimi się stały. Czasem jedna roślina oddzielająca stwarza takie wrażenie i to wystarczy Ogród ma dawać radość przede wszystkim Tobie i Twoim bliskim bo dla Was jest tworzony. Ja się tylko połapać nie mogłam do końca co gdzie i miałam obawę, ze przechodzę przez drzwiczki w murku na placyk ze stołem. Uwielbiam u Ciebie ten kącik przy murku......ale chyba dlatego, że on najbliższy mojego ulubionego stylu i wszystkie starocie łapią mnie za serducho Ale Ty wiesz o tym

Masz masę kolorowej jesieni jeszcze w ogrodzie Moje klony już bez liści praktycznie po wiatrach. Bardzo ładny stroik i czy wiązanka
koliber 11:31, 29 paź 2018

anpi napisał(a)
Witam dziewczyny ,dziękuję za poranne odwiedziny,życzę ciepłego,słonecznego dniaPoodpisuję wieczorem.Pa!

A to się nabyłaś z nami
anpi 12:48, 29 paź 2018

Ja duchem ciągle jestem z Wami i na krótkie chwilki ciągle wpadam zobaczyć co tu się na Ogrodowisku dzieje ,ale z dłuższym posiedzeniem to już gorzej...praca, praca...domowe obowiązki,itd...ale to znacie ...!?