Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Na Łowieckiej 08:07, 11 lut 2016

Do góry
Ilonko, ja mam Artemis od jesieni. Przed nią ma stipę, wcześniej lawendę, przed obwódkę bukszpanową.
A za różami perowską i werbenę.

Stipę z różami ma Łuki na bylinowej, nawet ostatnio ktoś fotkę przytoczył, to szybko znajdziesz. Bardzo udane połączenie.
Ogródek Iwony 10:04, 10 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Żurawki strasznie klapnięte. Całe do wycięcia.

W środku widać młode listki. Kiedy trzeba zabrać się za czyszczenie żurawek?

Najładniej zachowały się cytrynowe, ale też wymagają czyszczenia. Za to Ice Dance ładnie się zachowały

U mnie też część żurawek tak wygląda - no właśnie kiedy się czyści je? I kiedy usuwać łodygi rozchodników które zostawiłam na zimę? Ładna Ice Dance moja też ładnie przezimowała.
Ogród Mirelli 07:25, 10 lut 2016

Do góry
Mirelko, zdrowiej. Miłego dnia
Ogródek Iwony 00:11, 10 lut 2016

Do góry
Mirelko, twoje ID podzielisz na sadzonki i posadzisz na nowo. Ja sadziłam w zeszłym roku od Ewy małe, a teraz takie ładne są. I zrobisz tak, jak Toszka ci radziła. One u mnie mają piaszczystą ziemie. A ty swoją glinę musisz rozluźnić piaskiem

Kostki nie wymieniam. Nawet zamiaru nie mam. Gdybym tylko mogla cofnąć czas, to takiego koloru bym nie wybrała. Strasznie się brudzi. Od patrzenia Szara lepsza, uniwersalna jest
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 23:48, 09 lut 2016

Do góry
Gosiu, fajnie , ze do mnie wpadłaś, to zaraz pomyślałam, że przylecę się zapytać o instrukcję wysiewu liatry. Mam nasionka zebrane z mojej-twojej. I co dalej?
Miłych snów
Ogródek Iwony 23:40, 09 lut 2016

Do góry

Ewa, sprawdziłam, Ascot jest dostępna nadal
Ogródek Iwony 23:33, 09 lut 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Ascot nie ma, bo ja 3 zamówiłam hi , hi.

Zamawiaj MW, może potem w sezonie będzie Ascot.

Mam w koszyku, to chyba mam
Ascot wrzuciłam jakiś czas temu i czekałam na coś do niej
Ogródek Iwony 23:32, 09 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Czytam wszędzie o cięciu drzew a ja nie ma o tym zielonego pojęcia.
Mam malutkiego klona brillantissimum i dwa chude graby fastigiata ... jak to trzeba ciąć?

Reniu, nie wiem, czy u Ciebie już trzeba Może wstaw fotkę u siebie i się zapytaj. Znawcy grabów do Ciebie zaglądają, to doradzą, bo ja na grabach się nie znam
A na klony teraz pora, czytałam, jak Mała Mi z Madzenką pisały, że za chwilę jak soki puszczą, będą "płakać".
Ale jak masz małego, to ja nie wiem, czy ciąć. Chodzi raczej o ładne formowanie korony

Ogródek Iwony 23:25, 09 lut 2016

Do góry
Masz rację. MW jest w F. I Ascot do niej?
Ogródek Iwony 23:07, 09 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

No widzisz, ja od miesiąca trąbiłam o kinie właśnie w tą sobotę, a tu dzieci zjeżdżają na rodzinny obiad i dobre ciasto
I znowu zdecydowali za mnie, a mama do kuchni
No, ale jak najstarszy rzadko bywa, to co tu wiele mówić

To może w niedzielę albo juz na spokojnie w ferie?
Ogródek Iwony 22:49, 09 lut 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
W sobotę przyciełam 90% bylin, trochę drzew (klony i brzozy), resztę bylin przytnę w tym tygodniu.

To ja po niedzieli. Dobrze, że przypominasz o takich sprawach. Bynajmniej jestem na bieżąco. Dziś oglądałam mojego klona Crimson Sentry, czy go przycinać, bo teraz chyba pora. Nie ma wielkich przyrostów, to chyba go zostawię w tym roku. Czy radzisz go pociachać?
A klon jesionolistny Odessanum teraz ciąć?
Moja codzienność - ogród Oli 22:45, 09 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Czyli byliny można już podciąć ? Dzięki Ola. A... i drzewka owocowe.

na razie ostrożnie podchodzę do cięcia bo z pogodą jeszcze różnie może być
Ogródek Iwony 22:44, 09 lut 2016

Do góry
Aniu, ja też tak zrobię z kannami. Jeśli żyją

Ewa, zobacz stronę wcześniej, zalinkowałam jedną różę. Co sądzisz? Zamówić do pnącej Louise i bladych? Odcień pasowałby do lawendy fajnie
Handmade by Elka 22:40, 09 lut 2016

Do góry
No właśnie Elu, tobie ma się podobać. Amen
Ogródek Iwony 22:26, 09 lut 2016

Do góry
I wtedy Aniu się cała o nich prawda pokaże
Ogródek Iwony 22:21, 09 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ale na sobotę planuję np wyjście do kina z eMem

No widzisz, ja od miesiąca trąbiłam o kinie właśnie w tą sobotę, a tu dzieci zjeżdżają na rodzinny obiad i dobre ciasto
I znowu zdecydowali za mnie, a mama do kuchni
No, ale jak najstarszy rzadko bywa, to co tu wiele mówić
Ogródek Iwony 22:17, 09 lut 2016

Do góry
Moja za mocno ruszyłą, ale lepiej tak, niż by miała zmarznąć. Fuksje przyniesione z garażu nie ruszyły. Pewnie kaput zrobiły. Więcej w ich przetrzymywanie się nie bawię
To już drug raz. Ciekawe, czy kanny chociaż sobie poradziły? Jak nie, to trudno. Będą róże Tych chociaż w garażu na zimę nie trzeba chować.

Brakuje mi jeszcze róży, która jest rabatowa, pasuje do pudrowego różu, ale wolałabym coś dla kontrastu. Do Louise tez musi pasować
edit: Chyba znalazłam:
http://rozarium.shoparena.pl/pl/p/Roza-Mme-Boll-Boll-1858-nagi-korzen/155
Ogródek Iwony 22:16, 09 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Reniu, no co ty. Miliona nie wygrałam. Nawet w totka nie gram
Ja napisałam, że kolor kwadratowych płytek mi nie gra, a dziewczyny, że płytki ok, tylko kostka nie pasuje, ha, ha.
I tak się potoczyła wymiana zdań o kolorach. Przy okazji człowiek popatrzył na otoczenie innymi oczami. Gdyby nie Ogrodowisko, żył by w nieświadomości, hi, hi
A tak żyje w świadomości niemocy, że drugiego życia nie ma.
I to, czego się dorobił, nie zawsze jest takie, jak być powinno, ale życie za krótkie. Nie wszystko się da osiągnąć. Trzeba się cieszyć z tego co się ma, a nie stękać do niedoścignionego

To tyle na temat kostki.

Ps. Łatwiej mi kiedyś będzie kolor elewacji zmienić przy odnawianiu domu, niż zmienić 100 metrów kostki
Ale to będzie kiedyś ... może...

Za rok razem ze Zbyszkiem będziemy mieli po 50 lat. Zbyszek sobie zeszłej niedzieli uświadomił, ze właściwie przy dobrych układach z Tym u góry, to mu zostało jakieś 20 lat życia. I się załamał, ze tak ciągle człowiek ma pod górkę. Więc zamiast wymiany kostki wolałabym razem pojechać sobie choć na tydzień wakacji w góry. Zawsze człowiek goni za marzeniami

Wspólny wyjazd to duuuuużo lepszy pomysł niż wymiana kostki
No niestety czas nieubłaganie płynie ... choćby nie wiem co nie zatrzyma się ... tego nie zmienimy ... ale możemy sobie umilać to życie jak potrafimy Nawet bardzo małe przyjemności cieszą ... tylko, że my ciągle pędzimy i zapominamy o tym ... że w życiu trzeba przede wszystkim być a nie tylko mieć ... tak się mądrzę a sama też mam ciągle z tym problem
Ale na sobotę planuję np wyjście do kina z eMem
Ogródek Iwony 22:01, 09 lut 2016

Do góry
Jutro cyknę. Powinnam je ściąć i sadzonkować, ale nie mam czasu. Muszą jeszcze poczekać
Ogródek Iwony 21:53, 09 lut 2016

Do góry
Ewa, pewnie , że obejrzałam z samego rana. Siedzę i spisuję moje róże. Te co mam i te, co przyjdą. Patrzę jeszcze na kolory, co z czym i gdzie posadzić - dosadzić.

edit:
Jak wybierać róże - pokrój, typy

Ewa, jakiej werbeny chcesz fotkę? Tej w domu? Czy na zewnątrz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies