Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

magnolia 11:26, 30 lip 2015

skleroza, nie pamiętam nazwy. Sklep na B, zamarażaka z lodami. Pudełko a w nim po 4 chyba pojemniczki , takie ok 7 x7 cm. Tam sa chyba sorbety. czy dobre nie wiem- lodożercom smakują,ja nie za bardzo lubię lody.

Jak mrożę bazylię- bazylia do blednera- ile wlezie, nawet z pędami jak nie są stare. Oliwy na oko- nie wiem, tak żeby zblendowana masa była taka aksamitna, nie sypka. Do pojemnika i mrożę.
Potem jak wyjmuję to dodaję oliwy, soli, czosnku, uprażonych pestek słonecznika , parmezan i do makaronu. Moi lubią takie pesto.
Ono nadaje się tez do sałatki jako sos i do kurczaka żeby go w tym wytytłać i zgrilować, upiec/usmażyć.
A ja i O. lubimy tez to na kanapki
magnolia 11:27, 30 lip 2015

Ensata napisał(a)
AAAAAAAAA, jaka piekna, chyba ja chcę, bordową też chcę. Znowu liste trzeba bedzie zmieniać

bordowa nie chce zimować.
magnolia 11:28, 30 lip 2015

ładna ta drakiew, faktycznie. A jaka powinna być?- ciemniejsza fioletowa?
Pszczelarnia 11:31, 30 lip 2015

Z czym rośnie u Ciebie Graet Star? Ja ją wysadziłam i jest w donicy w kompoście (o zgrozo).

Grabiasta rabata śliczna w tym miejscu.

Po co Ci kursa fotografii? Się pytam?
agniecha973 11:32, 30 lip 2015

Myślałam, że bardziej niebieska niż fioletowa.
Ensata 11:37, 30 lip 2015

Uwielbiam pesto bazyliowe, też robię taki makaron. Doskonałe jest z pietruszki, szpinaku i rucoli. Zasada taka sama jak z bazylii. Czasami daję płatki chilli z M@S, moje ulubione. fajnie podkręcaja smak i ładnie kolorystycznie wygladają. Pszczółka mówiła, ze u niej bordo zimowała
magnolia 11:41, 30 lip 2015

Ensata napisał(a)
Uwielbiam pesto bazyliowe, też robię taki makaron. Doskonałe jest z pietruszki, szpinaku i rucoli. Zasada taka sama jak z bazylii. Czasami daję płatki chilli z M@S, moje ulubione. fajnie podkręcaja smak i ładnie kolorystycznie wygladają. Pszczółka mówiła, ze u niej bordo zimowała

u nas inne pesto też mają wzięcie.
A bazylia Ci padła może dlatego że w zbyt ciężkiej ziemi, albo ma za mokro? Za rok może spróbuj w sporej donicy, albo w skrzynce po jabłkach ( trzeba na targu kogoś zauroczyć i masz skrzynkę)
magnolia 11:42, 30 lip 2015

a z chili muszę spróbować
magnolia 11:42, 30 lip 2015

agniecha973 napisał(a)
Myślałam, że bardziej niebieska niż fioletowa.

i tak ładna
agniecha973 11:43, 30 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Z czym rośnie u Ciebie Graet Star? Ja ją wysadziłam i jest w donicy w kompoście (o zgrozo).

Grabiasta rabata śliczna w tym miejscu.

Po co Ci kursa fotografii? Się pytam?

Great Star na razie wsadzona w wolne miejsce na runiankowo-bluszczowej, bo tam dużo dziur było, więc tam wtykam różności do przechowania i namnażania, żeby było mniej plewienia. Jak zarasta, to wysadzam. Mam ochotę na więcej tych pięknotek docelowo, ale jeszcze nie mam planu gdzie. Widziałam w tamtym roku kilkuletnią - boska!!!

Kurs fotografii - po to, żeby się dowiedzieć, że wszystko robię nie tak, albo prawie wszystko i żeby męczyć się z tymi myślami do końca życia, ha ha.