Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

W ogrodzie Lorki za zakrętem 13:28, 08 lip 2015

Do góry
lorka napisał(a)
W sumie niewiele widać, rabata jest jeszcze nie skonczona( będę dosadzała rośliny) ale moze cos zobaczysz..

od tyłu: 9 cisów, które utworzą żywopłot, przed nimi po bokach dwa klony flamingo szczepione, po srodku magnolia nigra.. po bokach magnolii po 2 miskanty 'morning lights) przed nimi perovskie, 4 stipy 'Pony tails' , 3 krzaki róż okrywowych 'Larissa'( 3 nie widac bo ją zsłania kosodrzewina, ktora zostanie przeniesiona na nowa rabate jak sie ochlodzi) i 4 krzaczki lavendy. Dokoła tyci bukszpaniki, które stworzą obwódkę. Będe dosadzac jesienią czosnki główkowate pomiedzy stipy( jako ciemniejszy akcent) no i cebulowe ,zeby wiosną rabata kwitłą też. jeszcze na rogi cos muszę wymysleć.. zastanawiam się nad carexami, albo rozplenicą hameln( tak mi koleżanka radzi) a moze zostane pokonana i dam kulki jakies haha, a no i na to bedzie wysypany zwir co lezy po bokach i czeka

Widać, widać i bardzo mi się podoba Może coś zgapię A jakie ona ma wymiary?
Ogród niby nowoczesny ale... 10:50, 08 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

nie po mnie raczej. Sąsiadkę mam nadpobudliwą.... i chyba męża.
hahhahah, sprawdz czy furtki nie ma w płocie potajemnej.

Super, że sama zapłaci, sama wymagam od dzieci i uczę, że pieniądz ma wartość, a nie wychodzi ze sciany w bankomacie. Syn jak chce drogie buty, dla mnie kompletnie bez sensu, ale....to musi sobie dołozyc, zaoszczedzić itd.
W ogrodzie Lorki za zakrętem 10:48, 08 lip 2015

Do góry
W sumie niewiele widać, rabata jest jeszcze nie skonczona( będę dosadzała rośliny) ale moze cos zobaczysz..

od tyłu: 9 cisów, które utworzą żywopłot, przed nimi po bokach dwa klony flamingo szczepione, po srodku magnolia nigra.. po bokach magnolii po 2 miskanty 'morning lights) przed nimi perovskie, 4 stipy 'Pony tails' , 3 krzaki róż okrywowych 'Larissa'( 3 nie widac bo ją zsłania kosodrzewina, ktora zostanie przeniesiona na nowa rabate jak sie ochlodzi) i 4 krzaczki lavendy. Dokoła tyci bukszpaniki, które stworzą obwódkę. Będe dosadzac jesienią czosnki główkowate pomiedzy stipy( jako ciemniejszy akcent) no i cebulowe ,zeby wiosną rabata kwitłą też. jeszcze na rogi cos muszę wymysleć.. zastanawiam się nad carexami, albo rozplenicą hameln( tak mi koleżanka radzi) a moze zostane pokonana i dam kulki jakies haha, a no i na to bedzie wysypany zwir co lezy po bokach i czeka
Ogród niby nowoczesny ale... 10:42, 08 lip 2015

Do góry
Kurcze a Wy pomagałyście chętnie mamą jak byłyście w ich wieku? "Zapomniał wół jak cielęciem był"
Ostatnio spotkałam kolezankę mojej starszej(12l) i mówi mi że zbiera maliny aby dorobić. Takie pierwsze zarobione pieniądze ciężej się wydaje. U mnie córa dostaje to co chce (ale w granicach rozsądku), ale pomyślała sobie czemu nie ma pomóc zbierać koleżance maliny. Trochę dla zabawy trochę dla szacunku do pieniądza (że tak samo łatwo nie przychodzi). No i sobie pomarzyłam, bo jednak wolę aby pomogła mi w opiece nad młodszą siostrą (3l).
No moja jeszcze po knapach się nie szlaja -prędzej mamusia (tatuś nie lubi tych klimatów i krakowskie skąpstwo nie pozwala mu zapłacić 8zł za piwo)

Magnolia aleś Ty za młoda na takie duże dzieci
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:39, 07 lip 2015

Do góry
Magnolia, wybacz za wpychanie nosa, ale Makulka doniosła, żes oczy masz lazurowe, nie chcesz mokki sobie machnąć? pa, na kolor np 6M. Przepięknie by byłooooo, wzdech. Zaraz miotłą od Gośki dostanę za wpisy

http://www.hairstore.pl/matrix-socolor-beauty-dream-age-farba-przeciw-oznakom-starzenia-sie-wlosow-90ml-p2069.html

jesuuuu, tylko nie patrz na tytuł nizej chcialam kolor pokazać
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:11, 07 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Ewa, nie napisze nic mądrego.... tylko że noszę Cię w sercu Kochana. ściskam Cię mocno, mocno- Was z Konradem w pakiecie.

wiem Maruś
i dziękuję
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:09, 07 lip 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Eee… ja tam się trzymam.
Dziś byłam w Gliwicach na konsultacjach bo mnie do radioterapii szykują oraz mam ustalony pobyt w szpitalu od 16 lipca na kolejne 18 wlewów.
Daję radę ze sobą ale Konrad ma już wyniki potwierdzające, ze ma wznowę, która rozwija się.
Od dwóch miesięcy rezonans wykazał 100 % wzrostu guza.
Normalnie chce mi się w głębi duszy wyć do Boga a głową walić w mur.
Serce mi dziś pękło

Ewa, nie napisze nic mądrego.... tylko że noszę Cię w sercu Kochana. ściskam Cię mocno, mocno- Was z Konradem w pakiecie.
Ogród niby nowoczesny ale... 15:59, 07 lip 2015

Do góry
u nas jest fajna restauracja gdzie śniadania podają za 1 zł jak się zamówi kawę- bardzo dobre są.
I tak ma lekko, jak zapłaci za same kawy.
Ogród niby nowoczesny ale... 15:56, 07 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

coś Ty- niech płaci. My jej potem dorzucimy więcej na wakacje, ale poczuć musi że nie rzuca sie słów na wiatr. A co, twarda ze mnie kobieta.

A pewnie, że niech płaci Też tak uważam.

Pamietam jak kilka lat temu dzieci zaprosiły mnie z okazji dnia matki do restauracji...ha ha...jak liczyły kasę gdy wybieralam menu. Na ile im starczy. Uśmialiśmy się nieźle z eMem.
Stanęło na tym, że one zapłacą za mnie a eM za siebie i dzieci...ale slychać było jak im kamień z serca spadał jak im to powiedział...
Ogród niby nowoczesny ale... 15:51, 07 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

to może po sąsiedzie
Ogród niby nowoczesny ale... 15:51, 07 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)

po kim to?

Ogród niby nowoczesny ale... 15:50, 07 lip 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Ta...już widzę moją K plewiącą W życiu! Rok temu z nudów mi pomagała i na tym się skonczyło. Teraz woli się już tylko nudzić.

coś Ty- niech płaci. My jej potem dorzucimy więcej na wakacje, ale poczuć musi że nie rzuca sie słów na wiatr. A co, twarda ze mnie kobieta.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:48, 07 lip 2015

Do góry
anginę ropną?- Jej, ale Ci dają w kość.
Trzymaj się.

Ewa- dzięki.Tez się trzymaj Kochana!
Ogród niby nowoczesny ale... 15:47, 07 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Ola by się wściekła i pogryzłaby wszytskich- piana by broczyła po dwóch dniach.
Najmłodszy tak samo bo to jej klon tylko wersja zbzikowana od testosteronu

po kim to?
Ogród niby nowoczesny ale... 15:45, 07 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)

a kto nei lubi? chęteni bym sie do neigo przysiadła. A dla Oli całuski

Ola by się wściekła i pogryzłaby wszytskich- piana by broczyła po dwóch dniach.
Najmłodszy tak samo bo to jej klon tylko wersja zbzikowana od testosteronu
Ogród niby nowoczesny ale... 15:45, 07 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

jestem dumna jak paw i bezwstydnie się z tym obnoszę!

I tak powinno być. Dzieci muszą to widzieć i czuć.
Ogród niby nowoczesny ale... 15:43, 07 lip 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

O matulu! jaki avatarek fajny!
Buziaki piekna kobitko

No kochana...zdolnych dzieciaczków się doczekałaś.

jestem dumna jak paw i bezwstydnie się z tym obnoszę!
Ogród niby nowoczesny ale... 15:42, 07 lip 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

O matulu! jaki avatarek fajny!
Buziaki piekna kobitko

No kochana...zdolnych dzieciaczków się doczekałaś.

awaterek na czasie- letni
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:41, 07 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)
MAgnolia- pięknie na tym Avatarku Very Nice, Very Nice Very Nice, Very Nice Very Nice, Very Nice

dzięki Kochana
Ogród niby nowoczesny ale... 15:40, 07 lip 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
Wszystko takie do pieszczone, idealnie dobrane, oj mi jeszcze długo zejdzie zanim naucze się tak zagrywać wszystko w jedną całość murek to masz boski a gdzie kupowała te szare panele drewniane?

Szre panele?? Chodzi ci o te przy których rośnie trzcinnik i przetacznik?? To ogrodzenie teraz wiosną eM sam robił

Zeta napisał(a)
Rany jak wy to robicie ze wszystko sie wam sieje...od werbeny po las stipy....chyba mam za dużo kory.....

Dokładnie, chyba masz za dużo kory. Stipa w ilościach hurtowych wysiała się tam gdzie sama ziemia. I nie tylko stipa bo mam też lany brązowej trawy...ale jeszcze małe w porównaniu do stipy.

Madzenka napisał(a)
I tylko mi napisz że to orzetaczniki od Finki ?

Z tego co pamietam to nie. Przetacznik gdzieś u nas kupowany chyba. U Finki to żurawki i szałwie.

Ensata napisał(a)
Magnolia gratki dla młodzieńca. A córa na wakacje zasłużone jedzie po od razu? Młody pewnie się nudzi, współczuję z nogą, pech na calego. Donoszę, że karmnik zyje

Cieszę się

Karmnik z kopytnikiem musi sobie radzić i tyle. Na razie daje radę...a potem najwyżej będę coś wywalać. Muszę mieć jakieś zajęcie prawda??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies