Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 20:49, 09 lut 2016

ren133 napisał(a)
Co Ty Iwonko
Kostkę chcesz zmieniać?
Ja dzisiaj stipę wysiałam

Reniu, no co ty. Miliona nie wygrałam. Nawet w totka nie gram
Ja napisałam, że kolor kwadratowych płytek mi nie gra, a dziewczyny, że płytki ok, tylko kostka nie pasuje, ha, ha.
I tak się potoczyła wymiana zdań o kolorach. Przy okazji człowiek popatrzył na otoczenie innymi oczami. Gdyby nie Ogrodowisko, żył by w nieświadomości, hi, hi
A tak żyje w świadomości niemocy, że drugiego życia nie ma.
I to, czego się dorobił, nie zawsze jest takie, jak być powinno, ale życie za krótkie. Nie wszystko się da osiągnąć. Trzeba się cieszyć z tego co się ma, a nie stękać do niedoścignionego

To tyle na temat kostki.

Ps. Łatwiej mi kiedyś będzie kolor elewacji zmienić przy odnawianiu domu, niż zmienić 100 metrów kostki
Ale to będzie kiedyś ... może...

Za rok razem ze Zbyszkiem będziemy mieli po 50 lat. Zbyszek sobie zeszłej niedzieli uświadomił, ze właściwie przy dobrych układach z Tym u góry, to mu zostało jakieś 20 lat życia. I się załamał, ze tak ciągle człowiek ma pod górkę. Więc zamiast wymiany kostki wolałabym razem pojechać sobie choć na tydzień wakacji w góry. Zawsze człowiek goni za marzeniami
Iwk4 20:51, 09 lut 2016

lojalna_ napisał(a)
Piękna wiosna ciemierniki kocham pozdrawiam i trzymaj się musisz przecież

Jolu, za kilka dni mam ferie. Wtedy idę kondycję trenować do ogrodu. Po kawałeczku, chyba małe grabki wezmę, by cebulowych nie poniszczyć
Oby słoneczko mi towarzyszyło
bacowa 21:22, 09 lut 2016

Obejrzałaś filmiki ?
Daj fote werbeny.
Iwk4 21:53, 09 lut 2016

Ewa, pewnie , że obejrzałam z samego rana. Siedzę i spisuję moje róże. Te co mam i te, co przyjdą. Patrzę jeszcze na kolory, co z czym i gdzie posadzić - dosadzić.

edit:
Jak wybierać róże - pokrój, typy

Ewa, jakiej werbeny chcesz fotkę? Tej w domu? Czy na zewnątrz?
bacowa 21:56, 09 lut 2016

W domu.
Iwk4 22:01, 09 lut 2016

Jutro cyknę. Powinnam je ściąć i sadzonkować, ale nie mam czasu. Muszą jeszcze poczekać
bacowa 22:05, 09 lut 2016

Swoją przyniosłam niedawno do domu i już ruszyła. Muszę jeszcze vertigo przynieść, ciekawe czy coś z tego będzie.
ren133 22:16, 09 lut 2016

Iwk4 napisał(a)

Reniu, no co ty. Miliona nie wygrałam. Nawet w totka nie gram
Ja napisałam, że kolor kwadratowych płytek mi nie gra, a dziewczyny, że płytki ok, tylko kostka nie pasuje, ha, ha.
I tak się potoczyła wymiana zdań o kolorach. Przy okazji człowiek popatrzył na otoczenie innymi oczami. Gdyby nie Ogrodowisko, żył by w nieświadomości, hi, hi
A tak żyje w świadomości niemocy, że drugiego życia nie ma.
I to, czego się dorobił, nie zawsze jest takie, jak być powinno, ale życie za krótkie. Nie wszystko się da osiągnąć. Trzeba się cieszyć z tego co się ma, a nie stękać do niedoścignionego

To tyle na temat kostki.

Ps. Łatwiej mi kiedyś będzie kolor elewacji zmienić przy odnawianiu domu, niż zmienić 100 metrów kostki
Ale to będzie kiedyś ... może...

Za rok razem ze Zbyszkiem będziemy mieli po 50 lat. Zbyszek sobie zeszłej niedzieli uświadomił, ze właściwie przy dobrych układach z Tym u góry, to mu zostało jakieś 20 lat życia. I się załamał, ze tak ciągle człowiek ma pod górkę. Więc zamiast wymiany kostki wolałabym razem pojechać sobie choć na tydzień wakacji w góry. Zawsze człowiek goni za marzeniami

Wspólny wyjazd to duuuuużo lepszy pomysł niż wymiana kostki
No niestety czas nieubłaganie płynie ... choćby nie wiem co nie zatrzyma się ... tego nie zmienimy ... ale możemy sobie umilać to życie jak potrafimy Nawet bardzo małe przyjemności cieszą ... tylko, że my ciągle pędzimy i zapominamy o tym ... że w życiu trzeba przede wszystkim być a nie tylko mieć ... tak się mądrzę a sama też mam ciągle z tym problem
Ale na sobotę planuję np wyjście do kina z eMem
Iwk4 22:17, 09 lut 2016

Moja za mocno ruszyłą, ale lepiej tak, niż by miała zmarznąć. Fuksje przyniesione z garażu nie ruszyły. Pewnie kaput zrobiły. Więcej w ich przetrzymywanie się nie bawię
To już drug raz. Ciekawe, czy kanny chociaż sobie poradziły? Jak nie, to trudno. Będą róże Tych chociaż w garażu na zimę nie trzeba chować.

Brakuje mi jeszcze róży, która jest rabatowa, pasuje do pudrowego różu, ale wolałabym coś dla kontrastu. Do Louise tez musi pasować
edit: Chyba znalazłam:
http://rozarium.shoparena.pl/pl/p/Roza-Mme-Boll-Boll-1858-nagi-korzen/155
Iwk4 22:21, 09 lut 2016

ren133 napisał(a)

Ale na sobotę planuję np wyjście do kina z eMem

No widzisz, ja od miesiąca trąbiłam o kinie właśnie w tą sobotę, a tu dzieci zjeżdżają na rodzinny obiad i dobre ciasto
I znowu zdecydowali za mnie, a mama do kuchni
No, ale jak najstarszy rzadko bywa, to co tu wiele mówić