Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:21, 26 cze 2015

Do góry
mogłabym cytowac chyba wszystkie foty, bo jak ktoś napisał wyżej- maja moc!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:20, 26 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)

te zdjęcia maja moc!
Pięknie jest, ech......

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:27, 26 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja też idę spać, ale śnić chyba będę o tym Twoim cudnym, harmonijnym ogrodzie.

tak
ostatnio dzwoniłam do Magnoli że mnei kusi zeby cis dosadzić i zapytałam czy mogę a Magnolia mi na to: nie za bardzo bo zespujesz harmonię i ład
Haczka w ogrodzie 21:58, 25 cze 2015

Do góry
ehaczek napisał(a)
A oto kilka " mieszkańców rabatki " [img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads

piękna magnolia parasolowata;mam też,ale jakoś nie dbam o nią szczególnie i...nie kwitnie;(
Ogród Oliwkowy :-) 21:51, 25 cze 2015

Do góry
dajana napisał(a)
A ja bym mimo wszystko ogrodziła teren .Najtańszym kosztem póki co ,czyli sosnowymi palikami, nie są drogie i do tego taką najtańszą siatkę lesną czy drogową .Przyda się takie ogrodzenie z pewnością. Jesli posadzisz drzewa ,co jak najbardziej wskazane i inne rośliny ,bez ogrodzenia zjedzą ci wszystko leśne zwierzęta, a i ludzie potrafią wykopać niestety .Moje pierwsze ogrodzenie własnie takie było .W sklepach są niedrogie świdry ręczne, robi się dziurę i wkopuje palik sosnowy .Nie palik tylko stemple ,w każdym tartaku wam je dotną . Kiedy zobaczyłam twoja magnolię w tym szczerym polu to az się zdziwiłam ze jeszcze ktoś jej nie zabrał .Przecież taki okaz nie można przeoczyć .Krajobraz masz piękny, zapach lasu będzie ci juz zawsze towarzyszył, szczególnie po deszczu U mnie pachnie niebiańsko bo wokół mnie też są same lasy .Działeczka marzenie Już widzę w wyobrażni twój dom i bardzo mi się ta wizja podoba .

Witaj Dajano Szczerze mówiąc ja też sie dziwię, że te iglaki i magnolia stoją już trzeci sezon. Kradzież to jeden z głównych powodów dla których waham się z nasadzeniami. Działak jest daleko od naszego miejsca zamieszkania i nie zawsze mamy czas zeby tam pojechać i coś zrobić.
Jest pomysł, zeby na razie ogrodzić tylko część działki, tą na rośliny. Czekamy jeszcze na jesien, bo chciałabym zaorać działkę jak podpowiada Waldek, zeby jak najwięcej zrobiło się na niej próchnicy.

Na wiosnę planuję obsiać jeszcze facelia i znowu zaorać. Nie wiem ile razy trzeba powtórzyc takie działanie, zeby wzbogacić te moje piaski?
"W kolorze blue" 13:11, 24 cze 2015

Do góry
Magnolia, Malkul i ja...ale ja najkrócej...

tak wyglądal Magnoli w zeszłym roku

https://www.pinterest.com/pin/337910778266694335/

"W kolorze blue" 13:06, 24 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)

Tess, wyprzedziłaś czas ze swoja rabatę, pokaz ja? Niestety kopytnik mi wypadnie z tej inspiracji No i takiego graba raczej nie bedzie. Cena 2500 i to podobno tanio

Pokazywałam. To ta z rodgersją, kopytnikiem i hacone, tylko żółtą.
A dlaczego graba nie będzie? Sama sobie uformuj. Przecież tak robi Magnolia. I jeszcze ktoś, nie pamiętam. Dość szybko nabiera kształtów.
Myślałam nawet, żeby sobie graba samej ukopać (rośnie ich w psach dróg lokalnych od metra, i są wycinane przez służby drogowe)
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 17:32, 23 cze 2015

Do góry
tak, one muszą mieć miejsce- na jeden mim 40 cm i powinno być widać ich 'nogę'

We wrzosach- chyba za kwaśno im będzie.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 17:25, 23 cze 2015

Do góry
O widzisz Magnolia, u Ciebie inaczej się prezentują, łądniej choć moje też przy lawendzie i stipie ale jakoś ściśnięte, nieładnie.
Mam miejsce w przedogródku na tle smaragdów wśród wrzosów. Będzie oki? i czy ph gleby będzie im służyć ? hmmm

Z gałązek rozmnażałam rozchodniki ale dopiero gdy mi się przypadkiem ułamały. Zawsze żal mi, że będą mniej kwitły Ale mus zacząć namnażać by w przyszłym roku mieć czym czosnki podsadzać
Dzięki za wstawkę Magnolia, nie usuwaj czasem Będę się napawać
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 17:13, 23 cze 2015

Do góry
rozchodniki kiedy dzielić?- kiedy podejdziesz i urwiesz gałązkę i w wodę,albo w w ziemię wilgotną
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 17:12, 23 cze 2015

Do góry
babka napisał(a)
Magnolia u mnie z dobrym miejscem dla nich ciężko choć Ty napewno stworzyłabyś tutaj cudowny ogród. Postaram się na przyszły rok bardziej je wyeksponować. Co ładnie się z nimi komponuje ?

Juziek for You
Kwitnie bardzo delikatnie i niepozornie ale jako całość bardzo ładnie się prezentuje jak Magnolia mówi, kiedy ma odpowiednie tło.

Dobrze żeby tło było ładne, dośc spokojne,a one same w niskim raczej- w dywanowych np macierzanka, rozchodniki niskie.....
Chociaż u mnie są w stipie obik lawendy, bo właśnie nie mam dobrego miejsca dla nich

tu w pąkach

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:05, 23 cze 2015

Do góry
kamasja napisał(a)
Marzenko powiedz w jakiej odległości od siebie sadziłaś werbenę, czy ona tworzy taki gęsty krzaczek czy ma tylko jeden pęd. Bo oglądając zdjęcia mam wrażenie, że nie ma liści tylko te długie badylki i kwiatki. Kupiłam trzy sztuki (tyle tylko było w sklepie). Mam też swoje siewki ale maja 3 -4 cm i nie wiem wysadzać je czy dać sobie spokój. Werbenę chcę posadzić obok sosny, tak mi doradziła Magnolia. Jak będziesz miała chwilke to zajrzyj.

Nie pametiesty... Były maluteńkie sadzonki kupowane w lipcu ubiegłego roku, posadziłam gesto. Nei wymarzły prze zime, po przycieciu odbić i zrobił sie busz.
Te siewki za chwilę sie wzmocnią, zerknę wieczorkiem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:38, 23 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Z rozrzewnieniem wspominam polskie meble z lat 50 i 60, bo wówczas polskie wzornictwo przemysłowe było na wysokim poziomie.
Niech się Ola dostanie i projektuje piękne przedmioty.

Ona też bardzo się zachwyca tymi meblami
dzięki Tess
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:35, 23 cze 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Na ASP zdaje, na tzw 'wzroki'- wzronictwo przemysłowe.

Jak się uda to będzie projektować przedmioty.

Z rozrzewnieniem wspominam polskie meble z lat 50 i 60, bo wówczas polskie wzornictwo przemysłowe było na wysokim poziomie.
Niech się Ola dostanie i projektuje piękne przedmioty.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:26, 23 cze 2015

Do góry
Nie było szlifierki- było coś z wiertarką, ale nie pamiętam co dokładnie. Rozwaliła to! Cieszę się.

Na ASP zdaje, na tzw 'wzroki'- wzronictwo przemysłowe.

Jak się uda to będzie projektować przedmioty.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:20, 23 cze 2015

Do góry
No dziewczyny załamałyście mnie - to teraz musze lecieć do sklepu bo ja w ogród to w dziadach latam. Zazwyczaj mam styrane getry, uwalone farbą ale w tym roku nabyłam gustowne rękawiczki i klapeczki (w córci ukochanym kolorze - majtkowy róż - i to jest jedyny akcent kolorystyczny w moim ogrodzie). Kupiłam kiedyś stylowe plastikowe wiadro na chwasty (taka modna chciałam być) i co urwały mi się uszy... a koszyk ogrodniczy mam taki staromodny ale wysłużony i nic się nie urywa.

Szlifierka kątowa - Ty Magnolia już podejrzewam że na architekturę zdajce pociecha, ale im wybrali przedmiot do narysowania. Ja właśnie przez brak "ładnej kreski" poszłam na lądówkę, namawiałam moją siostrę ktora przepięknie rysuje i ma ekstra wyobraźnię aby studiowała architekturę, ale ona wolała prochy (farmację).
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:27, 23 cze 2015

Do góry
Marzenko powiedz w jakiej odległości od siebie sadziłaś werbenę, czy ona tworzy taki gęsty krzaczek czy ma tylko jeden pęd. Bo oglądając zdjęcia mam wrażenie, że nie ma liści tylko te długie badylki i kwiatki. Kupiłam trzy sztuki (tyle tylko było w sklepie). Mam też swoje siewki ale maja 3 -4 cm i nie wiem wysadzać je czy dać sobie spokój. Werbenę chcę posadzić obok sosny, tak mi doradziła Magnolia. Jak będziesz miała chwilke to zajrzyj.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 10:28, 23 cze 2015

Do góry
Magnolia u mnie z dobrym miejscem dla nich ciężko choć Ty napewno stworzyłabyś tutaj cudowny ogród. Postaram się na przyszły rok bardziej je wyeksponować. Co ładnie się z nimi komponuje ?

Juziek for You
Kwitnie bardzo delikatnie i niepozornie ale jako całość bardzo ładnie się prezentuje jak Magnolia mówi, kiedy ma odpowiednie tło.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:39, 23 cze 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Gosia,cudnie masz

Magnolia ,mam nadzieję że dobrze poszło,przesyłam pozytywne fluidy
Jeszcze zostało nam gimnazjum...już niebawem wszystko sie wyjaśni

taak- 'gibazjum'- zobaczymy czy się udało.

Dzięki Wam za trzymanie kciuków
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:28, 23 cze 2015

Do góry
Gosia,cudnie masz

Magnolia ,mam nadzieję że dobrze poszło,przesyłam pozytywne fluidy
Jeszcze zostało nam gimnazjum...już niebawem wszystko sie wyjaśni
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies