Piękne te wasze kloniki, jednak nie jestem pewna, czy u mnie też by tak fajnie wyglądały - stawiam na bardziej naturalny wygląd ogrodu, taki chaos leśny, więc nie wiem, czy takie idealnie regularne kuleczki by pasowały...
Ostatnio zakochałam się w pewnej magnolii, ma taki piękny kolor liści... Alexandrina Ale boję się, że u mnie jej źle będzie, wymarznie itp.
Inny typ to magnolia Susan prowadzona w formie drzewka - widzieliście takie cudo?? Tu
i jeszcze tył- wg. mnie trawnik koło zdecydowanie- to koło nie musi być symetrycznie- tzn jego środek nie musi być symetrycznie ustawiony wzglądem całej rabaty.
Taki kulisty trawnik cudownie wygląda otoczony bylinami i trawami w wielkiej ilości- no ale w zimie nie masz w koło prawie nic. Może właśnie jakieś zimozielone krzewy dodać- typu róznolkolorowe tuje danica- zielone i zółte, tuje danica, aurea nana, do tego dużo dużo bylin i traw . Wrzucę Ci parę inspirek, o co mi chodzi.
Wąskie kolumnowe nieduże- cis np. wojtek,cyprysik groszkowy fiflfera aurea - bez problemu dostaniesz we wro
Jak fajnie marzyć u kogoś w ogródku, jak sie wie, że samemu nie trzeba będzie kopać
I Nino- pytaj też mądrzejszych ode mnie- Juzia, Magnolia i inne dziewczyny mają świetne pomysły
Aha- zobacz koniecznie ogród Gregils- cudowne angielskie klimaty
Kwitnących już tam nie dodaje, bo ta rabata jest z przodu domu... Kwitną róże przed domem, przy studni, przy piwniczce, więc tam odpuszcze Tutaj będą tulipany wiosną i hortensje jesienią A i jeszcze magnolia tam jest, ale zawsze ją ucinam na zdjęciach, bo się w kadrze nie mieści.
Bardzo się cieszę, że Ci się podoba. Czasami mam obawy, czy moje "ulepszenia" są faktycznie lepsze
Obwódka bukszapnowa już tydzień temu była zrobiona przed lawendą i boniką, były fotki Tą czerwoną żurawkę też kiedyś wrzucałam, poszukam...
Ostatnie dni pochmurne. Róże przy studni nasyciła się kolorami. To już nawet nie jest różowy, a fuksjowy?
Przy słonecznej pogodzie płowieje niestety.