Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 21:40, 10 lip 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu nie przesadzaj z tymi pochwałami-bo się rumienie

Wcale nie przesadzam! Masz tam najpiękniejszą działkę !!!!!!!!!!!!!
JulkAd 21:53, 10 lip 2013

No to jutro i do Bogusi muszę zajrzeć i te lilie zobaczyć...dzisiaj nie dam rady...telefon za mały do oglądania zdjęć
nebel 21:59, 10 lip 2013

Oj, przydałoby się u mnie tego mokrego, aż boję się jak przyjdzie rachunek za wodę
Mam spory zbiornik na deszczówkę u siebie, ale warunek - musi popadać deszcz, żeby sie napełnił

Trzymaj się dzielnie dziewczyno
Madzenka 22:05, 10 lip 2013

Kindzia u mnie wszystkie trawy znakomicie rosną w wowdzie... Miskanty po prostu szaleją: strictusy, ML, grosse fontaine, silberfeder (niemal w wodzie stały od maja) i szaleją wzrostem. O bambusach nie wspomnę, te ktore miały mokro dobrze zimowały
Polecam Ci carex morowi - jest zimozielona (podobno to nie trawa ) i jest ciemnozielona z delikatnym obrzeżeniem liści. Jutro Ci Obfocę
Nie wiem jak rozplenice bo one u mnie akurat w miejscu gdzie nie stoi woda rosną, gdzieś czytałam, że jednak nie przepadają za wodą. Ale ma je Noemi, u ktorej też jest problem z zalegającą wodą. Spytaj się zatem Madzi czy rozplenice poelca. Ja mam wszystkie rozmiary od little, medium a skończywszy na giganteum Kocham roplenice

I dodam tylko, że wszelkie carexy buchnani, frosted curls, carex ornithopoda też u mnie szaleją.

Moim bukszpanom też służy glina.... Ale nie lubią stojącej wody, czyli znoszą cięzką glebę a nawet suszę ale nie zalegającą wodę. Róze wiemy, że też sobie świetnie radzą. Nie będę pisać, że grabom nic nie przeszkadza

I koniecznie daj lawendę przed róże... Będzie miodzio
Kindzia 09:12, 11 lip 2013

JulkAd napisał(a)
No to jutro i do Bogusi muszę zajrzeć i te lilie zobaczyć...dzisiaj nie dam rady...telefon za mały do oglądania zdjęć

I tylko wcześniejsze Jej zdjęcia zobaczysz...i widzę, że mnie też tam wstawiła...

Nie wzięłam aparatu !!!!!!!
Gabrysia_ 09:16, 11 lip 2013

Kasiu...buziaki zostawiam
...u mnie się jakoś chmurzy,wczoraj myślałam że popada i nic!
...przeszło gdzieś bokiem,nawet zagrzmiało!
Kindzia 09:25, 11 lip 2013

nebel napisał(a)
Oj, przydałoby się u mnie tego mokrego, aż boję się jak przyjdzie rachunek za wodę
Mam spory zbiornik na deszczówkę u siebie, ale warunek - musi popadać deszcz, żeby sie napełnił

Trzymaj się dzielnie dziewczyno

Jak nie urok, to ...

No, tak...sam się zbiornik na deszczówkę nie napełni...u nas się szykuje na deszcz. Słoneczko się zepsuło
Kindzia 09:35, 11 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Kindzia u mnie wszystkie trawy znakomicie rosną w wowdzie... Miskanty po prostu szaleją: strictusy, ML, grosse fontaine, silberfeder (niemal w wodzie stały od maja) i szaleją wzrostem. O bambusach nie wspomnę, te ktore miały mokro dobrze zimowały
Polecam Ci carex morowi - jest zimozielona (podobno to nie trawa ) i jest ciemnozielona z delikatnym obrzeżeniem liści. Jutro Ci Obfocę
Nie wiem jak rozplenice bo one u mnie akurat w miejscu gdzie nie stoi woda rosną, gdzieś czytałam, że jednak nie przepadają za wodą. Ale ma je Noemi, u ktorej też jest problem z zalegającą wodą. Spytaj się zatem Madzi czy rozplenice poelca. Ja mam wszystkie rozmiary od little, medium a skończywszy na giganteum Kocham roplenice

I dodam tylko, że wszelkie carexy buchnani, frosted curls, carex ornithopoda też u mnie szaleją.

Moim bukszpanom też służy glina.... Ale nie lubią stojącej wody, czyli znoszą cięzką glebę a nawet suszę ale nie zalegającą wodę. Róze wiemy, że też sobie świetnie radzą. Nie będę pisać, że grabom nic nie przeszkadza

I koniecznie daj lawendę przed róże... Będzie miodzio

Madżen....jesteś Dziewczyno kopalnią informacji!!!!! Dziękuję bardzo!!!!!!!

Mam w łezce rozplenice Hameln, na razie rosną, dwa razy w ciągu krótkiego czasu w wodzie stały.

Znalazłam carex morrowi Ice Dance...to ta?
Wydrukowałam sobie te Twoją odpowiedź...
Kindzia 09:37, 11 lip 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Kasiu...buziaki zostawiam
...u mnie się jakoś chmurzy,wczoraj myślałam że popada i nic!
...przeszło gdzieś bokiem,nawet zagrzmiało!

Gabrysiu, u nas wczoraj zero chmurzenia, żadnej burzy na horyzoncie.
Ale teraz bardzo się ochłodziło, zachmurzone niebo i chłodno...znowu na weekend ma padać ???!!!
gierczusia 17:58, 11 lip 2013

Ja właśnie tez patrzę przez okno i wierzyć mi się ńie chce ,że znów weekend i znów pogoda się pinkoli .. Druga strona jest taka ,że ulał był ostatnio mega dokuczliwy i troszku oddechu człekowi się chyba przyda , prawda Kasiu ??