Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:39, 03 lip 2013

Do góry
LOTOS ach i och, bardzo upraszam o namiar na sklep z lotosami, bo choć sama żadnego źródełka wodnego nie posiadam to koniecznie muszę kogoś tym kwiatkiem obdarować (znajomi mają firmę z kwiatem lotosu w tle i i akwen wodny do zagospodarowania). Dotąd myślałam że ten kwiat u nas nie przetrwa zimy.
I jeszcze pytanie kompletnego laika w sprawie roślin wodnych jak się nawozi lilie wodne????
Liliowo i kolorowo:) 22:34, 03 lip 2013

Do góry
Ewa dziękuje bardzo, ciesze się że sie podoba
Reni to kwitną już dalie nizsze bo te wysokie tez mam dopiero w pąkach a przez te deszcze to u nas wolno rosna.
Elu zazdroszcze Ci , ze odkopałas sie z roboty bo ciągle mam tyły w tym roku ale juz sie tym nie przejmuje Zdjecia musze porobic nowe bo ciagle cos nowego zakwita a słoneczko piekne chodz jutro to juz bedzie jak dla mnie za ciepło.
Bogusiu tak poki co wybieram sie
Bożenko teraz to zacznie byc coraz bardziej kolorowo przez lilie i liliowce ale połowe mniej i tak bo grad zniszczył niestety, dziekuje, ze mnie odwiedziłas bo ostatnio mam zaleglosci bo ciagle cos sie dzieje i nie wyrabiam
Moje zmagania ogrodowe 22:05, 03 lip 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Ewelinko, jestem pod wielkim wrażeniem twojego warzywnika. U mnie ogórki kwitną i jak pojadę teraz zbiorę pierwszą fasolkę szparagową. W tym roku rośnie jak szalona. Mamy chyba tą samą lilie biała, u mnie miała już nabrzmiałe pąki, ale jeszcze nie rozwinęły się. Jak pojadę to na pewno będą już kwiaty. Zrobię im fotkę.

Koniecznie muszę zobaczyć u Ciebie lilię, moją trochę wczoraj poturbowało, warzywa zresztą też.
Pozdrawiam
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 21:52, 03 lip 2013

Do góry
Chciałam Tobie podziękować za miły czas w ogrodzie w Twoim towarzystwie! Wróciłam do domu o 20-tej.
Te lilie,to dla przypomnienia koloru

A to- pozdrowienia od kosicy.

Mój ogródek pod Gdańskiem 19:57, 03 lip 2013

Do góry
Lilie
Moja działka. 08:42, 03 lip 2013

Do góry
Piękne róże , moje lilie ładniejsze są na azaliowej rabatce w innych miejscach też są marne po jednym albo dwu kwiatach ..
Ogród Janiny 06:19, 03 lip 2013

Do góry
Beatko i Bogusiu jak kwitną to są śliczne ale teraz myślę o ich przycinaniu jak okwitną , chyba muszę kupić sobie nożyce akumulatorowe aby palce odpoczęły przy przycinaniu .
Nareszcie jest aż za gorąco i znowu mało przebywam w ogrodzie bo straszny upał ale przynajmniej ziemia podeschła .. Nawet pod lipką trudno wysiedzieć bo też gorąco i posłuchać brzęczenia pszczół a jaki zapach od lip rozchodzi się po podwórku , miodowy .. Nie wiadomo kiedy zleciało pół roku ,czy tylko mnie ten czas tak szybko umyka ??? . Nadal podnoszę rabatki i poprawiam rowki aby mnie znowu nie zaskoczyła woda , lepiej niech stoi na trawniku ..
Zaczynają kwitnąć dalie ,na razie karłowate ...

lilie tez zaczynają pokazywać swoje piękne kwiaty

liliowiec ryży też ładnie kwitnie

anemony i koniczynka z Biedronki późno sadzone ale teraz ładnie rozkwitły ..

dziwna dziewanna przy malwie

i moje karłowate tawułki , te malutkie były dzielone na wiosnę więc jeszcze nie kwitną ..
Mój kawałek raju II 01:36, 03 lip 2013

Do góry
Jak siedzę jeszcze to wstawię lilie

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:33, 02 lip 2013

Do góry
Kwitnące lilie

Znowu na wsi 22:01, 02 lip 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Jolu, końca nie wykopuj,zostaw go w ziemi!
Dziś sąsiadka przechodząc koło mego ogródka spytała: Pani, po co tyle kwiatów? Do domu nie weźmie, a tylko złodziei szczuje, żeby przychodzili kraść i na rynku sprzedawać.
A ja na to, że dobry gospodarz i na siebie i na złodziei zapracuje.
Ale dwie lilie ktoś mi uciął, fakt było zakończenie roku szkolnego, ktoś był bardzo potrzebujący, pocieszam się, że cebulki zostały.
TY takiego problemu mieć nie będziesz! Buziam

Pewnie, lepiej jak zielskiem zarośnie. Strasznie wkurza takie złodziejstwo. I serce boli.
Mam nadzieję że po tych liliach zostały wystarczające kawałki łodyg żeby cebulki zgromadziły zapasy na następne kwitnienie.
Ogród Nebel 14:23, 02 lip 2013

Do góry
Festiawl róż u Ciebie leci piękny i lilie kwitną u mnie dopiero 1 kwiat Pozdrówka
Miejska ogrodniczka :) 10:33, 02 lip 2013

Do góry
Lilie

Kolejne juz sie szykują

Na razie nic nie zamierzam robic w ogrodzie, ale wczoraj rzuciłam okiem i niezły busz wyrósł przez tych kilka dni. Muszę zebrać sałatę, bo rosnie jak szalona. I rzodkiewki
Sporo pomidorków koktajlowych, a o ziołach lepiej nie mówic - dosłownie kipią różnymi odcieniami zieleni
Liliowo i kolorowo:) 08:50, 02 lip 2013

Do góry
mira napisał(a)
nie znam nazwy tej róży, ale widzę że nie tylko liliowo a ogród w deszczu już niech będzie historią, deszcz potrzebny tylko dlaczego nie ma umiaru - równowaga jest potrzebna nam wszystkim -

pozdrawiam

Lubie zdjecia robic po deszczu ale juz świeci piękne słonko i zaraz ładniej wokół Oby nie za upalnie ale poki co jest pięknie a lilie juz powoli te reszti co zostały beda zakwitac
W kamiennym kręgu od początku 23:25, 01 lip 2013

Do góry
Moje lilie, reszta jeszcze w pąkach

i kolory berbertsów
Bajkowy ogród Weroniki 23:16, 01 lip 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
pięknie kolorowo Weroniko !!!!

Kolorowo jest. Oprócz róż, kwitnie akacja,

begonie,

firletki,

lilie i goździki,

naparstnice, parzydło i parzydełko, i wiele innych.
Znowu na wsi 22:49, 01 lip 2013

Do góry
Jolu, końca nie wykopuj,zostaw go w ziemi!
Dziś sąsiadka przechodząc koło mego ogródka spytała: Pani, po co tyle kwiatów? Do domu nie weźmie, a tylko złodziei szczuje, żeby przychodzili kraść i na rynku sprzedawać.
A ja na to, że dobry gospodarz i na siebie i na złodziei zapracuje.
Ale dwie lilie ktoś mi uciął, fakt było zakończenie roku szkolnego, ktoś był bardzo potrzebujący, pocieszam się, że cebulki zostały.
TY takiego problemu mieć nie będziesz! Buziam
Moje zmagania ogrodowe 22:22, 01 lip 2013

Do góry
Ewelinko, jestem pod wielkim wrażeniem twojego warzywnika. U mnie ogórki kwitną i jak pojadę teraz zbiorę pierwszą fasolkę szparagową. W tym roku rośnie jak szalona. Mamy chyba tą samą lilie biała, u mnie miała już nabrzmiałe pąki, ale jeszcze nie rozwinęły się. Jak pojadę to na pewno będą już kwiaty. Zrobię im fotkę.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:18, 01 lip 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Martus gratuluje zdania matury No to juz chociaz jeden stres z głowy i radosc zapewne wielka a syn mlodszy pewnie zdolny tylko jak to chłopcy w tym wieku Masz dziwczyno tez dużo na głowie i nie dziwie Ci sie, ze sprawiasz sobie takie przyjemności w tak fajnych zakupach Masz ręke i oko do wyszukiwania tak ciekawych staroci i jeszcze masz super pomysły by je zagospodarować. Twoje kompozycje kwiatowe np.w skrzyni czy dzbanku są boskie. No i zakupy kwiatowe tez super kupiłas sobie przetacznik? to bylina ktorej tej szukam bo nie wiem czemu jej nie mam tak jak firletki nie mam No ale nadrobie. Nie było mnie troche tutaj bo udało mi się na dwa dni z M pojechac w góry i wiesz w mojej sytuacji to AŻ dwa dni relaksu Z czego bardzo sie ciesze. Dzisiaj po pracy wykosiłam prawie cały ogrod bo zapowiadaja upały znowu to nie lubie takich prac.U mnie troche pozniej niz u Ciebie kwitnie juz wszystko bo i hortensje masz piekne i liliowce i lilie No to Martus teraz masz wakacje Czekam na wiecej zdjec z Twojego pięknego ogroduPozdrawiam serdecznie

Danusia jakże ja Ci zazdroszczę tego wypadu w góry U mnie teraz są takie male stresy związane z dziećmi,a moj M przyjechał dzisiaj i remonty,remonty,remonty ale może choć noc bedzie szalona
Danusia dzięki za mile słowa odnosnie ogrodu-jutro mam wolne i może coś nadrobię
A ciurkadelko marzy mi się ale mowię CI moj M ma ważniejsze sprawy na głowie-tak zawsze mnie zbywa z moimi pomyslami-chociaz ostatnio zrobil mi pergolę
Pozdrawiam serdecznie
Hirutkowy raj:)) 22:18, 01 lip 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Lilie śliczne, a tak w ogóle, to zagęszcza Ci się już. Niedłgo chwasty nie będą miały pola do popisu

Basiu urok lilii odkryłam tu jakiś czas temu i moja mam miała ich sporo.Sadzę wokół nich żurawki i funkie,a tworzy się namiastka rabaty wiejsko-angielskiej
Liliowo i kolorowo:) 22:14, 01 lip 2013

Do góry
Bogusiu, śliczna ta czerwona róża, i ma takie szpiczaste płatki. Tym się różni od innych. A kolorów w ogrodzie u ciebie nie brakuje. Lilie też cudne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies