A wczoraj... Piękne słońce, trochę śniegu (zdecydowanie mniej niż w górach ) i baaardzo zimno. Odwiedziłam 3 miejsca, zrobiłam mnóstwo zdjęć - ten śnieg w słońcu to bardzo fotogeniczny jest - i uciekałam do domciu.
Oj, od rana szwankuje internet, dopiero teraz jakoś działa. Czyżby mróz...?
W sobotę odwiedziłam Szklarską Porębę . Niestety, chmury i mgły zakryły góry, więc mam tylko kilka zdjęć... śniegu
I sopli - nie pamiętam, kiedy ostatnio widziałam taaakie sople
Przepiękne widoki masz Jola o każdej porze roku na jezioro. Takie sąsiedztwa szczerze zazdroszczę
Na tej pierwszej fotce patrząc na telefonie myślałam, że to widać głowy morsujących
U mnie rano mroźno aż mi auto zamarzło drzwi nie mogłam otworzyć i em przez bagażnik wchodził
Rudbekia u mnie ta Scherry po dwóch latach też zaginęła. Już mi się nie bardzo chce wysiewam nasiona nie mam czasu.
Teraz to selekcja jak nie rośnie to nie . Mam sprawdzone rośliny które u mnie chcą rosnąć
Np. te
Oby mi nie zmarzły w garażu.
Ja robię krótkie spacery, bo z chodzeniem co raz słabiej, a i tak wracam zmęczona, ale wiem jak ważne jest dotlenianie się na świeżym powietrzu. U nas mocno sypnęło śniegiem, mąż już 2 x odśnieżał podwórko. Wczoraj miałam wnuków i zrobiliśmy z tym starczym bitwę na śnieżki. Radość, śmiech i piski towarzyszyły zabawie, a jeszcze czekał go kulig i ognisko.
Róże mocno zdrożały, przeglądałam oferty i trochę zaskoczyły mnie ceny. Gdyby tak gazetowe rozmnażanie róż się powiodło dało by to spore możliwości na posiadanie nowych róż.
Ja lubię jak jest lato, bo ja ciepłolubna jestem, ale lubię też śnieżne widoki.
Do zapachu kwiatów już tęsknię, od 3 dni siedzę w ogrodzie Vivy i wspominam jej cudowny raj na ziemi. Tak sobie pomyślałam, że gdyby każdy kto do mnie zagląda poszedł też do jej wątku i sprowokował ją do powrotu to może pojawiły by się nowe fotki z tego miejsca. Na pokuszenie wkleję link do ogrodu Helenki.
Trzeci dzień spędzam w Twoim ogrodzie, przyglądam się różanym kompozycjom, porównuję róże, które kupiłam pod Twoim wpływem. Bardzo mi brakuje pięknych widoków z Waszego ogrodu.
Napisz Helenko, czy wszystko w porządku, czy jesteście zdrowi i pokaż nową porcję zdjęć z Waszego cudownego raju. W ubiegłym roku mało bywałaś na forum, ale teraz jest zima i bardzo proszę o zdjęcia najlepiej z całego sezonu ogrodowego. Na pewno wiele osób ucieszyło by się z Twojego powrotu.
Tu wstawiłaś różyczkę tak piękną, że tez chciałabym ją mieć, gdybyś mogła napisz jej nazwę i jak u Ciebie rośnie, czy zdrowa, czy powtarza kwitnienie, jak duży krzak ma ta piękna róża.